جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

نبرد ایران و اسرائیل و جنگ ژئوپولتیک با ماهیت رولت روسی / اعراب می توانند از جنگ تهران و تل آویو جلوگیری کنند؟

برای دولت‌های عربی منطقه که خواستار گفتگو و دیپلماسی جهت خودداری از گسترش جنگ غزه به کل منطقه هستند، یک جنگ تمام عیار بین ایران و اسرائیل آن‌ها را در معرض آتش متقابل طرفین قرار خواهد داد. چنین نتیجه‌ای بدترین سناریوی ممکن خواهد بود که رهبران ۶ کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس سال هاست به دنبال اجتناب از آن هستند.

پنتاگون اعلام کرد پدافند هوایی اردن را تقویت می‌کند

وزارت دفاع آمریکا «پنتاگون» امروز جمعه در بیانیه‌ای اعلام کرد کمیته نظامی مشترک با اردن در جریان نشست خود با حضور مقامات دفاعی دو کشور «اثرات بی‌ثبات‌کننده» درگیری‌های جاری در منطقه و نیز موضوع مقابله با گسترش پهپاد‌ها در منطقه را بررسی کرد.

Loading

ویژگی های شخصیتی ترامپ و سیاست خارجی آمریکا

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها:صاحبنظران اندیشکده 'چتم هاوس' اعلام کردند که شخصیت عجول و بی پروا، غیرقابل پیش بینی، متناقض، حساس 'دونالد ترامپ' رئیس جمهوری آمریکا، گواهی بر تاثیر معنادار وی بر مسایل خارجی است.

شماری از کارشناسان و صاحبنظران چتم هاوس در گزارش مشترکی که در پایگاه این اندیشکده انگلیسی منتشر شد، خاطر نشان کردند که بی ثباتی و بلاتکلیفی سیاست خارجی ترامپ، حد و مرزهایی را برای گزینه های سیاسی اش ایجاد می کند.
ترامپ مانند روسای جمهوری پیشین (آمریکا) با محدودیت های داخلی و بین المللی، از ایفای نقش کنگره تا اقدامات سایر کشورها، مواجه خواهد بود؛ چالش دیگری که او پیش رو خواهد داشت این است که شخصیت و شیوه عملکرد او احتمالا به آسانی از بخش خصوصی به دولتی تغییر نخواهد یافت.
این نویسندگان در این گزارش 69 صفحه ای به بررسی مهم ترین محورهای سیاست خارجی دولت جدید آمریکا، اعم از سیاست دفاعی، اقتصادی، تجارت، انرژی، تغییرات آب و هوایی، چین، روسیه، خاورمیانه و آفریقا، اروپا، افغانستان و آمریکای لاتین و فحوای بین المللی هر یک از این حوزه ها، رئوس محدودیت های خاص دولت ترامپ و فرضیه های مربوط به راه ها و تدابیر احتمالی که از سوی ترامپ اتخاذ خواهد شد، پرداختند.
دیدگاه های مشترک نویسندگان این مقاله به شرح زیر است:
– ترامپ نشان داد که علاقه ای به حمایت از نظم بین المللی لیبرال ندارد. وی ممکن است با ائتلاف ها و سازمان های شریک آمریکا، مانند رابطه آمریکا- ژاپن و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) مخالفت نکند، اما احتمالا از میزان حمایت از آنها به طور قابل ملاحظه ای خواهد کاست. حداقل قضیه آن است که او متحدان و شرکای آمریکا را در زمینه قابلیت اتکایی آمریکا، بلاتکیلف و مردد خواهد گذاشت.
– ترامپ بیش از آنکه انزواطلب باشد، ناسیونالیسم است. او خواستار کنار کشیدن آمریکا از جهان نیست، اما در مقایسه با اسلاف خود، از منافع حیاتی آمریکا تعبیری محدودتر داد.
شعار ‘اول آمریکا’ مصداق شناخت محدود از منافع جهانی و یا تمایل برای مداخله با هدف حفظ آن است. آمریکا در دوران ترامپ صرفا با هدف دستیابی به منافع مستقیم و ملی و نه حمایت از متحدان آمریکا، به مشارکت با سیستم بین المللی ادامه می دهد. از این رو، هرچند ترامپ از خروج نیروهای آمریکایی از اروپا سخن می گوید، اما از وجود ارتشی قوی تر نیز سخن به میان آورده است، ارتشی که آمریکا در صورت قرار گرفتن در معرض تهدید مستقیم از آن استفاده کند.
– خاستگاه سیاست خارجی ترامپ تعقیب سیاست برتری اقتصادی آمریکاست و احتمالا به همین خاطر برخی نگرانی های امنیتی متحدانش را قربانی خواهد کرد. به عنوان مثال، اگر او احساس کند که به منافع اقتصادی بیشتری دست خواهد یافت، حاضر است تخطی چین یا روسیه از مقررات بین المللی را نادیده بگیرد. منوط کردن امنیت – اولویت همیشگی سیاست خارجی آمریکا- به دستور کاری سوداگرانه و منفعت طلبانه ای که اهمیت چندانی به تحولات بلند مدت ژئوپلیتیک یا تداوم رابطه آمریکا با شرکای اصلی اش نمی دهد، تغییری بنیادی را به دنبال خواهد داشت که پیامدهای منفی برای ثبات بین المللی دارد.
– شخصیت عجول و بی پروا، غیرقابل پیش بینی، متناقض و حساس ‘دونالد ترامپ’ رئیس جمهوری آمریکا گواهی بر تاثیر معنادار بر مسایل خارجی است. این امر علاوه بر اینکه باعث بلاتکلیفی و تردید رهبران خارجی درباره سیاست آمریکا می شود بلکه به همکاری با سازمان های بین الملی مانند گروه 7، جایی که رئیس جمهوری آمریکا نقش شخصی مهمی ایفا می کند، لطمه می زند.

منبع: ایرنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *