جدیدترین مطالب

تردید عربستان درباره توافق تجارت آزاد شورای همکاری خلیج فارس با چین

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: دیپلمات پیشین کشورمان درباره تردید عربستان برای تعامل با چین در چارچوب توافق تجارت آزاد چین و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس گفت: این موضوع صرفا دلیل اقتصادی یا سیاسی ندارد، ضمن آنکه دلایل این تعلل و تاخیر با توجه به تحولات منطقه و بین‌الملل به‌طور لحظه‌ای تغییر کرده و قطعا در راستای منافع هر یک از کشورهای طرف توافق است.

تحلیلی بر قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای عضویت کامل فلسطین

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پاره کردن منشور سازمان ملل از سوی نماینده رژیم اسرائیل در واکنش به قطعنامه عضویت کامل فلسطین به‌معنای پذیرش پایان دادن به دولتی به اسم اسرائیل توسط نماینده این رژیم است.

نقش آمریکا در عملیات نظامی رژیم‌ صهیونیستی در رفح

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از ابتدای تأسیس رژیم ‌صهیونیستی تاکنون، آمریکا همواره بخش مهمی از «سیاست‌های جنگ‌طلبانه» این رژیم‌ در منطقه بوده است. جنگ غزه و حمله به رفح نیز از این قاعده مستثنا نیست.

راهبرد تحریمی آمریکا در حوزه هوش مصنوعی و الزامات مقابله با آن

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: مدیرکل نظام فنی، اجرایی و ارزشیابی وزارت نفت گفت: هوش مصنوعی این قابلیت را دارد که فاصله کشورهای کمتر توسعه یافته با کشورهای توسعه یافته را به‌سرعت در حوزه علم و فناوری کاهش دهد، از این ‌رو، آمریکا به‌دنبال اعمال تحریم بر هوش مصنوعی در کشورهای رقیب خود ازجمله ایران است.

Loading

أحدث المقالات

Loading
توصیه اعراب به ترامپ

مهار ایران به جای لغو برجام

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: روزنامه واشنگتن‌پست نوشته است که نمایندگان کشورهای عربی در نشستی که هفته گذشته در امارات برگزار شد، معتقد بوده‌اند که ترامپ باید به برجام پایبند بماند، اما در منطقه با ایران مقابله کند.

هفته گذشته در جزیره «صیر بنی یاس» در جنوب شهر «ابوظبی» امارات نشستی غیرعلنی با حضور شمار زیادی از مقامات و کارشناسان سیاسی از جمله «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و «وندی شرمن» معاون پیشین وزارت خارجه آمریکا برگزار شد.

در نشست سالانه «مجمع صیر بنی یاس» موضوعات مختلفی از جمله توافق هسته‌ای با ایران، آینده سیاست آمریکا در خاورمیانه و بحران سوریه مورد بحث قرار گرفت، اما به دلیل آنکه این نشست غیرعلنی بود، محتوای بحث‌ها منتشر نشد.

«دیوید ایگناتیوس» ستون‌نویس روزنامه «واشنگتن‌پست» که در این نشست حضور داشته، بخشی از اظهارات مطرح شده در این نشست را بدون نام بردن از افراد در گزارشی منتشر کرده است.

به گفته وی، سیاست دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور جدید آمریکا در قبال ایران و بحران سوریه در صدر موضوعات مورد بحث در این نشست قرار داشته است.

ایگناتیوس با بیان اینکه نمایندگان کشورهای عربی در این نشست چندان هم از پایان دوره ریاست‌جمهوری «باراک اوباما» ناراحت نبودند، نوشته است: «ترامپ در طول رقابت‌های انتخاباتی گفته بود که یا توافق هسته‌ای را فسخ می‌کند یا آن را مورد مذاکره مجدد قرار می‌دهد. اما اینجا تقریبا اجماع وجود داشت که ترامپ باید توافق هسته‌ای را به عنوان یک کار انجام شده بپذیرد و در عوض بر مقابله با رفتار تهاجمی ایران متمرکز شود. این اجماع حتی مقاماتی را هم که جزو سرسخت‌ترین منتقدان توافق بودند، در بر می‌گرفت.»

یکی از مقامات برجسته کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس گفته است: «فقط کسی که بخواهد ما را به دنیای مجهولات بفرستد، این (توافق) را پاره می‌کند.»

یک مقام دیگر هم با وجود انتقاد از نحوه مذاکره در مورد برنامه جامع اقدام مشترک، گفته است: «واقعا هیچ‌کس مخالف توافق نیست.»

بنا بر این گزارش، بسیاری از حاضران در این نشست ابراز امیدواری کرده‌اند که ترامپ محکم‌تر در برابر ایران بایستد. ایگناتیوس به ادعای ترامپ در طول رقابت‌های انتخاباتی اشاره کرده که گفته بود در صورتی شلیک قایق‌های ایرانی به سمت ناوهای آمریکایی، این قایق‌ها قرار خواهند گرفت.

وی در بخش دیگری از گزارشش نوشته است که احتمال همسویی ترامپ با روسیه در مورد سوریه از دیگر موضوعات مورد بحث بود.

به گفته ایگناتیوس، هرچند تصور می‌شود که کشورهای عربی احتمالا از چنین احتمالی ناخرسند باشند، اما از آنجا که اکنون روسیه طرف برنده بحران به نظر می‌رسد، برخی کشورها به سمت مسکو متمایل شده‌اند.

وی نوشته است که شرکت‌کنندگان چندان هم با برگزاری نشستی برای ایجاد مصالحه بی‌میل نبودند و تعدادی از سخنران‌ها در مورد احتمال مذاکرات اعضای دائم شورای امنیت با کشورهای ذی‌نفوذ منطقه از جمله ترکیه، ایران و عربستان صحبت کرده‌اند.

به نوشته ایگناتیوس، با این حال کارشناسان هشدار داده‌اند که چنین نشستی نباید به یک نشست «یالتا 2» بدل شود، که در آن روسیه و آمریکا بخواهند «حوزه نفوذ» خود را در منطقه مشخص کنند.

منبع: فارس

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *