جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

امیرعبداللهیان وارد گامبیا شد + فیلم

تهران- ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در راس هیاتی به‌ منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی وارد بانجول پایتخت گامبیا شد.

اهانت دوباره به قرآن کریم در سوئد

تهران- ایرنا- یک زن سوئدی افراطی و ضد اسلام روز جمعه در شهر مالمو در سوئد در اقدامی شنیع یک نسخه از قرآن کریم را به آتش کشید.

ادعای رسانه آمریکایی: اسرائیل یک هفته به حماس فرصت داد

تهران- ایرنا- روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در گزارشی درباره روند مذاکرات آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و حماس، مدعی شد: (رژیم) اسرائیل یک هفته به حماس فرصت داد تا بین گزینه‌های توافق بر سر آتش‌بس یا آغاز حمله زمینی به رفح، یکی را انتخاب کند.

Loading

عمیق شدن اختلاف بین ترکیه و اتحادیه اروپا

۱۳۹۵/۱۲/۲۵ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها:ایزابل لاسر، تحلیلگر روزنامه فیگارو معتقد است ترکیه همزمان با دور جدید تنش با کشورهای عضو اتحادیه اروپا تهدید می کند که در توافق با اروپا بر سر مساله مهاجران تجدید نظر خواهد کرد، اما اتحادیه اروپا و ناتو، مقامات آنکارا را به آرامش دعوت می کنند.

بحران شدید دیپلماتیک که مقامات آنکارا را در برابر برخی کشورهای اروپایی قرار داده است، این سوال را دوباره مطرح کرده است: آیا ترکیه شایستگی ورود به اتحادیه اروپا را دارد؟ ماه به ماه و روز به روز این کشور از قاره اروپا و ارزش هایش فاصله می گیرد. از زمان تلاش برای کودتای ناموفق در تابستان گذشته تا کنون تغییر خط مشی استبدادی اردوغان حتی شدت یافته است. زندان ها به همان سرعت بسته شدن روزنامه ها پر شده اند. نقض حقوق بشر افزایش یافته است. همه پرسی قانون اساسی که از سوی اردوغان برای تقویت قدرت خود و فراهم کردن امکان باقی ماندن در مقام ریاست جمهوری تا سال ٢٠٢٩ تدارک یافته است، نیز دمکراسی را که تا کنون کاملاً اجرا نشده است، تضعیف می کند.
آیا تیرگی اخیر روابط بین بروکسل و آنکارا آخرین رشته هایی که ترکیه را به قاره اروپا متصل می کند، قطع می کند؟ آیا اتحادیه اروپا می تواند توهین های اردوغان مبنی بر نسبت دادن «فاشیسم» یا «نازیسم» به هلند و آلمان و متهم کردن آنگلا مرکل در روز دوشنبه به «حمایت از تروریسم» را نادیده بگیرد؟ آیا اتحادیه اروپا می تواند بپذیرد که رئیس جمهور مستبد یک کشور خارجی وزرایش را برای مبارزات انتخاباتی به سرزمین های دمکراتیک آن اعزام کند؟ آیا اتحادیه می تواند در برابر تهدیدهای آنکارا بر ضد یکی از اعضایش، هلند، که اردوغان سوگند یاد کرده که «انتقام خواهد گرفت»، سکوت کند؟
اروپا مجبور است از کشورهایی که ترکیه با آنها بدرفتاری کرده است، حمایت کند، مگر در مواردی که اصول و ارزش هایش به خطر بیفتد. وانگهی لغزش کلامی رئیس جمهور ترکیه می تواند اتحادیه اروپا را وادار کند اختلافی را که در حال حاضر بین اتحادیه اروپا و آنکارا وجود دارد، تایید کند. ولفگانگ شوئبله، وزیر دارایی آلمان، می گوید که ترکیه «پایه و اساس پیشرفت در همکاری را از بین برده است.»
در بروکسل، اتحادیه اروپا و ناتو دعوت به آرامش کردند. اتحادیه اروپا از مقامات آنکارا خواست تا از هر گونه «اظهارات مبالغه آمیز» اجتناب کنند. دبیرکل ناتو از مقامات ترکیه خواست با متحدان در سوریه و عراق همکاری کنند. اما سخنان آرامش بخش این دو سازمان هیچ تاثیری بر مقامات آنکارا نگذاشت.
برعکس عمر چلیک، وزیر ترکیه در امور اتحادیه اروپا، «تجدید نظر» در توافق بر سر مهاجران با اتحادیه اروپا را مطرح کرد. پیمان مهاجرت امکان پایان دادن به مهاجرت غیرقانونی به اروپا را فراهم کرد. اما آنکارا به محض به وجود آمدن هر اختلافی با بروکسل اخاذی و تهدید می کند که این توافق را زیر سوال خواهد برد. مدت مدیدی است که باز کردن و بستن «سوپاپ مهاجران» که اردوغان کنترل می کند، به وی امکان می دهد تا انتقادات در مورد نقض دمکراسی و حقوق بشر را سرکوب کند.
روز دوشنبه اتحادیه اروپا تلاش کرد تصویر واحدی ارائه دهد.آنگلا مرکل نخستین عضوی بود که «حمایت کامل و همبستگی خود» را از هلند ابراز نمود. اما فدریکا موگرینی، رئیس دستگاه دیپلماسی اروپا، ممنوعیت یا عدم ممنوعیت گردهم آیی های انتخاباتی وزرای ترکیه در اروپا را جزء اختیارات ملی کشورهای عضو دانست.
انتقاد از موضع فرانسه
فرانسه با اجازه دادن به وزیر امور خارجه ترکیه برای سفر به متز در موزل، اختلاف خود را نشان داد. اکثر کشورهای دیگر اروپایی همچون آلمان، دانمارک، سوئد یا سوئیس در رویارویی با این مشکل، تصمیم گرفتند این گرد هم آیی ها را ممنوع کنند یا به تعویق اندازند. مخالفان از تصمیم پاریس به شدت انتقاد کردند و آنچه را که «نقض همبستگی اروپا» و «ضمانت» برای رژیم اردوغان توصیف شد، محکوم کردند. مخالفان ابراز تاسف می کنند که پاریس با مجوز دادن به گردهم آیی انتخاباتی طرفداری از اردوغان، همبستگی با دیگر کشورهای اروپایی را از دست داد.
ژان مارک ارو، وزیر امور خارجه فرانسه، با بیان این مطلب که اظهارات اردوغان «غیرقابل قبول» بود، تلاش کرد اعتباری برای خود کسب کند. اما احتمالاً برای بازگرداندن وحدت اروپا در خصوص ترکیه و نیز برای حفظ این توهم برای مدت بیشتر که حتی ترک ها نیز آن را باور نمی کنند، به این اظهارات بیشتر نیاز است. در حال حاضر اروپا بهای تعلل هایش را می پردازد و با تناقضاتش در برابر ترکیه روبرو است. یک دیپلمات فرانسوی توضیح می دهد: «ما در حال از دست دادن ترک ها هستیم. آنها با سرعت بسیار زیادی به شرق روی می آورند. شاید زمان آن رسیده است که تصمیم بگیریم.»

منبع: اداره کل رسانه های خارجی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *