جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

فعلا تنش ایران و اسرائیل پایان یافته اما دور بعدی معلوم نیست کی باشد

فعلا تنش ایران و اسرائیل پایان یافته اما دور بعدی معلوم نیست کی باشد

پاسخ سنجیده اسرائیل به حمله ۱۹ آوریل ایران، به دو طرف این امکان را داد که موقتا دور کنونی نزاعشان را ببندند. با این حال، کارزار پایدار میان دو طرف بعید است که پایان پذیرد و سابقه ای که مداخلات مستقیم نظامی شان برجای گذاشته، گزینه تازه ای را روی میزِ هماوردی قرار می دهد.

غزه عامل تعیین کننده بر انتخابات محلی انگلیس

درپی برگزاری انتخابات محلی در روز پنج شنبه این هفته، کایر استارمر، رهبر حزب کارگر اعتراف کرد جنگ اسرائیل – فلسطین، عامل مهمی در از دست رفتن اکثریت این حزب در شورای شهر اولدهام بوده است.

Loading
مصاحبه با نوام چامسکی:

جهانیان آمریکا را تهدید می دانند نه ایران

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها:نوام چامسکی، نظریه پرداز و زبان شناس مشهور آمریکایی معتقد است آمریکا، ایران را بزرگترین تهدید علیه صلح می داند، در حالیکه بقیه جهان امریکا را تهدید می دانند.

نوام چامسکی دگراندیش سرشناس سیاسی، نویسنده و زبانشناس است. او استاد ممتاز موسسه فنآوری ماساچوست( ام آی تی) است و بیش از پنجاه سال در آنجا تدریس کرده است. امروز کتاب جدید او با نام «مجلس یادبودی برای رویای امریکایی: ده اصل قانون ثروت و قدرت» منتشر می شود.
دولت ترامپ در طول هفتاد و پنج روز نخست زمامداری خود گام های متعددی برداشته تا احتمال جنگ امریکا با ایران را تشدید کند.. ترامپ نام کشور ایران را در هر دو نوبت در فرمان نخست و دوم منع مسافرت شهروندان(هفت کشور مسلمان) به آمریکا قرار داد. ترامپ زمانی هم که نامزد ریاست جمهوری بود، تهدید می کرد که توافق تاریخی هسته ای با ایران را پاره خواهد کرد. ما در زمینه روابط ایران- امریکا با این مولف و زبانشناس و دگر اندیش سیاسی گفتگو کردیم .
خوان گونزالس: من می خواهم سوال دیگری از شما بپرسم که آرون بریلا از ملبورن استرالیا مطرح ساخت. او گفت« جیمز ماتیس، وزیر دفاع، این هفته ایران را بزرگترین تهدید علیه امریکا نامید. پرسش من این است: چرا امریکا اصرار دارد که زمینه بالقوه جنگ با ایران را مهیا سازد؟»
نوام چامسکی: این مساله سال ها است که ادامه دارد. در طول سال های زمامداری اوباما هم ایران بزرگترین تهدید علیه صلح جهانی بود. و این مساله به طور مکرر تکرار شده است. عبارت اوباما مبنی بر اینکه« هیچ گزینه ای منتفی نیست »، بدین معنا است که اگر ما بخواهیم از سلاح هسته ای استفاده کنیم، به علت وجود این خطر وحشتاکی که صلح را تهدید می کند، می توانیم این کار را انجام دهیم.
در واقع، چند نکته جالب توجه وجود دارند که لازم است در این باره گفته شود. یکی از آنها ، همان مقوله ای است که افکار جهانی نامیده می شود.مردم جهان چه کشوری را بزرگترین تهدید علیه صلح می دانند؟ خوب، نتایج نظرسنجی های موسسه گالوپ به ما می گویند امریکا. هیچ کشوری حتی نزدیک به آن نیست و بسیار جلوتر از هر نوع تهدید دیگر در جهان قرار دارد. پاکستان در مقام دوم، در سطح بسیار پایین تر قرار دارد. نام ایران به هیچ وجه به عنوان تهدید کننده صلح جهان به میان نیامده است.
چرا ایران بزرگترین تهدید علیه صلح عنوان می شود؟ ما بر اساس گزارش های جامعه اطلاعاتی پاسخ معتبری برای این سوال داریم. جامعه اطلاعاتی به طور مرتب ارزیابی خود درباره وضعیت راهبردی جهانی را به کنگره ارایه می دهد و چند سال است که آنها همیشه بحث ایران را پیش می کشند. و این گزارش ها نسبتا منسجم هستند. آنها می گویند که بودجه نظامی ایران، حتی بر حسب استاندارد های منطقه هم بسیار پایین است و بودجه نظامی این کشور از بودجه نظامی عربستان، اسراییل و سایرین هم پایین تر است. ایران دارای راهبرد تدافعی است. بدین گونه که آنها می خواهند به مدت کافی از حملات[ احتمالی] جلوگیری کنند تا دیپلماسی مورد توجه و به جریان افتد. نتیجه گیری ، نتیجه گیری اطلاعاتی- چند سال پیش- این است: اگر آنها در حال تولید سلاح هسته ای هستند که ما نمی دانیم، اگر آنها مشغول این کار هستند، این بخشی از راهبرد بازدارندگی آنها به حساب می آید. حال باید پرسید که چرا امریکا و اسراییل این همه نگران این سیاست بازدارندگی هستند؟ چه کسانی نگران بازدارندگی هستند؟ کسانی که می خواهند از قدرت استفاده کنند. کسانی که می خواهند بی محابا از زور استفاده کنند، نگران این بازدارندگی بالقوه هستند. بنابراین، بله، ایران بزرگترین تهدید علیه صلح است،[ چون] شاید مانع استفاده ما از زور می شود.
امی گودمن: امروز پنجاهمین سالگر ترور دکتر مارتین لوتر کینگ است، با توجه به سخنرانی « فراسوی ویتنام» او در کلیسای ریورسایت ، زمانی که گفت، امریکا «بزرگترین عامل خشونت روی کره زمین» است. در این حدود ٣٠ ثانیه که وقت باقی ماده، نظر شما در این باره چیست؟
نوام چامسکی: آن سخنرانی کینگ، بسیار مهم بود، سایر سخنرانی های او در آن مقطع مهم بودند که همزمان به شهرت و وجهه او در بین شمالی های لیبرال به طور جدی لطمه زد. او جنگ در ویتنام را- که بدترین جنایت بعد از جنگ جهانی دوم بود- را به شدت محکوم کرد.
امی گودمن: فقط پنج ثانیه وقت داریم.
نوام چامسکی: کار دیگری که دکتر کینگ داشت انجام می داد، این بود، سعی می کرد جنبش فقرا ، نوعی جنبش جداگانه غیر نژادی انسان های فقیر، ایجاد کند.
اندی گودمن: و اینک بخش دوم این بحث را پی خواهیم گرفت و در سایت democracynow.org قرار خواهیم داد. نوام چامسکی میهمان ما است. من روز ٢۴ آوریل در کلیسای فرست پاریش و در تعطیلات آخر هفته] شنیه و یکشنبه] در شهر دنور و بریتیش کلمبیا با او خواهم بود.

منبع: اداره کل رسانه های خارجی وزارت فرهنگ وارشاداسلامی

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *