جدیدترین مطالب

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

Loading

أحدث المقالات

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

امیرعبداللهیان وارد گامبیا شد + فیلم

تهران- ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در راس هیاتی به‌ منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی وارد بانجول پایتخت گامبیا شد.

اهانت دوباره به قرآن کریم در سوئد

تهران- ایرنا- یک زن سوئدی افراطی و ضد اسلام روز جمعه در شهر مالمو در سوئد در اقدامی شنیع یک نسخه از قرآن کریم را به آتش کشید.

Loading
بن بستی به نام سوریه

تشدید اختلافات واشنگتن و مسکو درباره سوریه

۱۳۹۵/۰۸/۰۵ | نمای راهبردی

شوراآنلاین - رسانه ها: به نظر می رسد آمریکا و روسیه در خصوص پرونده سوریه به بن‌بست رسیده‌اند و علاوه بر آن فشارهایی را روی یکدیگر وارد می‌کنند. از یک سو روسیه در زمین بازی سوریه فشارهایی را وارد آورده است .درهرصورت اختلاف‌نظرهایی میان مسکو و واشنگتن حول چند محور اساسی به وجود آمده که دو مورد از آن بیش از سایر موارد، اختلاف‌ساز شده است.

موضوع رایزنی برای برگزاری نشست بین‌المللی که به درخواست آمریکا و روسیه در خصوص پرونده سوریه طرح شده، مسئله‌ای است که نشان می‌دهد دو طرف در مورد بحران سوریه به بن‌بست رسیده‌اند و علاوه بر آن فشارهایی را روی یکدیگر وارد می‌کنند. از یک سو روسیه در زمین بازی سوریه فشارهایی را وارد آورده است که در راستای آن بحث پوشش رسانه‌ای روس‌ها هم موجب می‌شود تا روسیه بیش از پیش در قضیه سوریه فعال نشان داده شود که در همین راستا شاهد هستیم اختلاف‌نظرهایی میان مسکو و واشنگتن حول چند محور اساسی به وجود آمده که دو مورد از آن بیش از سایر موارد، اختلاف‌ساز شده است. «علی بیگدلی» کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان این مطلب معتقد است : محور اول بحث اختلاف‌نظر در خصوص تروریست‌های فعال در سوریه است. به گونه‌ای که از پنج سال گذشته تاکنون بالغ بر ۱۵۰ تا ۱۸۰ گروهک تروریستی در سوریه تشکیل شده‌اند که هرکدام یک هدف و ایدئولوژی به همراه تاکتیک نظامی خاصی را دنبال می‌کنند و همین موضوع علاوه بر به هم‌ریختگی امنیتی در سوریه موجب شده تا طرفین (آمریکا و روسیه) در گفت‌وگوهای سیاسی به راه‌حل صحیح نرسند. لذا این عدم هماهنگی در محور مذکور موجب می‌شود تا سطح اختلاف به سطوح پایینی و به کشورهایی که به عنوان بازیگران سطح دوم در محور سیاسی و میدانی سوریه حاضر هستند، سرایت کند.

مسئله دوم بحث حضور بشار اسد است. روسیه تا به این ساعت اعلام کرده است که رئیس جمهوری سوریه باید در ساختار قدرت این کشور باقی بماند و پس از برگزاری مذاکرات و سازش میان طرفین نهایتاً شاهد روند انتقالی در خصوص نظام سیاسی دمشق باشیم. اما آمریکایی‌ها و به دنبال آن متحدان منطقه‌ای و اروپایی خلاف این موضوع را اعلام می‌کنند. به صورتی که آنها معتقدند اول باید رئیس جمهوری سوریه به صورت کامل از قدرت کناره‌گیری کند و پس از آن روند برگزاری انتخابات و انتقال قدرت به تیم جدید انجام شود. این استاد دانشگاه با تاکید بر این‌که واشنگتن با به میان کشیدن پرونده‌های حضور روسیه در اوکراین و سوریه در صدد ایجاد محدودیت برای مسکو است، گفت: آنچه که باید دانست این است که آمریکا حضور نظامی روسیه در سوریه را تبدیل به یک پدیده بین‌المللی کرده و در صدد است از آن به عنوان یک کارت جدید در معادلات منطقه‌ای و مصادره پرونده سوریه به نفع خود استفاده کند. تا جایی که در برخی از کشورها شاهد هستیم عده‌ای اقدام به صف‌کشی در جلوی ساختمان سفارت‌های روسیه می‌کنند که این نشان از یک خط‌دهی علیه مسکو توسط واشنگتن است. از جهتی دیگر موضوع تحریم‌ها و گسترده شدن دایره آن علیه روسیه به میان آمده است. به نحوی که عده‌ای معتقدند آمریکا تحریم‌های بیشتری علیه روسیه وضع خواهد کرد اما واقعیت آن است که امکان افزایش تحریم‌ها بیش از این میزان وجود ندارد. چراکه در خصوص پرونده اوکراین و ادغام شبه‌جزیره کریمه به خاک روسیه تحریم‌هایی از سمت اروپا و آمریکا وضع شده است و به نظر می‌رسد سطح این تحریم‌ها بیش از حد فعلی افزایش پیدا نخواهد کرد.

وی در پایان یادآور شد: باید توجه داشت که پس از نشست لوزان، آمریکا اقدام به گفت‌وگو و با طرف‌های اروپایی در خصوص تحریم روسیه در خلال پرونده سوریه کرده است. احتمال این وجود دارد آمریکا بخواهد توسط کشورهای حاضر در قاره سبز تحریم‌هایی را علیه مسکو وضع کند. اما باید بدانیم حدود ۲۵ درصد از انرژی کشورهای اروپایی توسط روسیه تامین می‌شود و به نظر نمی‌رسد که این وضعیت بخواهد بیش از این افزایش پیدا کند. لذا به نظر می‌رسد نزدیک شدن مجدد آمریکا و روسیه  به یکدیگر در پرونده سوریه به نوعی این مفهوم را به دو طرف تحمیل کرده است که مسکو و واشنگتن باید به طور معقول از خواسته‌های خود عدول کرده تا بتوان بحران سوریه را به نقطه مشخص رساند. به نظر می‌رسد که شخص پوتین همچنان به دنبال آشکار کردن اقدام‌های آمریکا در سوریه و حمایت واشنگتن از تروریست‌ها است که احتمال دارد تا تقابل نظامی میان دو کشور هم پیش برود. وی ادامه داد: محور اول بحث اختلاف‌نظر در خصوص تروریست‌های فعال در سوریه است. به گونه‌ای که از پنج سال گذشته تاکنون بالغ بر ۱۵۰ تا ۱۸۰ گروهک تروریستی در سوریه تشکیل شده‌اند که هرکدام یک هدف و ایدئولوژی به همراه تاکتیک نظامی خاصی را دنبال می‌کنند و همین موضوع علاوه بر به هم‌ریختگی امنیتی در سوریه موجب شده تا طرفین (آمریکا و روسیه) در گفت‌وگوهای سیاسی به راه‌حل صحیح نرسند. لذا این عدم هماهنگی در محور مذکور موجب می‌شود تا سطح اختلاف به سطوح پایینی و به کشورهایی که به عنوان بازیگران سطح دوم در محور سیاسی و میدانی سوریه حاضر هستند، سرایت کند.

این استاد دانشگاه با تاکید بر این‌که واشنگتن با به میان کشیدن پرونده‌های حضور روسیه در اوکراین و سوریه در صدد ایجاد محدودیت برای مسکو است، گفت: آنچه که باید دانست این است که آمریکا حضور نظامی روسیه در سوریه را تبدیل به یک پدیده بین‌المللی کرده و در صدد است از آن به عنوان یک کارت جدید در معادلات منطقه‌ای و مصادره پرونده سوریه به نفع خود استفاده کند. تا جایی که در برخی از کشورها شاهد هستیم عده‌ای اقدام به صف‌کشی در جلوی ساختمان سفارت‌های روسیه می‌کنند که این نشان از یک خط‌دهی علیه مسکو توسط واشنگتن است. از جهتی دیگر موضوع تحریم‌ها و گسترده شدن دایره آن علیه روسیه به میان آمده است. به نحوی که عده‌ای معتقدند آمریکا تحریم‌های بیشتری علیه روسیه وضع خواهد کرد اما واقعیت آن است که امکان افزایش تحریم‌ها بیش از این میزان وجود ندارد. چراکه در خصوص پرونده اوکراین و ادغام شبه‌جزیره کریمه به خاک روسیه تحریم‌هایی از سمت اروپا و آمریکا وضع شده است و به نظر می‌رسد سطح این تحریم‌ها بیش از حد فعلی افزایش پیدا نخواهد کرد.

وی در پایان یادآور شد: باید توجه داشت که پس از نشست لوزان، آمریکا اقدام به گفت‌وگو و با طرف‌های اروپایی در خصوص تحریم روسیه در خلال پرونده سوریه کرده است. احتمال این وجود دارد آمریکا بخواهد توسط کشورهای حاضر در قاره سبز تحریم‌هایی را علیه مسکو وضع کند. اما باید بدانیم حدود ۲۵ درصد از انرژی کشورهای اروپایی توسط روسیه تامین می‌شود و به نظر نمی‌رسد که این وضعیت بخواهد بیش از این افزایش پیدا کند. لذا به نظر می‌رسد نزدیک شدن مجدد آمریکا و روسیه  به یکدیگر در پرونده سوریه به نوعی این مفهوم را به دو طرف تحمیل کرده است که مسکو و واشنگتن باید به طور معقول از خواسته‌های خود عدول کرده تا بتوان بحران سوریه را به نقطه مشخص رساند. به نظر می‌رسد که شخص پوتین همچنان به دنبال آشکار کردن اقدام‌های آمریکا در سوریه و حمایت واشنگتن از تروریست‌ها است که احتمال دارد تا تقابل نظامی میان دو کشور هم پیش برود.

منبع: ایلنا

بازنشر یادداشت به معنای رد یا تایید نظرات نویسنده از سوی پایگاه اینترنتی شورای راهبردی روابط خارجی نیست.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *