جدیدترین مطالب

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

Loading

أحدث المقالات

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

امیرعبداللهیان وارد گامبیا شد + فیلم

تهران- ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در راس هیاتی به‌ منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی وارد بانجول پایتخت گامبیا شد.

اهانت دوباره به قرآن کریم در سوئد

تهران- ایرنا- یک زن سوئدی افراطی و ضد اسلام روز جمعه در شهر مالمو در سوئد در اقدامی شنیع یک نسخه از قرآن کریم را به آتش کشید.

Loading

تنش بین آنکارا و واشنگتن درباره کردهای سوریه

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین: رسانه ها: روز چهارشنبه دهم ماه می آمریکایی ها اعلام کردند سلاح هایی را به شبه نظامیان کرد در سوریه برای مبارزه با داعش تحویل می دهند. این تصمیم خشم مقامات آنکارا را برانگیخته است.

روز چهارشنبه دهم ماه می دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که آمریکایی ها به منظور مبارزه موثرتر با داعش «در آینده ای نزدیک» سلاح هایی را به شبه نظامیان کُرد در سوریه تحویل خواهند داد.
کاخ سفید به پنتاگون اجازه داده است. به گفته سرهنگ جان دوریان، سخنگوی آمریکا در ائتلاف بین المللی بر ضد داعش، بخشی از تجهیزات در حال حاضر در محل است.
از نظر آمریکایی ها این شبه نظامیان عامل مهمی برای تسریع شکست نیروهای جهادی در سوریه هستند. در واقع تنها کُردها با شناخت کامل از منطقه قادرند با داعش در دو طرف مرز بین سوریه و عراق نبرد کنند.
مداخله آمریکا
از سه سال پیش تا کنون آمریکایی ها با آموزش شبه نظامیان برای نبرد از شبه نظامیان کرد حمایت می کنند. دیدیه بیلیون، معاون مدیر موسسه روابط بین المللی و راهبردی، توضیح می دهد: «آمریکایی ها ترجیح می دهند آنها را آموزش دهند تا این که نیروهای نظامی بسیار زیادی را مستقر کنند، همان گونه که در عراق و افغانستان انجام دادند.»
این کارشناس مسایل ترکیه و خاورمیانه بر این باور است که تحویل سلاح ها بیش از پیش مهم است. به گفته وی ستاد مشترک این تصمیم را گرفته است. او هشدار داد: «این توئیت الزامی ترامپ نیست. دغدغه ارتش آمریکا از بین بردن داعش است.»
دیدیه بیلیون در تحلیلی می گوید که شبه نظامیانی که ابتدا توسط حزب کارگران کردستان ترکیه آموزش دیده اند، «با کمک آمریکایی ها جنگجویان بسیار کارآمدی هستند». آنها در کنار جنگجویان عرب (ارتش آزاد سوریه) با نیروهای جهادی در سوریه نبرد می کنند.
این پژوهشگر می گوید: «کُردها برای نبرد با گروه های جهادی چند دلیل دارند.» علاوه بر این در واقع شبه نظامیان در صددند از سرزمین و خانواده خود دفاع کنند، الگوی جامعه آنها نقطه مقابل الگوی داعش است. «این فرضیه وجود دارد که پس از آزادی شهر رقه در سوریه، آنها سرزمین هایی را برای تشکیل یک منطقه خود مختار یا حتی مستقل کردستان را به دست آورند.»
تنش ها با آنکارا
به همین دلیل است که سازماندهی نظامی کردها مقامات ترکیه را به شدت نگران کرده است. پس از خبر واشنگتن در دهم ماه می، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، از دونالد ترامپ خواست تا از تصمیم خود صرف نظر کند. و به همین دلیل آنکارا این شبه نظامیان را توسعه حزب کارگران کردستان در سوریه می داند. دیدیه بیلیون توضیح می دهد: «حزبی که ترکیه از سال ١٩٨۴ تا کنون در درگیری مسلحانه با آن است.»
از نظر کشیش پاسکال گولنیش از انجمن اثر شرق، در نظر گرفتن هر کردی به عنوان تروریست اشتباه است، «جامعه کرد حق زندگی دارد.» با این حال این انجمن از کُردها خواست تا به حقوق جوامع مسیحی که در بین النهرین سوریه به سر می برند و طبق اعتقاد خود عمل می کنند، احترام بگذارند.
کشیش پاسکال گولنیش فریاد برآورد: «این کردها به آثار مسیحیان، مدارس و کلیساها خسارت وارد کردند. آنها می خواستند آرمان خود را به عنوان نوعی از کردستان سوریه به رسمیت بشناسند.
دیدیه بیلیون افزود: «یک منطقه کردنشین در سوریه به درگیری که در ترکیه وجود دارد، شدت می بخشد و به حزب کارگران کردستان ایده می دهد. تصور می کنم که اولویت ترک ها نبرد با داعش نیست بلکه جلوگیری از دست یابی کردها به قدرت و قلمروی بیشتر است.»
ملاقات روسای آمریکا و ترکیه در شانزدهم ماه مه
روسای جمهور آمریکا و ترکیه که در انتظار به دست آوردن کنترل شهر رقه هستند، قرار است در شانزدهم ماه می در واشنگتن با یکدیگر ملاقات کنند.روز چهارشنبه دهم ماه می رئیس جمهور ترکیه گفت: «ما می خواهیم باور کنیم که متحدان ما تصمیم خواهند گرفت در کنار ما باشند نه در کنار سازمان های تروریستی.»
علاوه بر بحران سوریه، قرار است ترامپ و اردوغان درباره فتح الله گولن، سیاستمدار ترک که در آمریکا در تبعید به سر می برد و دولت آنکارا وی را به دست داشتن در کودتای ژوئیه ٢٠١۶ متهم می کند، گفتگو کنند.

لیلاز آپولونیا فورنید، لاکروا (سوئیس)
منبع: اداره کل رسانه های خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *