جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

اختصاص کمک یک میلیارد یورویی اتحادیه اروپا به لبنان برای مهار موج مهاجران

تهران- ایرنا- اتحادیه اروپا اعلام کرد، یک بسته کمکی یک میلیارد یورویی در اختیار لبنان قرار خواهد داد که بخش زیادی از آن برای کنترل مرزها و متوقف کردن موج مهاجران و پناهجویان به اروپا اختصاص خواهد یافت.

Loading
در پي کودتاي نافرجام قوت گرفت

بیم از ایمنی زرادخانه هسته ای آمریکا در ترکیه

۱۳۹۵/۰۴/۲۹ | موضوعات

شورا آنلاین – ترجمه: کودتای نافرجام ترکیه، تردیدهای بسیاری درباره امنیت پایگاه اینجرلیک که آمریکا بمب‌های هسته‌ای‌اش را در آن نگهداری می کند، ایجاد کرده است.

جولیان بورگر، دبیر روابط بین الملل روزنامه گاردین در مقاله ای نوشت: کودتا و در پی آن تعطیلی پایگاه هوایی اینجرلیک در جنوب این کشور، سؤالات جدیدی را درباره عاقلانه بودن اقدام آمریکا برای استقرار بزرگ‌ترین زرادخانه سلاح های هسته‌ای‌اش در اروپا در چنین مکان آسیب‌پذیری، مطرح می کند.

حتی پیش از این کودتای نافرجام، احتمال حمله تروریستی به این پایگاه – که در شصت و هشت مایلی مرزهای سوریه واقع شده است- به تشدید تدابیر امنیتی قابل توجهی در اطراف مناطق تعیین شده ناتو منجر شده بود.

در این پایگاه حدود 50 بمب هسته ای بی-61 در 21 انبار ذخیره شده اند. حوادث روز جمعه، نگرانی ها را درباره اینکه آیا افزایش تدابیر امنیتی می تواند خطرهای نگهداری چنین مهمات خطرناکی را در چنین مکان آسیب‌پذیری کاهش دهد، افزایش داد.

دولت ترکیه ادعا کرد برخی از خلبانان کودتا در پایگاه اینجرلیک مستقر بودند و از این پایگاه پرواز کردند. در نتیجه ترکیه این پایگاه هوایی را تعطیل، برق آن را قطع و نیز به طور موقت عملیات‌های آمریکا علیه داعش در سوریه را متوقف کرد.

در مجموع 180  بمب هسته ای بی-61 در اروپا – آلمان، ایتالیا، بلژیک، هلند و نیز ترکیه- نگهداری می‌شود. سلاح های تاکتیکی، میراث جنگ سرد هستند و اکنون به عنوان مهمات نظامی منسوخ قلمداد می شوند. با این وجود، به علت نرسیدن ناتو به اجماع درباره از بین بردن آنها، این سلاح ها همچنان جزء تعهدات آمریکا برای دفاع از اروپا قلمداد می شوند.

ایان کرنز، مدیر اندیشکده شبکه رهبری اروپا گفت «اگر سلاح های ناتو در مکانی نگهداری می شوند که سازمان های اطلاعاتی معتقدند امکان دارد هدف حملات تروریستی قرار بگیرد و تقریبا بی ثبات است، ادامه نگهداری آنها در چنین مکانی، به هیچ عنوان منطقی نیست».

کودتا و نقش پایگاه اینجرلیک در آن، همچنین سؤالات گسترده تری را درباره نقش ترکیه در ناتو مطرح کرده است.

آرون اشتاین، یکی از اعضای ارشد اندیشکده شورای آتلانتیک در این رابطه گفت «اگر نشود به ارتش ترکیه اعتماد کرد، باید درباره قابلیت این کشور برای شرکت در عملیات های ائتلاف شک کرد».

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *