جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

زاخارووا: روسیه در هیچ کنفرانسی درباره «فرمول صلح» زلنسکی شرکت نمی‌کند

تهران- ایرنا- ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت که مسکو در کنفرانس صلح اوکراین در سوئیس یا هیچ رویداد دیگری که درباره «فرمول صلح» ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین باشد، شرکت نخواهد کرد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: واشنگتن و سعودی به حصول توافقی که به اعطای تعهدات امنیتی به ریاض منجر خواهد شد «بسیار نزدیک» هستند / معتقدیم راهبرد ادغام اسرائیل در منطقه ایران را در منطقه منزوی خواهد کرد

«متیو میلر»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا امروز پنجشنبه در نشست خبری گفت ایالات متحده و عربستان سعودی به حصول توافقی که به اعطای تعهدات امنیتی به ریاض منجر خواهد شد «بسیار نزدیک» هستند. وی اضافه کرد: «چند جزئیات وجود دارند که لازم است کماکان به حل و فصل آنها ادامه دهیم اما فکر می‌کنیم که می‌توانیم در مدت زمان کوتاه بر سر آن جزئیات هم به توافق برسیم.»

Loading
در رسانه های غربی بررسی شد

تاثیر قیمت نفت بر بودجه نظامی کشورهای عربی

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: هزینه‌های نظامی جهانی حدود ۱.۵۷ تریلیون دلار در سال ۲۰۱۶ رسید و هزینه‌های نظامی کشورهای عربی نیز افزایش یافت و به طور بی‌سابقه‌ای حدود ۱۵ درصد از هزینه‌های نظامی جهان را شامل شد.

کشورهای عرب حوزه خلیج فارس به نظر می‌رسد با وجود کسری بودجه شدید ناشی از کاهش قیمت نفت به هزینه‌های میلیاردی خود در بودجه دفاعی خود ادامه می‌دهند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، بنابراین دور از ذهن نیست که این کشورها به زودی اقدامات ریاضتی را برای کاهش هزینه‌ها اجرایی کنند.

هزینه‌های نظامی جهانی حدود ۱.۵۷ تریلیون دلار در سال ۲۰۱۶ رسید و هزینه‌های نظامی کشورهای عربی نیز افزایش یافت و به طور بی‌سابقه‌ای حدود ۱۵ درصد از هزینه‌های نظامی جهان را شامل شد.

نمایشگاه سالانه بین‌المللی تجهیزات دفاعی تحت عنوان “نمایشگاه و کنفرانس بین‌المللی دفاعی- آیدکس ۲۰۱۷” که در ابوظبی از فردا کار خود را آغاز خواهد کرد با توجه به این آمارها می‌تواند محل توافق‌های تسلیحاتی بزرگی باشد. از جمله این توافق‌ها می‌توان به تلاش امارات متحده عربی برای خرید حدود ۶۰ جنگنده اشاره کرد. احتمال داده شده، هزینه‌های دفاعی در بخش هواپیمایی و نظامی از ابتدای ۲۰۱۷ روند رو به رشدی داشته باشد.

سازمان‌دهندگان این نمایشگاه احتمال دادند، بیش از ۱۲۳۵ شرکت از ۵۷ کشور به میزبانی مرکز نمایشگاه‌های ابوظبی شرکت کنند و قراردادهایی بالای ۱۸.۵ میلیارد درهم (پنج میلیارد دلار) امضا شود.

بودجه کل نظامی عربستان سعودی در سال ۲۰۱۶ حدود ۸۲ میلیارد دلار تخمین زده شد. در حالی که براساس مطالعات گروه تیل به عنوان یک شرکت تحلیل دفاعی مستقر در آمریکا این رقم در سال ۲۰۲۰ به ۸۷ میلیارد دلار خواهد رسید.

همزمان امارات متحده عربی نیز در حالی که اکنون هزینه‌های دفاعی‌اش ۱۵.۱ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود پیش بینی می‌شود که در سال ۲۰۲۰ به ۱۷ میلیارد دلار خواهد رسید.

به گفته معاون رئیس گروه تیل، هزینه‌های نظامی در این کشورها به تصورات آنها از تهدیدات و مساله امنیت ملی و نه مسائل منابع مالی بازمی‌گردد.

این ارقام در حالی آورده شده است که قیمت نفت طی دو سال گذشته به شدت کاهش یافته است.

معاون رئیس گروه تیل در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به پایین بودن قیمت نفت می‌گوید، حتی اگر پایین بودن قیمت زمان توافقات نظامی را پیچیده کند در واقع اما تاثیر اندکی بر حجم مبادلات تسلیحاتی میان و بلندمدت خواهد داشت.

براساس تحقیقات موسسه تحقیقاتی صلح بین‌المللی استکهلم در میان کشورهای جهان، عربستان سعودی و امارات متحده عربی با توجه به تولید ناخالص داخلی خود بالاترین میزان بودجه نظامی را دارند.

همزمان گفته می‌شود که ریاض در حالی که در میانه توافق خرید اف ۱۵ خود قرار دارد تلاش دارد تا با توجه به اهداف بلند پروازنه خود توافق‌های تسلیحاتی بیشتری منعقد کند.

علاوه بر این گفته می‌شود، کویت ۲۸ بوئینگ اف ای ۱۸ درخواست کرده است. در حالی که بحرین نیز نسبت به خرید ۴۰ جنگنده ابراز تمایل کرده است.

جدای از جنگنده‌های متعدد کشورهای عرب حوزه خلیج فارس به دنبال به روز رسانی سامانه‌های موشکی خود و خرید هلی‌کوپترها، تانک، پهپاد و سایر تجهیزات نظامی هستند.

در حالی که سطح فروش سلاح در جهان افزایش یافته بودجه‌های نظامی کشورهای عربی از سطح ۲۱۰ میلیارد دلار تجاوز کرده است در حالی که بودجه نظامی مصر بین چهار تا پنج میلیارد و بودجه نظامی اسرائیل ۱۵ میلیارد و بودجه نظای ترکیه از ۱۸ میلیارد دلار تجاوز نمی‌کند.

منبع: ایسنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *