جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

پردیس‌های آمریکا علیه جنگ غزه

تهران- ایرنا- روزنامه «ال پائیس» اسپانیا با اشاره به اینکه برای یافتن جنبش‌های اعتراضی دانشجویان آمریکایی، مشابه آنچه اکنون در این کشور شاهد هستیم، «باید به حدود ۴۰ سال قبل برگردیم» تصریح کرد: فشار دانشجویان آمریکایی، «جو بایدن» را در دوراهی حمایت از اسرائیل یا جلب رضایت بخشی از رای‌دهندگانش قرار داده است.

گفتگوی معاون وزیر خارجه روسیه با یکی از اعضای کمیته مرکزی فتح درباره دیدار فتح و حماس

وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد میخائیل بوگدانوف معاون وزیر امور خارجه روسیه با عزام الاحمد، یکی از اعضای کمیته مرکزی جنبش فتح فلسطین درباره دیدار فتح و جنبش حماس که در پکن برگزار شد، گفتگو کرد.

گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند

گاردین نوشت: عربستان و آمریکا مجموعه‌ای از توافق‌نامه‌ها را در زمینه امنیت و اشتراک فناوری تنظیم کرده‌اند که قرار بود با یک توافق صلح و حل وفصل مساله فلسطین مرتبط باشد، با این حال به نظر می‌رسد در غیاب آتش‌بس غزه و در مواجهه با مقاومت سرسختانه دولت نتانیاهو در برابر ایجاد کشور فلسطیین – و عزم آشکار آن برای حمله به رفح – سعودی‌ها به دنبال طرحی معتدل‌تر و یک پلن ب هستند که براساس آن دیگر حرفی از اسرائیل نیست.

بازخوانی یک جنایت

با گذشت نزدیک به سه سال از انفجار خونین انتحاری در فرودگاه کابل هنوز جزئیات جدیدی از زوایای آن منتشر می‌شود.

Loading
مشیل عون شخصیت سیاسی خاص و دارای تفکر مقاومت

راه دراز لبنان برای رسیدن به ثبات سیاسی

۱۳۹۵/۰۸/۱۲ | نمای راهبردی

شوراآنلاین- رسانه ها: باانتخاب میشل عون به ریاست جمهوری لبنان اگرچه مساله ریاست جمهوری حل شده اما مساله نخست وزیری و تشکیل کابینه و پیچیدگی های آن وجود دارد. با توجه به سهم خواهی احزاب و گروه ها نباید به سادگی تصور کرد که نخست وزیر بتواند کابینه خود را تشکیل دهد.

عرصه سیاست داخلی لبنان سرانجام پس از گذشت 2 و نیم سال خلا قدرت ریاست جمهوری به توافق دست یافت که بر اساس آن میشل عون که از ابتدا مورد حمایت حزب الله و جریان 8 مارس بود، ریس جمهور شود. در مقابل نیز بر اساس توافق صورت گرفته، سعد حریری به عنوان نخست وزیر و مامور تشکیل کابینه شود. دیدگاه های مطرح شده در این باره، بیانگر این مساله است که سرانجام حزب الله توانست با پافشاری بر نامزد خود پیروز میدان سیاست لبنان باشد. البته کارشناسان سعی بر این دارند، انتخاب میشل عون را پیروزی عقلانیت در عرصه سیاسی بدانند تا یک جریان خاص. با این وجود به نظر می رسد با توجه به انتخاب میشل عون اما باز سیاست داخلی لبنان راه درازی برای ثبات دارد. در این رابطه گفت وگوی کوتاهی با مسعود ادریسی، سفیر سابق ایران در لبنان داشته ایم که در ادامه می خوانید:

آیا انتخاب میشل عون به عنوان رییس جمهور، پیروزی جریان حزب الله تلقی شده یا می توان از آن به عنوان عقلگرایی در سیاست داخلی لبنان یاد کرد؟

انتخاب میشل عون به عنوان رییس جمهور، پیروزی مردم لبنان است. پس از یک دوره طولانی بیش از دو سال، با توجه به خلاء قدرت در این کشور، انتخاب عون موجب پر شدن این خلاء شد و بهره اصلی را مردم بردند. ضمن آن که او از ابتدا نامزد حزب الله بوده و جزء ائتلاف 8 مارس است. البته افراد دیگری مانند نبیه بری، رئیس جنبش امل و سلیمان فرنجیه نیز جزء ائتلاف 8 مارس بودند. حال با انتخاب عون، دیگر شاهد خلاء قدرت نخواهیم بود و مسایل مطرح در حوزه نهاد دولت و نهاد حکومت برطرف شود. عملا دولت لبنان یک دولت روزمره بود. زیرا دولتی نبود که بتواند برنامه ریزی دراز مدت داشته باشد. یک دولت موقت بود. اما دولت جدید می تواند ثبات نسبی در زمینه نهادهای حکومتی ایجاد و به حل مشکلات داخلی و خارجی کمک کند.

نبیه بری، رئیس مجلس و سلیمان فرنجیه هم پیمان حزب الله حاضر به حمایت از میشل عون نشده بودند و این امکان وجود دارد که شاهد اختلافات در تشکیل دولت باشیم. حال نصرالله چگونه می تواند رضایت دو همراه خود را جلب کند؟

نبیه بری بیش از آن که مخالفتش بر اساس اختلافات شخصی با میشل عون باشد، بیشتر ناراحت اقدام آقای حریری بود. اون این مساله را به صراحت در صحبت های خود بیان کرد. البته او هفته گذشته رای خود را تغییر داده و از نامزدی و ریاست جمهوری میشل عون حمایت کرد. اما باید دانست که نهادهای سیاسی در لبنان از پیچیدگی خاصی برخوردارند. گرچه مساله ریاست جمهوری در لبنان حل شده اما مساله نخست وزیری و تشکیل کابینه و پیچیدگی های آن وجود دارد. با توجه به سهم خواهی احزاب و گروه ها، از جمله آقای نبیه بری و فرنجیه، نباید به سادگی تصور داشت که نخست وزیر بتواند کابینه خود را تشکیل دهد. از همه مهتر آن که هر دولتی وقتی تشکیل می شود، باید بیانیه دولتی را تقدیم کند. این بیانیه چارچوب کلی برنامه های دولت اعم از مسایل سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و مقاومت و … است. بیانیه بسیار مهم که همواره نگارش آن باعث اختلاف نظر گروه های سیاسی است و برای آن که نوشته شود، مدت زمان زیادی سپری می شود. از طرفی سهم خواهی گروه ها در کابینه برای حضور وزرا کار را مشکل می کند. با این حال با توجه به تجربه لبنانی ها به طور حتم بر این مشکل هم فائق می آیند و به توافق می رسند. به طور حتم برای تشکیل دولت و وزرا نظر آقای نبیه بری و فرنجیه نیز جلب خواهد شد. به هر صورت هر دوی آنها از ائتلاف 8 مارس است. راه مقداری مشکل است اما به نتیجه می رسد.

گفته شده نمی توان عون را شخصیت سیاسی خاص و دارای تفکر مقاومت یا همراه با حزب الله دانست و ممکن است با توجه به اوضاع سیاسی کشور و منطقه دستخوش تغییر و تحول شود.  از این رو جریان حزب الله چگونه باید با این مساله مواجه شود؟

میشل عون طی سال های گذشته نشان داده همواره حامی مقاومت بوده است. او در اولین نطق خود در پارلمان مجددا از مقاومت حمایت کرده است. در عین حال ارتش لبنان نیاز به تقویت دارد و او به این مساله نیز اشاره کرده است. زیرا بتواند با تقویت ارتش از حرکت های گروه های تروریستی جلوگیری کند. به نظر می رسد در این زمینه با توجه به دیدگاه های میشل عون، مشکلی وجود نداشته باشد. در عین حال با در نظر گرفتن شرایط لبنان، و جایگاه ریاست جمهوری میشل عون، تصور می شود او همان رویه سابق یعنی حمایت از مقاومت را ادامه دهد.

منبع: دیپلماسی ایرانی 

بازنشر گفتگو به معنای رد یا تایید نظرات نویسنده از سوی پایگاه اینترنتی شورای راهبردی روابط خارجی نیست.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *