جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تنش یا مذاکره؟

تنش یا مذاکره؟

علی اکبر فرازی می گوید: زمانی که تنش‌زدایی و اعتمادسازی توسط تهران انجام شد و ترتیبات منطقه‌ای در سطح عملیاتی از جانب ایران به سمت کاهش تنش میل کرد، می‌توان روندی را ترسیم کرد که یا خبری از ناتوی عربی یا ناتوی عربی – غربی یا ناتوی عربی – غربی – عبری و سامانه یکپارچه پدافند عربی نباشد یا ایران هم باید جزء ترتیبات قرار گیرد.
Loading
جنگ های آینده در هوا

رقابت آمریکا و روسیه در آسمان

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: با توجه به میزان مهمات هسته ای و موشک های بالستیک قاره پیما، دفاع حتی از نظر تئوریک هم وجود ندارد. با این حال مسابقه به میراث مانده از دوران اتحاد جماهیر شوروی، یعنی قابلیت های هوایی گسترده آمریکا و اقدامات متقابل شوری، همچنان ادامه دارد.

*مارکو مارجانوویچ

با وجود طیف گسترده سلاح های موجود در بازار خرید از روس ها به معنی است که شما تکنولوژی ای به پیچیدگی همتاهای غربی اما با تخفیفی خوب در اختیار خواهید داشت. اگرچه این مساله در مورد سیستم های دفاع هوایی صدق نمی کند. اما اگر احتیاج به چیزی نداشته باشید که به سمت آسمان شلیک شود، روس ها قوی ترین چیزها را در اختیار دارند. طعنه آور است که آمریکا دقیقا در نقطه مقابل قرار دارد.

در سال 1945 اتحاد جماهیر شوروی در جنگ جهانی دوم پیروز اما کاملا ویران شد. 27میلیون نفر در این درگیری کشته شدند درحالی که یک سوم از محدوده شوروی از دست رفته و با خاک یکسان شده بود. با این حال این کشور باید برابر دشمنی قرار می گرفت که به نظر حتی از آلمان نازی هم قوی تر بود.

شوروی بزرگترین ارتش زمینی اروپا را به میدان فرستاد، درحالی که آمریکایی ها بزرگترین ناوگان هوایی را که جهان به چشم دیده بود در اختیار داشتند. این ناوگان هوایی که سال ها تنها تمرین کرده بود توانایی و تخصص خود را در عمل در حمله به توکیو و درسدن اثبات کرد. بدتر از آن آمریکا بمب اتمی داشت و آن را امتحان کرده بود درحالی که شوروی سال ‎ها در حال توسعه تعداد قابل توجهی از بمب هایش بود.

برنامه ریزان نظامی مسکو همیشه توجه زیادی به دفاع هوایی داشتند اما حالا باید تلاش های آنها چندبرابر می شد. شاخه مستقلی در ارتش در سال 1949 ساخته شد و بخش مخصوص نیروی دفاع هوایی در سال 1954 کلید خورد. نیرویی که از نظر ارزش و رسمیت با نیروی زمینی، دریایی و هوایی ارتش شورری برابر بود.

در تعریف آمریکایی، دفاع هوایی مترادف با توپخانه ضدهوایی است اما ارتشی که شوری برای دفاع هوایی مهیا و طراحی کرد شامل هزاران جت رهگیر با سرعت و نرخ صعود بالا بود. روس ها نه فقط به بزرگ کردن نیروی دفاع هوایی خود علاقمند شدند بلکه دیوانه وار در حوزه این فناوری سرمایه گذاری کردند.

آنها دلایل فراوانی برای این کار داشتند که مهم ترین آن نقض مداوم حریم هوایی شوروی توسط آمریکایی ها با ارسال هواپیما بود. کاری که مقابله به مثل با آن برای شوروی در سرزمین اصلی آمریکا غیرممکن بود. این گشت زنی ها توسط ارتشی انجام می شد که بزرگترین قصاب هوایی در جهان بود. بمب افکن های آمریکایی شاید نزدیک به 2میلیون نفر را در کره شمالی و صدها هزار نفر را در ویتنام کشته بودند. آنها این کار را حتی بدون استفاده از بمب هسته ای انجام می دادند و شوروی مطمئن بود که این دسته از بمب ها در برابر اتحاد جماهیر شوروی استفاده خواهد شد.

شوروی به خوبی درک کرده بود که هدف پروازهای هواپیماهای آمریکایی بر فراز این کشور، جنگ احتمالی آینده است. آمریکایی ها هواپیماهای بلندپرواز جاسوسی U-2 و SR-71 را به طور ویژه برای این هدف طراحی کرده بودند. هواپیماهای U-2 یک چالش برای دفاع هوایی شوروی بود. چالشی که در نهایت روس ها بر آن فائق آمدند. اما SR-71 هدف سخت تری بود. هرچند خود این هواپیماها بسیار گران قیمت بودند و کار با آنها غیرعملی می نمود. این هواپیماها به ندرت به همان شیوه ای که سلف ارزان تر آنها استفاده می شد، به کار گرفته شدند. این یک مسابقه فناوری گام به گام بود.

امروزه نظارت هوایی هواپیماها، مدت های طولانی است که جای خود را به ماهواره های جاسوسی داده است. با توجه به میزان مهمات هسته ای و موشک های بالستیک قاره پیما، دفاع حتی از نظر تئوریک هم وجود ندارد. با این حال مسابقه به میراث مانده از دوران اتحاد جماهیر شوروی، یعنی قابلیت های هوایی گسترده آمریکا و اقدامات متقابل شوری، همچنان ادامه دارد.

منبع: دیپلماسی ایرانی

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *