جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

دو دهه «جنگ با ترور» بوش ارتش آمریکا را تضعیف کرده است

دفتر پاسخگویی دولت آمریکا در گزارشی جدید اعلام کرد، عملیات نظامی در سرتاسر جهان که توسط جورج بوش پسر تحت عنوان «جنگ جهانی علیه ترور» به مدت دو دهه پس از حملات یازده سپتامبر ۲۰۰۱ آغاز شد، به کاهش آمادگی نظامی ایالات متحده منجر شده است.

نیوزیلند: نگران حضور چین در اقیانوسیه هستیم

تهران- ایرنا- وزیر خارجه نیوزیلند جمعه گفت که تلاش چین برای افزایش حضور امنیتی در جزایر منطقه اقیانوسیه نگران کننده است و ممکن است به بی‌ثباتی یا تضعیف امنیت منطقه‌ای منجر شود.

انگیزه دانشجویان از تداوم اعتراضات؛ در کوی دانشگاه‌های آمریکا چه می‌گذرد؟

در حالی اعتراض دانشجویان در امریکا وارد سومین هفته خود شده که خشونت‌ها علیه دانشجویان شدت گرفته است. اما معترضان چه کسانی هستند و چه انگیزه‌ای دارند و چه خواسته‌هایی را دنبال می‌کنند؟ گزارش خبرآنلاین را بخوانید.

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

شورای روابط اسلامی – آمریکایی خطاب به بایدن: کمک به نسل کشی در غزه را متوقف کنید

تهران- ایرنا- شورای روابط اسلامی-آمریکایی از اظهارات جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا درباره اعتراضات حامیان فلسطین انتقاد کرده و خواستار قطع کمک به نسل‌کشی مردم غزه توسط رژیم صهیونیستی شد.

گورهای جمعی، مکان‌هایی که ابعاد نقض حقوق شهدای غزه را افشا می‌کند

با کشف تعداد بیشتری از گورهای جمعی در نقاط مختلف نوار غزه و بیرون آوردن پیکرهایی بدون سر، دست، پوست و یا با دست و پاهای بسته و نیز اجسادی که هنوز سرم و وسایل پزشکی به آنها وصل هستند، اجساد کودکان و اجسادی که به شدت متلاشی شده‌اند، ابعاد دیگری از جنایات رژیم اشغالگر صهیونیستی در حملاتش به نوار غزه نمایان شده و مسوولان مختلف آغاز تحقیقاتی بین‌المللی و مستقل درباره این گورها را خواستار شده‌اند.

Loading
اندیشکده آمریکایی بررسی کرد

پهپادها؛ سرمایه راهبرد جنگ نامتقارن ایران

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورا آنلاین – ترجمه: تحلیلگر اندیشکده «امریکن اینترپرایز» با بیان اینکه ایران هر ماه یک قابلیت پهپادی جدید رو می‌کند، نوشته است که چنین پیشرفت‌هایی قطعا بر ناوگان پهپادی کشورهای منطقه اثرگذار خواهد بود.

اندیشکده دست راستی امریکن اینترپرایز در گزارشی در مورد رونمایی پهپادهای جدید ایران با قابلیت ایجاد اخلال در سامانه‌های راداری دشمن نوشته است که چنین توانمندی‌هایی می‌تواند بر ناوگان پهپادی دیگر کشورهای منطقه اثر بگذارد.

متن این گزارش در ادامه آمده است:

پرنده‌های هدایت‌پذیر از دور (پهپادها) به زمینه‌ای بدل شده‌اند که جایگاهش هر روز بیش از پیش در دکترین نظامی ایران برجسته می‌شود. به نظر می‌رسد که ایران هر ماه یک پهپاد یا یک قابلیت پهپادی جدید رو می‌کند. هرچند که ایران اولین بار در دهه 1980 پهپاد تولید کرد، اما این کشور تنها در 6 سال نخست این دهه انواع مختلفی از پهپادهای شناسایی، پهپادهای «کامیکازه» (انتحاری) و پهپادهای متنوع تهاجمی تولید و علاوه بر این ادعا کرده است که پهپادهایی در اختیار دارد که بدون نیاز به کنترل در امتداد خط دید و با جی‌پی‌اس (GPS) هدایت می‌شوند.

اگر گزارشی که در چندین روزنامه ایرانی بازنشر شده دقیق باشد، یعنی ایران ناوگان پهپادی خود را با پهپادهایی که می‌توانند روی ارتباطات دشمن پارازیت انداخته و ارتباط بین پهپادهای دشمن و هدایت‌کننده‌هایشان را مختل کنند، تکمیل کرده است.

با این حال، هنوز مشخص نیست که آیا ایران واقعا به این فناوری دست یافته یا این ادعا صرفا یک هدفگذاری است. در هر حال توان هک و مهندسی ایران در حال پیشرفت است و این یعنی حتی اگر این پهپاد هنوز به نقطه هدف مورد نظر نرسیده باشد هم احتمالا ایران به زودی به این توانمندی‌ دست خواهد یافت. چنین توانی اگر بر پهپادهای ایالات متحده اثرگذار نباشد، قطعا بر ناوگان پهپادی کشورهای منطقه اثر خواهد گذاشت.

به نظر می‌رسد تأکید ایران بر پهپادها، سرمایه‌گذاری روی راهبردهای جنگ نامتقارن است. هرچند ایران به صورتی فزاینده در منطقه فعالیت نظامی دارد، اما عمده قدرت خود را از طریق نوابش یا شمار معدودی “مربی نظامی” بسط می‌دهد. با وجود آنکه تنش‌ها افزایش یافته و احتمال درگیری با عربستان سعودی یا دیگر کشورهای شورای همکاری خلیج (فارس) قوت گرفته، اما بعید است که ایران عامدانه درگیر جنگ مستقیم دریایی یا رویارویی با ارتش‌ها شود. ممکن است که این کشور بخواهد با خرید هواپیما از روسیه یا چین جان تازه‌ای به نیروی هوایی‌اش دهد یا ناوگان دریایی‌اش را نوسازی کند، اما تأکید این کشور بر انواع مختلف پهپادها، این گمانه را مطرح می‌کند که نیروهای نظامی ایران احتمالا برای نوعی متفاوت و کم‌خسارت‌تر از درگیری در آینده آمده می‌شوند: درگیری‌ای که در آن پهپادها برای هراساندن یا ایجاد مانع در برابر تجهیزات گران قیمتی که توسط همسایگان عرب این کشور یا پادشاهی‌هایی عربی حاشیه خلیج فارس استفاده می‌شود، به کار گرفته می‌شوند.

منبع: فارس


امکان همراهی با شوراآنلاین در شبکه های اجتماعی:  

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *