جدیدترین مطالب

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

دانشگاه کلمبیای آمریکا امشب در محاصره؛ یورش پلیس نیویورک به دانشگاه + فیلم

نیویورک – ایرنا- دانشگاه کلمبیای آمریکا امشب (سه شنبه شب به وقت محلی) در محاصره صدها افسر پلیس است تا به اعتراض دانشجویان این دانشگاه در حمایت از مردم غزه که بیش از یک هفته است در تحصن به سر می برند، پایان دهد.

دانشگاه کلمبیای آمریکا امشب در محاصره پلیس؛ یورش پلیس نیویورک به دانشگاه

نیویورک – ایرنا- دانشگاه کلمبیای آمریکا امشب (سه شنبه شب به وقت محلی) در محاصره صدها افسر پلیس است که برای پایان دادن به اعتراض دانشجویان در حمایت از مردم غزه بیش از یک هفته است که در تحصن به سر می برند.

پلیس و معترضان گرجستانی در تفلیس درگیر شدند

تهران- ایرنا- پلیس گرجستان و معترضان به قانون «شفافیت نفوذ خارجی» سه‌شنبه شب در تفلیس درگیر شدند و نیروهای امنیتی برای متفرق کردن معترضان از گاز اشک‌آور، گلوله‌های پلاستیکی و خودروهای آبپاش استفاده کردند.

رژیم صهیونیستی پاسخ پیشنهاد حماس را با اصلاحات به مصر داد

تهران-ایرنا-منابع مصری بامداد چهارشنبه فاش کردند که هیأت رژیم صهیونیستی پاسخ پیشنهاد جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) را با اصلاحات به دولت قاهره به عنوان عضو میانجیگر مذاکرات برای تبادل اسرا تحویل داده است.

Loading
اختلاف‌های منطقه‌ای همه را درگیر کرده است

تعویق در تحقق رویای همکاری ایران و اعراب علیه اسرائیل

۱۳۹۵/۰۹/۲۲ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: روزنامه نگار مشهور فلسطینی می‌نویسد: یک روز آروز داشتم همکاری عربی – ایرانی را ضد اسرائیل ببینم، الآن تحقق این رویا به تعویق افتاده است.

جهاد الخازن ، روزنامه نگار مشهور فلسطینی می نویسد : کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در وضعیت فوری اقتصادی بی سابقه ای به سر می برند که فقط بلندپرواز ی های ایران نیست که آنها را نگران کرده است. یک روز آروز داشتم همکاری عربی – ایرانی را ضد اسرائیل ببینم، الآن تحقق این رویا به تعویق افتاده است، در انتظار راه حل سیاسی در یمن است، و پایان بخشیدن به بحران بحرین، همچنین پایان دادن به مناقشات میان ایران با امارات متحده عربی بر سر سه جزیره تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی با امارات متحده عربی را انتظار می کشد.

ترزا می، نخست وزیر بریتانیا مهیمان ویژه سی و هفتمین نشست شورای همکاری خلیج فارس بود. او از اعضا آن چه دوست دارند درباره ایران بگویند را شنید، خودش نیز صحبت از همکاری با کشورهای عربی شواری همکاری در طول یک صد سال اخیر کرد و گفت که کامیابی کشورهای حوزه خلیج فارس کامیابی بریتانیا نیز هست همان طور که امنیت این کشورها امنیت بریتانیا است. او وعده داد که با دوستان عرب بریتانیا در سوریه همکاری کند برای این که اعراب با بریتانیا در بحران ها همکاری کرده اند.

ترزا می در حالی روی روابط قوی با کشورهای عربی حوزه خلیج فارس کار می کرد که بوریس جانسون، وزیر امور خارجه اش در اظهاراتی گفت که عربستان سعودی و ایران جنگ های نیابتی در یمن به راه انداخته اند.

جانسون آدم احمقی است، از این بیشتر نمی توانم چیزی بگویم با وجود احترامی که به خودش و منصبش دارم. او خودش در مقاله ای نسبت به ترک بریتانیا از اتحادیه اروپا هشدار داد اما بعدا خودش رهبر تبلیغات خروج بریانیا از اتحادیه اروپا شد، او قبل از این که وارد سیاست شود اعتبار چندانی نداشت. دولت بریتانیا نسبت اظهارات جانسون را انکار کرد و گفت آن چه او بیان کرد بازگوکننده سیاست های دولت بریتانیا نیست. بار دیگر به این احمق می گویم که عربستان سعودی و همه کشورهای عربی حوزه خلیج فارس به هیچ وجه نمی پذیرند ایران از طریق حوثی ها در مرزهایشان فعال باشد، حتی اگر جنگ یمن ده ها سال طول بکشد و توافقی به سود ملت یمن به دست نیاید. به آقای وزیر یادآور می شوم که کلمه یمن در کاربرد عربی با عبارت «فقیرترین کشور عربی» همراه است. این جنگ بر فقر ملت یمن اضافه خواهد کرد اگر راه حل سیاسی میانه ای یافت نشود.

برگردیم به کشورهای عربی خلیج فارس، آن چه در نشست بحرین باعث خرسندی من شد این بود که این کشورها تلاش نکردند که ملت ها یا امت های خود را به رویاهایشان بفروشند، وقتی صحبت از پروژه می کردند، از پروژه هایی حرف می زدند که امکان اجرایی شدن دارند.

کشورهای عربی حوزه خلیج فارس می توانند اقتصادی یکپارچه شبیه اقتصاد اتحادیه اروپا و چه بسا فراتر از آن ایجاد کنند، آنها روی پول واحد و گمرک واحد کار می کنند و ممکن است همین فردا پس فردا آن را محقق کنند. اما از لحاظ سیاسی هیچ وحدتی ندارند، این را نمی توان کتمان کرد.

در آستانه برگزاری این نشست ملک سلمان سفر عربی خود به کشورهای عضو شورای همکاری را آغاز کرد و دیدم که در بحرین با ملک حمد بن عیسی می رقصد، همچنین در کویت رقص او را با شیخ صباح الاحمد دیدم.

در بحرین شیخ محمد بن راشد را دیدم، ولیعهد امارات و نخست وزیر این کشور، کسی که در جلسات علنی عموما ساکت است و فقط در جلسات خصوصی صحبت می کند. دبی در دوران او به رقیبی برای همه پایتخت های جهان تبدیل شد. اما ناراحت هم شدم، برای این که سلطان قابوس که او را از مدت ها قبل می شناختم و با او مصاحبه های متعددی انجام دادم، بار دیگر در نشست غایب بود.

سفر خود به بحرین را با جلسه ای با شیخ محمد المبارک آل خلیفه، معاون نخست وزیر این کشور آغاز کردم. او درباره قضایای طرح شده در نشست و راه حل های مورد انتظار توضیحاتی به من داد. ملک حمد را در راس نشست دیدم و در منامه که کوچک و بزرگش را شناختم، گشتم، دیدم که یکی از زیباترین شهرهای جهان است. اما شیخ خلیفه بن سلمان را ندیدم برای این که سرگرم نشست بود. نشست بحرین با وجود حواشی اش امیدهایی به من داد اگرچه نسبت به آینده زیاد امیدی ندارم.

منبع: دیپلماسی ایرانی

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *