جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

آیا آتش‌بس در غزه از کانال مصر برقرار می شود؟

«دولت مصر به تازگی از طرح جدید خود برای آتش بس در جنگ غزه رونمایی کرده است. طرحی که در ادامه ابتکارهای پیشین مصری ها در این رابطه قرار دارد و البته اما و اگرهای زیادی در مورد به نتیجه رسیدن این طرح وجود دارد.»

شیخ نعیم قاسم: دشمن قدرت حزب‌الله را دست‌کم نگیرد

معاون سید حسن نصرالله با تاکید بر توانمندی بالای حزب‌الله برای ضربه زدن به رژیم صهیونیستی و آمادگی برای مقابله با هر جنگی که این رژیم بخواهد تحمیل کند، در عین حال تصریح کرد که اسرائیل توان ورود به چنین جنگی را ندارد.

Loading
کنفرانس ملی اقتصاد مقاومتی و برجام

قرارداد ایتر با ایران منتظر اجازه آمریکاست

۱۳۹۵/۱۲/۱۵ | علمی - فرهنگی

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها:رئیس مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما دانشگاه آزاد و استاد همکار در پروژه ایتر گفت: امضای قرارداد اصلی ایتر و ایران منتظر تایید دولت آمریکاست.

محمود قرآن‌نویس در نشست تخصصی آثار و گشایش‌های برجام در صنعت نیرو در کنفرانس ملی اقتصاد مقاومتی و برجام که عصر شنبه در مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت خارجه برگزار شد، گفت: خوشبختانه با اجرای برجام ایران توانست عضو همکار در پروژه بین‌المللی ایتر باشد.

وی اظهار کرد: وقتی برجام به دست آمد از ایتر تماس گرفتند و با توجه به درخواست‌های قبلی که برای عضویت در این پروژه داشتیم، مجددا عضویت ایران در دستور کار قرار گرفت و آنها به ما گفتند که ۴۰ درصد کار انجام شده است و دیگران اگرچه پولی در این پروژه صرف نکرده‌اند اما پروژه‌ها و اقدامات زیادی را به سهم خود انجام داده‌اند و شما برای جبران این دیرکرد یا می‌توانید یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورو پول دهید یا فعلا عضو همکار در ایتر باشید که این عضویت دو سال به طول می‌انجامد. ایران بنابر تصمیم مقامات قرار شد عضو همکار ایتر باشد و قرارداد با حضور مقامات ایتر در تهران امضا شد.

وی گفت: قرارداد اصلی میان ایران و ایتر اشکالاتی داشت که تا این اشکالات برطرف شود، آقای ترامپ در آمریکا روی کار آمد و بعد از آن رئیس ایتر با من تماس گرفت و گفت باید از امریکایی‌ها اجازه بگیریم و وقتی این موضوع را با دولت ترامپ مطرح کردند به آنها اعلام شد که فعلا دست نگه دارند. بنابراین ما منتظریم این قرارداد امضا شود.

قرآن‌نویس ادامه داد: ما با کره جنوبی که در رابطه با گداخت هسته‌ای پیشرفت‌های بسیار خوبی داشته است، قرار است در سال آینده قرارداد همکاری داشته باشیم.

رئیس مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما دانشگاه آزاد ادامه داد: ایتر در حال حاضر ۶۰۰ نیرو دارد و باید نیروی متخصصش را به ۱۵۰۰ نفر برساند. آنها با توجه به نیروی متخصص ایران، خواستار تربیت نیروی انسانی بیشتر به منظور فعالیت در ایتر شدند.

قرآن‌نویس با بیان اینکه راکتور IT-T۱ در دانشگاه علوم تحقیقات دانشگاه آزاد در حال فعالیت است و دانشجویان دکترا پروژه‌هایشان را در آن می‌گذارنند، گفت: راکتور تحقیقاتی از این دست در دانشگاه امیرکبیر در حال ساخت است و علاوه بر این‌ها ما دو راکتور دیگر به نام الوند و دماوند در کشور داریم که از ۴۱ سال پیش در حال فعالیت هستند. راکتور الوند ۵۰ درصدش در ایران ساخته شده و ۵۰ درصد دیگر از ایتالیا ‌آمده است همچنین از سال ۱۹۹۳ راکتور دماوند را از روسیه خریداری کردیم.

این کارشناس ارشد در حوزه گداخت هسته‌ای با اشاره به قراردادی که میان دانشگاه آزاد و آمریکا برای خرید یک راکتور ۱۰۰ کیلوژول در سال ۲۰۱۲ در حال انعقاد بود، گفت: متاسفانه این قرارداد با جوسازی شبکه‌های معاند و ضد ایران مورد توجه قرار گرفت و بعد از سوی اسرائیلی‌ها فضاسازی گسترده‌ای شد و آن‌ را سیاسی کردند. این در حالی است که دانشگاه آزاد یک واحد خصوصی است و مشکلی برای این قرارداد وجود نداشت.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه ما در گداخت هسته‌ای ۳۰-۴۰ سال عقب هستیم. ما نمی‌توانیم این عقب‌ماندگی را جبران کنیم بلکه باید تلاش کنیم از این عقب‌تر نرویم.

منبع: ایسنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *