جدیدترین مطالب

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

Loading

أحدث المقالات

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

امیرعبداللهیان وارد گامبیا شد + فیلم

تهران- ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در راس هیاتی به‌ منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی وارد بانجول پایتخت گامبیا شد.

اهانت دوباره به قرآن کریم در سوئد

تهران- ایرنا- یک زن سوئدی افراطی و ضد اسلام روز جمعه در شهر مالمو در سوئد در اقدامی شنیع یک نسخه از قرآن کریم را به آتش کشید.

Loading

نگاه اروپایی؛ یک معامله خوب با ایران و فراتر از آن

۱۳۹۴/۰۳/۱۹ | موضوعات

شورا آنلاین – ترجمه: روز اعلام توافق مقدماتی لوزان درباره مساله هسته ای ایران روز مهمی برای اتحادیه اروپا بود و این واقعیت که این توافق به طور مشترک توسط نماینده عالی اروپا و وزیر امور خارجه ایران اعلام شد، تاکیدی بر نقش سیاست خارجی اتحادیه اروپا محسوب می‌شد. این امر تصدیق واضح نقشی بود که اتحادیه اروپا در رسیدن به این توافق مهم و دشوار داشت.

رابرتو توسکانو و اما هوپر در مقاله‌ای که در مجله چاپ اندیشکده اسپانیایی مرکز روابط بین‌الملل بارسلونا (CIDOB) منتشر شد، نوشتند: توافق هسته ای ایران نه تنها به خودی خود حایز اهمیت است، بلکه ممکن است مشخص شود که یک آزمون مهم برای تحولی اساسی در جهت‌گیری سیاست خارجی مشترک اتحادیه اروپاست. در عین حال ممکن است این توافق آزمونی برای انسجام و استحکام دولت های عضو و نیز قدرت اتحاد اروپا با آمریکا نیز باشد.

واکنش اروپا چه بوده و باید چه کند؟

در ابتدای مسیر مساله هسته ای تهران، مخاطبان ایران، آمریکایی ها نبودند، بلکه سه کشور اروپایی بودند. بحث بر سر اینکه آیا باید این سه کشور E3 (سه کشور اروپایی) نامیده شوند یا  EU3 (سه کشور عضو اتحادیه اروپا) موضوعی اساسی را روشن کرد: نقش کمرنگ اتحادیه اروپا.

امروز که مذاکرات بیش از 10 سال است ادامه یافته، نقش اتحادیه اروپا و نماینده عالی آن ارتقا یافته است. با وجود برجستگی نقش آمریکا، اما نباید سهم اروپا را در زمان بررسی نقش بازیگران در توافق لوزان نادیده گرفت.

اکنون برای اروپا مساله این است که چطور سیاستی فعال را در دوره بعد از لوزان تدبیر کند.

همگرایی تدریجی دولت اوباما با رویکرد اروپا در قبال ایران و انعطاف در موضع ایران در مذاکرات، به مذاکره کنندگان اجازه داد بر آنچه که موانع برطرف نشدنی به نظر می رسید، غلبه کنند.

قاطعیت و اتحاد به نفع اروپا خواهد بود

اروپا باید برای واشنگتن روشن سازد که قاطعیت و اتحاد ضرورتا به تعهد برای رسیدن به نتیجه نهایی ارتباط دارد و به هم خوردن معامله با ایران پیامدهایی به دنبال خواهد داشت که هم آمریکایی ها و هم اروپایی ها نفع‌شان در جلوگیری از آن است.

همان طور که نیویورک تایمز خاطرنشان کرده است: حتی اگر کنگره مانع از لغو تحریم ها توسط اوباما شود، سازمان ملل و اتحادیه اروپا تحریم هایی را که اعمال کرده اند، لغو و تصمیم آمریکایی ها را بی اثر می کنند.

بنابراین هم منافع اقتصادی ( که فقط برای رسیدن به یک نتیجه دیپلماتیک رضایت‌بخش قربانی شد) و هم چشم انداز تاثیر مثبت منطقه ای یک توافق، توضیح می دهند که چرا رسیدن به یک نتیجه مثبت در مساله هسته‌ای ایران برای اتحادیه اروپا خیلی مهم است و باید واشنگتن را از این مساله کاملا آگاه کرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *