جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تنش یا مذاکره؟

تنش یا مذاکره؟

علی اکبر فرازی می گوید: زمانی که تنش‌زدایی و اعتمادسازی توسط تهران انجام شد و ترتیبات منطقه‌ای در سطح عملیاتی از جانب ایران به سمت کاهش تنش میل کرد، می‌توان روندی را ترسیم کرد که یا خبری از ناتوی عربی یا ناتوی عربی – غربی یا ناتوی عربی – غربی – عبری و سامانه یکپارچه پدافند عربی نباشد یا ایران هم باید جزء ترتیبات قرار گیرد.

​​​​​​​لتونی: اوکراین مجوز غرب برای حمله به خاک روسیه را دریافت کرده است

تهران- ایرنا- بایبا برازه وزیر خارجه لتونی با بیان اینکه در حال حاضر کشورهایی وجود دارند که بدون هیچگونه محدودیت و پیش‌شرطی، سلاح‌های خود را در اختیار کی‌یف قرار داده‌اند، گفت: اوکراین پیش‌تر مجوز غرب برای حمله به خاک روسیه را دریافت کرده است.

Loading

مشتریان جدی گاز طبیعی ایران

۱۳۹۴/۰۴/۱۸ | نمای راهبردی

شورا آنلاین – ترجمه: استاد دانشگاه جرج تاون آمریکا گفت: کشورهای حوزه خلیج فارس می توانند مشتریان جدی گاز طبیعی ایران باشند.

ژان فرانسوا سیزنیک، کارشناس ارشد موسسه تحقیقاتی شورای آتلانتیک و استاد دانشگاه جرج تاون آمریکا در نشستی در اندیشکده آمریکایی وودرو ویلسون درباره تاثیرات توافق هسته‌ای احتمالی بر بازارهای جهانی انرژی گفت: ایران چهارمین منبع بزرگ نفت جهان را در اختیار دارد. در همین حال باید توجه داشت که این کشور بزرگ‌ترین منبع گاز جهان به شمار می رود.

وی افزود: ایران بیشتر علاقه مند است که حوزه گازی خود را توسعه بدهد، زیرا فعالیت در حوزه نفتی، نیازمند هزینه بیشتر و فناوری پیشرفته‌تر و سرمایه گذاری بیشتر است.

این کارشناس گفت: ایران برای بهره برداری از میدان‌های نفتی خود به شرکت‌های چندملیتی وابسته است و همین وابستگی به معنای کاهش درآمدهای نفتی این کشور است؛ در نتیجه ایران علاقه چندانی به این حوزه ندارد و بیشتر حوزه گاز طبیعی برایش جذاب است.

سیزنیک با بیان اینکه باید توجه داشت که در داخل ایران نیز نیاز به گاز طبیعی بسیار زیاد است، افزود: در حوزه خلیج فارس نیز نیاز بالایی به گاز طبیعی وجود دارد، در نتیجه، کشورهای حوزه خلیج فارس می توانند شریک جدی ایران در حوزه خرید گاز طبیعی باشند.

وی ادامه داد: عربستان سعودی در حال حاضر برای رفع نیازهایش، گاز طبیعی دارد، اما استحصال این منابع برای عربستان سعودی پرهزینه است و درنتیجه بسیار منطقی تر است که گاز طبیعی را از ایران بخرد، نه اینکه خودش تولید کند. این مسئله در مورد امارات عربی متحده و عمان و کویت نیز مصداق دارد.

این کارشناس گفت: در عین حال ایران بیشتر علاقمند به حوزه گاز طبیعی و نه ال ان جی است، زیرا حوزه ال ان جی یا گاز طبیعی مایع، نیازمند فناوری های پیشرفته‌تر و پرهزینه تر است.

سیزنیک گفت: با رفع تحریم‌ها، ایران می تواند تولید نفتی‌اش را بار دیگر افزایش بدهد. سوال اساسی مطرح این است که عربستان سعودی به بازگشت ایران با افزایش چند میلیون بشکه ای اش چه واکنشی نشان خواهد داد؟

این کارشناس افزود: گفته می شود روسیه و عربستان سعودی در حال رایزنی هستند تا تولید نفت را کاهش دهند. همکاری این دو کشور برای کاهش دادن تولید نفتی خود به میزان یک میلیون بشکه در روز کاملا منطقی است، زیرا با این کار، احتمالا قیمت نفت نیز به بشکه ای 80 دلار افزایش خواهد یافت.

وی ادامه داد: اینکه جانشین ولیعهد عربستان سعودی با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در این خصوص دیدار و گفتگو کند، اصلا تصادفی نیست. عربستان سعودی و روسیه ، توافقنامه‌های متعددی برای همکاری با یکدیگر امضاء کرده اند که بسیار مهم است.

سیزنیک گفت: در این میان باید توجه داشت که عربستان سعودی هم به دنبال قطع وابستگی و تکیه شدید خود به نفت است و پالایش و فرآورده‌های نفتی توجه ویژه ای نشان داده است.

این کارشناس ادامه داد: بنابراین می بینیم که تاکید عربستان سعودی بر صنایع پایین دستی صنعت نفت متمرکز شده است و نه اینکه تولید نفت خام خودش را افزایش بدهد؛ به این ترتیب عربستان سعودی می خواهد ایران تولید نفت خام خودش را افزایش بدهد و وابستگی اش به بازار جهانی از این نظر افزایش یابد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *