جدیدترین مطالب

تردید عربستان درباره توافق تجارت آزاد شورای همکاری خلیج فارس با چین

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: دیپلمات پیشین کشورمان درباره تردید عربستان برای تعامل با چین در چارچوب توافق تجارت آزاد چین و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس گفت: این موضوع صرفا دلیل اقتصادی یا سیاسی ندارد، ضمن آنکه دلایل این تعلل و تاخیر با توجه به تحولات منطقه و بین‌الملل به‌طور لحظه‌ای تغییر کرده و قطعا در راستای منافع هر یک از کشورهای طرف توافق است.

تحلیلی بر قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای عضویت کامل فلسطین

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پاره کردن منشور سازمان ملل از سوی نماینده رژیم اسرائیل در واکنش به قطعنامه عضویت کامل فلسطین به‌معنای پذیرش پایان دادن به دولتی به اسم اسرائیل توسط نماینده این رژیم است.

نقش آمریکا در عملیات نظامی رژیم‌ صهیونیستی در رفح

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از ابتدای تأسیس رژیم ‌صهیونیستی تاکنون، آمریکا همواره بخش مهمی از «سیاست‌های جنگ‌طلبانه» این رژیم‌ در منطقه بوده است. جنگ غزه و حمله به رفح نیز از این قاعده مستثنا نیست.

راهبرد تحریمی آمریکا در حوزه هوش مصنوعی و الزامات مقابله با آن

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: مدیرکل نظام فنی، اجرایی و ارزشیابی وزارت نفت گفت: هوش مصنوعی این قابلیت را دارد که فاصله کشورهای کمتر توسعه یافته با کشورهای توسعه یافته را به‌سرعت در حوزه علم و فناوری کاهش دهد، از این ‌رو، آمریکا به‌دنبال اعمال تحریم بر هوش مصنوعی در کشورهای رقیب خود ازجمله ایران است.

Loading

أحدث المقالات

Loading
تاثیر منفی نابودی داعش بر خاورمیانه

آیا نابودی داعش وضعیت خاورمیانه را وخیم‌تر می‌کند؟

۱۳۹۵/۰۸/۰۹ | موضوعات

شورا آنلاین - رسانه ها: یکی از تحلیل‌گران حوزه خاورمیانه در موسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک هشدار داد، نابودی حتمی و اجتناب ناپذیر گروه تروریست داعش در واقع وضعیت در خاورمیانه را وخیم‌تر خواهد ساخت.

امیل هوکایم، تحلیل‌گر حوزه خاورمیانه در موسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک می‌گوید: نابودی قریب الوقوع تروریست‌های داعش به طور کلی تاثیر منفی بر خاورمیانه خواهد گذاشت.

به نوشته روزنامه دیلی اکسپرس، وی ضمن هشدار نسبت به ظهور مجدد “گسل‌ها” گفت: در همین لحظه که تمامی نگاه‌ها مجذوب گزارشات موصل، عراق و دیگر نقاط این منطقه شده، خوش بینی اندکی وجود دارد و قطعا هیچ شادی و رضایتی در اینجا بدست نخواهد آمد. هوکایم افزود: همه می‌دانند که تضعیف داعش با ظهور مجدد گسل‌های قدیمی همراه است. اختلافات شیعه و سنی، تحرکات پیچیده قومی، قبیله‌ای، منطقه‌ای و سیاسی را که به دنبال حمله آمریکا به عراق شتاب گرفته و با فروپاشی دولت شدیدتر شده، تحت الشعاع قرار داده است. داعش علاوه بر پدیدار کردن مسائل قدیمی، خسارت‌های پایدار و ماندگار را به این منطقه وارد کرده است.

 این تحلیل‌گر ادامه داد: علاوه بر خسارات گسترده انسانی و فیزیکی، خسارت‌ها به شیوه‌هایی گمراه کننده، موذیانه و پایدار صورت گرفته‌اند. داعش خودش را در روح و روان فردی و جمعی اعراب جای داده است. بسیاری از شیعیان، مسیحیان و دیگر اقلیت‌ها در عراق در حال حاضر معتقدند که در درون هر فرد سنی دوز اندکی از انتقام جویی، تکفیری‌گری و جاه طلبی‌های هژمونیک و در یک کلام “داعش” وجود دارد.

 هوکایم گفت: بسیاری از سنی‌ها نیز ظهور داعش را به عنوان امری نشأت گرفته از گلایه‌های قانونی و بی‌عدالتی‌ها توجیه می‌کنند اما در عین حال نیز بیان تند آن‌ها را محکوم و داعش را به عنوان یک گروه غیر اسلامی رد می‌کنند.

منبع : ایسنا

انتشار یادداشت به معنای رد یا تایید نظرات نویسنده از سوی پایگاه اینترنتی شورای راهبردی روابط خارجی نیست.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *