جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

اکثر آمریکایی‌ها تیک‌تاک را ابزار نفوذ چین می‌دانند

بر اساس نظرسنجی رویترز/ ایپسوس که همزمان با نزدیک‌تر شدن واشنگتن به ممنوعیت احتمالی اپلیکیشن ویدئویی چینی تیک‌تاک، انجام شد، اکثر آمریکایی‌ها معتقدند که چین از تیک‌تاک برای تاثیرگذاری بر افکار عمومی آمریکا، استفاده می‌کند.

عراق قیمت بنزین بهبود یافته را ۳۰ درصد و قیمت بنزین سوپر را ۲۵ درصد افزایش داد

دولت عراق از امروز قیمت بنزین بهبود یافته را ۳۰ درصد و قیمت بنزین سوپر را ۲۵ درصد افزایش داد. شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی عراق اعلام کرد که از امروز چهارشنبه اول ماه مه قیمت بنزین بهبود یافته و سوپر در این کشور افزایش یافت. بر اساس بیانیه این شرکت قیمت بنزین بهبودیافته با اکتان ۹۵ از ۶۵۰ دینار (۰.۵۰ دلار) به ۸۵۰ دینار (۰.۶۵ دلار) در هر لیتر و بنزین سوپر با اکتان ۹۸ از ۱۰۰۰ دینار (۰.۷۶ دلار) به ۱۲۵۰ دینار (۰.۹۶ دلار) در هر لیتر رسیده است.

انتخابات شورا‌ها در انگلیس

انتخابات محلی و شورا‌ها، نزدیک‌ترین انتخابات به انتخابات سراسری در انگلیس که به آزمون واقعی برای میزان محبوبیت دو حزب عمده این کشور مبدل شده است. دو حزب محافظه کار و حزب کارگر که دهه هاست قدرت را در این کشور در دست دارند.

رایزنی وزیر خارجه استونی درباره خدمه کشتی توقیفی اسرائیل

وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به درخواست همتای استونیایی در خصوص آزادی خدمه استونی کشتی توقیف شده در آب‌های سرزمینی ایران، گفت: کشتی در توقیف قضایی قرار دارد، اما ایران همه خدمه آن را با نگاه انسانی آزاد کرده و در صورت همراهی کاپیتان کشتی، امکان بازگشت آنها به کشورشان از جمله استونی فراهم است.

چراغ سبز لندن به تداوم همکاری‌های تسلیحاتی با اسرائیل در سایه مرگ امدادگران انگلیسی

لندن – ایرنا – یک نشریه انگلیسی گزارش داد که دولت لندن پس از گذشت دو روز از کشته شدن سه تن از امدادگران این کشور در جریان حمله مرگبار رژیم صهیونیستی به کاروان حامل کارکنان سازمان آشپزخانه مرکزی جهانی در غزه، به تداوم همکاری‌های تسلیحاتی با این رژیم تروریستی چراغ سبز نشان داد.

Loading
ایران و انگلیس برندگان تحولات سوریه

بازنده شرط نمی گذارد

۱۳۹۵/۱۰/۰۱ | نمای راهبردی

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها:نصرت الله تاجیک، سفیر اسبق و تحلیلگر مسایل بین الملل معتقد است: هم انتقال قدرت در کاخ سفید به سیاست منطقه ای ایران کمک خواهد کرد تا بتواند از تحولات سوریه و به خصوص آزاد سازی حلب استفاده کند و هم سیاست ترامپ در کار با روسیه شرایط مناسبی برای استقرار ثبات و امنیت در سوریه فراهم می کند.

استراتژی امریکا در سوریه سرزمین سوخته برای حرکت به سمت تجزیه این کشور بود، اما با تحولاتی که در سوریه اتفاق افتاد از جمله ایستادگی ایران در مقابل به هم ریختن چهره ژئوپلیتیکی منطقه و ورود با عزم و اراده روس ها، هم اکنون آمریکا به دنبال ایجاد شرایطی است که ایران در تحولات سوریه دستاورد راهبردی نداشته باشد. اما متقابلا ایران باید در پرتو سلسله تحولات منطقه ای و جهانی به گونه ای سیاستگذاری کند که تحولات آتی را به سمت بازسازی چهره ژئوپلیتیکی متوازن منطقه هدایت کند و دستاوردهای مقطعی و کوتاه مدت را پلی برای رسیدن به این هدف کند.

آینده سوریه همچنان در هاله ای از ابهام قرار دارد و بازی هنرمندان سیاست خارجی کشور نقش مهمی در این روند بازی خواهد کرد. اگر چه عربستان اعلام کرده در صورت خواست آمریکا با ماندن بشار اسد در قدرت مخالفتی ندارد، و در مصاحبه وزیر امور خارجه اش همراه با جان کری هیچ حرفی از سوریه و حلب نزده اما این تغییر موضع مشکلی را حل نمی کند. شروع بازی با آنها بوده ولی خاتمه اش نه! و چه بسا این سلسله تحولات دامن خود آنها را نیز بگیرد. درگیری های اردن و کشته شدن 10 نفر در کرک در جنوب اردن سرریز کوتاه مدت تحولات سوریه است.

اما هم انتقال قدرت در کاخ سفید به سیاست منطقه ای ایران کمک خواهد کرد تا بتواند از تحولات سوریه و به خصوص آزاد سازی حلب استفاده کند و هم سیاست ترامپ در کار با روسیه شرایط مناسبی برای استقرار ثبات و امنیت در سوریه فراهم می کند. در مجموع این اقدام در زمان خوبی صورت گرفت و امریکایی ها قدرت به هم زدن بازی و صحنه را ندارند و همان گونه که اوباما در آخرین مصاحبه اش مطرح کرده، این تحولات برای تثبیت جایگاه منطقه ای ایران موثر است. مصاحبه او و اذعان به کم کاری در سوریه نیز به این موقعیت کمک می کند. متاسفانه اوباما همچنان سیاست یکی به میخ و یکی به نعل را ادامه داده و صادقانه از اشتباه استراتژیکش ابراز پشیمانی نکرده است. بنابراین سیاست خارجی ایران باید طلبکارانه به دنبال احقاق حقوق مردم سوریه و تامین خسارت آنان از سوی امریکا و هم پیمانانش مانند عربستان، ترکیه، اردن و قطر باشد.

ترکیه بازی خورد و با هوس نقش پیدا کردن در تحولات منطقه ای و بازی با غرب با کارت شرق و ورود به اتحادیه اروپا، حتی توسعه اقتصادی و امنیت اجتماعی اش را در گرو این باخت گذاشت.

عربستان در کنار ترویج اسلام افراطی که منجر به گسترش خشونت و تروریسم می شود در حال اجرای جنگ نیابتی در منطقه است. تجاهل غرب و آمریکا نسبت به این واقعیات دردی از مشکلات منطقه ای و جهانی دوا نمی کند. اما اگر فکر کنیم این بلندپروازی و توهمات سعودی برای نفت یا ارزش های مذهبی و سنت های این کشور است به خطا رفته ایم. عربستان تا زمانی می تواند به این سیاست ها ادامه دهد که بتواند هزینه آن را پرداخت کند. الآن که نمی تواند هم حامیانش در غرب را مایوس کرده و هم جنگجویان وارداتی به صحنه سوریه را. سفر کری در این مقطع که هم سیاست های عربستان در منطقه با بن بست روبه رو شده و هم مشکلات ناشی از این سیاست های غلط برای غرب مایه آبرو ریزی است خیلی معنا دار تلقی شده. حمایت قدرت های بزرگ از هم پیمانانشان تا لحظه آخر چیز جدیدی نیست. غرب با طناب پاره سعودی به چاه رفت اما با فروش تسلیحات هم به رشد اقتصادی خودش کمک کرد و هم پول حاصل از خرید نفت را مجددا به غرب برگرداند.

در این میان برنده اصلی این ماجرا انگلیس ها هستند که بی سر و صدا حجم عظیمی از تسلیحات به عربستان صادر کردند و چرا خانم می به غلط ایران را تهدید نداند؟ او به دور از منش یک سیاستمدار پخته و با یک سخنرانی طرفدارانه در بحرین باید هم دل اعراب را به دست آورد و هم توی دل آنها را خالی کند تا شرکت های انگلیسی تسلیحاتشان را به آنها بفروشند و اقتصاد انگلیس در غیاب غیبت نقش موثر و تاثیرگذار سیاست انگلیسی ها در منطقه، سر و سامان یافته و رونق پیدا کند.

منبع: دیپلماسی ایرانی

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *