جدیدترین مطالب

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

Loading

أحدث المقالات

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

امیرعبداللهیان وارد گامبیا شد + فیلم

تهران- ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در راس هیاتی به‌ منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی وارد بانجول پایتخت گامبیا شد.

اهانت دوباره به قرآن کریم در سوئد

تهران- ایرنا- یک زن سوئدی افراطی و ضد اسلام روز جمعه در شهر مالمو در سوئد در اقدامی شنیع یک نسخه از قرآن کریم را به آتش کشید.

Loading

تغییرات شورشیان مسلح در سوریه

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورا آنلاین – ترجمه و نقد: ظرف چند ماه گذشته شورشیان مسلح در سوریه دچار تغییر و تحولات عمده ای شده اند. سلام السعدی در تحلیلی که اندیشکده کارنگی منتشر کرده، عامل احتمالی این تغییرات را "واکنش به مداخله نظامی روسیه در سوریه و همچنین تعهد بی سابقه کشورهای غربی و عربی برای پیگیری روند انتقال سیاسی در سوریه" توصیف کرده است.

این تحلیلگر تصریح می کند که کشورهای غربی و عربی متعهد به “افزایش حمایت های نظامی از ارتش آزاد سوریه و سایر گروه های مسلح” شده‌اند که از رویکردهای افراطی دوری می‌کنند و نتیجه می گیرد که بر همین اساس نیز گروه های افراطی همچون “جیش الاحرار” و “جیش الاسلام” در حال فاصله گرفتن از شعارهای افراطی خود هستند و از سوی دیگر “گروه های کوچک‌تر نیز به سمت تشکیل ائتلافات بزرگ‌تر رفته اند”.

آنچه در این تحلیل جالب است، اشاره به تغییر ماهیت چند باره شورشیان در سوریه است، به طوری که در ابتدای بحران سوریه، “بسیاری از گروه های مخالف مسلح با وجود آنکه گرایش‌های جهادی و سلفی نداشتند، اما با هدف دریافت کمک های مالی حامیان خود در حوزه کشورهای خلیج فارس و همچنین کسب حمایت گروه های سلفی بزرگ‌تر، رویکردهای افراطی را در پیش گرفتند”.

به موجب همین روند بود که گروه های سلفی جهادی همچون القاعده در سوریه رشد کردند، اما تحلیلگر کارنگی می نویسد، این روند “بالعکس گروه هایی همچون ارتش آزاد را ضعیف تر نمود و حملات هوایی روسیه نیز ضربات بیشتری را بر آنها وارد کرده است”.

این تحلیلگر معتقد است واکنش غرب به حملات هوایی روسیه، به تغییرات اساسی در راهبردهای غرب در قبال ارتش آزاد سوریه و برخی دیگر از شورشیان مسلح منجر شده است، به نحوی که دولت آمریکا در 9 اکتبر یعنی 10 روز پس از مداخله نظامی روسیه، حمایت علنی خود را از ارتش آزاد و بخش دیگری از شورشیان مسلح اعلام کرد.

بر اساس این راهبرد، عربستان و آمریکا به پشتیبانی نظامی از گروه های مسلح پرداخته اند که از جمله آنها می توان به اعطای موشک های ضدتانک تاو  اشاره کرد. این موشک های مرگبار به جناح های ارتش آزاد از جمله تیپ های 13، 101، 46 و فرسان الحق تحویل شد و در نتیجه آن، این گروه ها در مرکز توجهات قرار گرفتند.

در واقع حمایت غرب و کشورهای عربی خلیج فارس، این دست شورشیان را قادر می سازد تا به شکل موثر با حملات زمینی جدید سوریه و همچنین حملات هوایی روسیه مقابله کنند.

از همین جا، تحلیلگر در نتیجه‌گیری زودهنگام، این حمایت‌ها را “محرکی برای دوری گزیدن شورشیان مسلح از شعارهای افراطی” توصیف می‌کند و می‌نویسد: برهمین اساس نیز گروه های مخالف به امید جلب نظر آمریکا، ائتلاف های ملی جدیدی را تشکیل داده و نمادها و شعارهای مذهبی سابق خود را رها کرده اند. از جمله این گروه های تازه تشکیل شده جیش الشام است. این گروه در 9 اکتبر 2015 شکل گرفت و شامل ده ها گردان کوچک از سراسر سوریه است.

به نوشته این تحلیلگر، همین محرک بوده است که “در دو ماه گذشته ائتلاف های جدید دیگری از نیروهای دموکراتیک سوریه تشکیل شده است که اسلحه و مهمات خود را از ایالات متحده دریافت کرده و هدف خود را نیز مقابله با داعش اعلان کرده اند”.

نویسنده معتقد است “جریان افراطی احرار الشام که در طول چند سال گذشته به عنوان یکی از قوی ترین جناح مسلح در سوریه محسوب می شد، یک تغییر تدریجی را در رویکردهای پیشین خود آغاز کرده که حاکی از خیز بلند این جریان برای ایفای نقش سیاسی برجسته در آینده سیاسی سوریه است. … این جریان در 18 نوامبر نیز هیئت شریعت خود را منحل کرد تا این اطمینان را ایجاد نماید که بدنه داخلی این گروه، معتدل و خواهان فاصله گرفتن از سلفی های جهادی و مشارکت در روندهای سیاسی است. این گروه همچنین به امید کسب یک کرسی در مذاکرات وین 2 به همراه  سایر جناح های مسلح میانه رو بیانیه ای را امضا کرد که بر راه حل های سیاسی براساس نتایج کنفرانس ژنو 2 تاکید می کرد”.

لبیب نحاس، مسئول روابط خارجی این گروه در دو مقاله ای که به تازگی برای واشنگتن پست و تلگراف نوشت، اتهام ارتباط با جبهه النصره را رد و از ایالات متحده درخواست کرد از این گروه حمایت و پشتیبانی کند.

احرار الشام همچنین با مشارکت در کنفرانس ریاض سعی در بهبود وجهه خود و جلوگیری از قرار گرفتن نامش در فهرست گروه های تروریستی داشت که اردن در حال تهیه آن می باشد.

آنها بیانیه پایانی کنفرانس را هم که بر تشکیل یک رژیم کثرت گرا با حضور همه جریان ها در سوریه تاکید می کرد، امضا کردند. این امر حاکی از تمایل  این گروه برای ایفای نقش عمده در مذاکرات روند انتقال سیاسی در سوریه است.

این تحلیلگر با این فرض که این گروه موضع گیری غیرجهادی روشن و صریح داشته باشد، نتیجه می‌گیرد که این امر “می تواند به برخی از اتحادهای موجود پایان بخشد. همچنانکه ابوفراس مسئول مراکز آموزش گروه تروریستی جبهه النصره و سخنگوی پیشین این گروه تکفیری، احرار الشام را متهم کرد که این گروه قصد دارد تا با کسانی متحد شود که مزدوران و دشمنان اسلام هستند”.

در این تحلیل در حالی به مداخله مستقیم در امور داخلی کشوری دارای حاکمیت مستقل، اصرار شده که نتیجه مداخلات سال‌های اخیر در سوریه چیزی جز آوارگی و بی‌خانمان شدن میلیون‌ها انسان بی‌گناه نبوده است. علاوه بر این، در عمل اثبات شده خط کشی بین تروریست‌ها و تقسیم بندی آنها به خوب و بد، تحت عنوان افراطی و میانه‌رو، حاصلی جز تشدید تروریسم و شیوع آن نخواهد داشت.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *