جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

برنامه عمران ملل متحد: اگر بازسازی غزه همانند جنگ‌های سابق انجام شود، ۸۰ سال طول می‌کشد / این کار ۴۰ الی ۵۰ میلیارد دلار هم هزینه دارد / اگر مصالح لازم به سرعت وارد غزه شود و کار بازسازی با سرعت پیش برود، بازسازی تا سال ۲۰۴۰ به اتمام می‌رسد

سازمان برنامه عمران ملل متحد در گزارشی گفت که کار بازسازی غزه ممکن است تا قرن بعدی به طول انجامد و حداقل ۴۰ الی ۵۰ میلیارد دلار هزینه دارد.

خنجر یمنی بر گلوگاه اقتصادی تل‌آویو

خنجر یمنی بر گلوگاه اقتصادی تل‌آویو

صباح زنگنه می گوید: اگر بخواهیم به شکل عمیق‌تر بررسی کنیم، به نظر می‌رسد خود قرائت انسانی و ورود انصارالله به دلیل حمایت از مردم مظلوم فلسطین در غزه و توقف کشتار صهیونیست‌ها یک ظرفیت ژئوپلیتیک را برای انصارالله ایجاد کرده و در ادامه تأثیر خود بر معادلات ژئواستراتژیک منطقه هم گذاشته است. البته نباید نادیده بگیریم که انگیزه اصلی انصارالله یمن در ورود به معادلات پس از عملیات طوفان‌الاقصی همان نگاه انسانی است و برای جلوگیری از کشتار بیشتر مردم مظلوم غزه دست به درگیری مستقیم با رژیم‌صهیونیستی زده‌اند، اما طبیعتاً این درگیری، ولو با انگیزه انسانی، آثار ژئوپلیتیکی و ژئواستراتژیک خود را دارد. لذا انصارالله یمن تا زمان برقراری آتش‌بس در نوار غزه و توقف کامل کشتار و جنایت رژیم‌صهیونیستی کماکان به این روند تأثیرگذاری بر معادلات منطقه ادامه خواهد داد که طبیعتاً نقش ژئوپلیتیکی و ژئواستراتژیکی یمنی‌ها را هم ارتقا خواهد داد.
Loading

ترامپ هر طرح ضدایرانی را امضا می کند

۱۳۹۸/۰۴/۰۴ | نمای راهبردی

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: یک تحلیل‌گر ارشد سیاسی آمریکا با تاکید بر اینکه انتظار ندارد ترامپ برجام را در کوتاه‌مدت لغو کند، گفت: او مسائل بسیار دیگری پیش رو دارد که باید به آنها رسیدگی کند و برجام نیازمند توجه سریع او نیست. تلاش برای لغو برجام باعث ایجاد یک بحران با شرکای آمریکا که خواستار حفظ برجام هستند خواهد شد.

مارک فیتزپاتریک، دستیار معاون وزیر خارجه پیشین آمریکا و رییس کنونی موسسه‌ بین‌المللی مطالعات استراتژیک(IISS) در مورد آینده برجام گفت: هم اکنون مشاوران ترامپ به او گوشزد می‌کنند که برجام مشکل خاصی ندارد اما او احتمالا در این مدت به دنبال از سرگیری مذاکرات با ایران از طریق اعمال فشارها و تحریم‌های جدید برای بازبینی  برجام خواهد  بود.

پرسش: اکنون بسیاری از تحلیلگران معتقدند که ترامپ به جای لغو برجام یا حتی بازبینی آن به سمت اجرای سرسختانه این توافق یعنی تصویب تحریم های مربوط به حقوق بشر و تروریسم علیه ایران پیش خواهد رفت تا از این طریق بتواند ایران را تحت فشار بگذارد، ارزیابی شما در این مورد چیست؟

پاسخ: درواقع همین طور است. بسیاری از تحلیل‌گران  چنین نظری دارند و من نیز معتقدم طی سال آینده چنین موضعی را از ترامپ در قبال برجام شاهد خواهیم بود.

هم اکنون چندین عضو جمهوری‌خواه کنگره در حال تهیه‌ طرح های جدید برای اعمال تحریم ها علیه ایران به روش های مختلفی مثل برنامه‌ی موشکی ایران، حقوق بشر و دخالت در کشورهای منطقه هستند و من انتظار دارم که ترامپ هر طرح ضد ایرانی را امضا کند، کسانی که خواستار اعمال تحریم های جدید علیه ایران در این حوزه ها هستند می خواهند تا رفتار ایران تغییر کند اما آن‌ها همچنین امیدوارند تا اعمال تحریم های جدید ایران را تحت فشار قرار دهد تا با مذاکره درمورد بازبینی برجام موافقت کند.

پرسش: با توجه به اینکه بسیاری از دولت مردان و کارشناسان معتقدند که ترامپ در حوزه‌ سیاست خارجی کاملا بی‌تجربه است و نیاز به آموزش دارد، توصیه‌ی شما به کشورهایی مثل ایران برای مقابله با اقدامات احتمالی او چیست؟

پاسخ: دونالد ترامپ مانند هیچ یک  از روسای جمهور پیشین آمریکا نیست؛ چگونگی رابطه با او نخستین سوال است که در ذهن بسیاری از رهبران کشورهای مختلف متحد و یا دشمن آمریکا وجود دارد.

متحدان آمریکا به دنبال راه‌هایی هستند تا بتوانند ماهیت شخصیت او که یک تاجر است را بشناسند و همچنین با حس میهن پرستی و غرور او کنار بیایند.

وی افزود: برخی از کشورهای دشمن آمریکا مثل کره شمالی، به طور غیر منطقی در برابر او متوسل به انجام تهدید می شوند. در مورد ایران من توصیه می کنم که نباید به توییت‌ها و جملات تند او واکنش سریع نشان داد. من قویا معتقدم که نباید ترامپ را با انجام تهدیداتی مثل اذیت و آزار کشتی های آمریکایی در خلیج فارس آزمود. من انتظار دارم که او به چنین اقداماتی با خشونت پاسخ دهد.

پرسش: با توجه به اینکه حتی بسیاری از مخالفان برجام تاکید دارند که این توافق نباید لغو شود، ترامپ همچنان معتقد است که برجام ابلهانه‌ترین توافق تاریخ است، به نظر شما آیا او برجام را پاره می کند؟

من انتظار ندارم که ترامپ برجام را لغو کند حداقل در کوتاه مدت اینگونه نخواهد بود. او مسائل بسیار دیگری پیش رو دارد که باید به آنها رسیدگی کند و برجام نیازمند توجه سریع او نیست. تلاش برای لغو برجام باعث ایجاد یک بحران با شرکای آمریکا که خواستار حفظ برجام هستند خواهد  شد.

هم اکنون مشاوران ترامپ به او گوشزد می کنند که برجام مشکل خاصی ندارد اما او احتمالا در این مدت به دنبال از سرگیری مذاکرات با ایران از طریق اعمال فشارها و تحریم های جدید برای بازبینی  برجام خواهد  بود.

پرسش: موضع وزیر خارجه ترامپ که مثل خودش یک تاجر است و نیز وزیر دفاع انتخابی  او را در قبال ایران و در رقم خوردن سیاست دولت ترامپ در برابر ایران چگونه می بینید؟

پاسخ: این یک سوال جالب است. رکس تیلرسون، پیش از انتخابات به عنوان وزیر خارجه، به طور عمومی اظهار نظر سیاسی علیه ایران نکرده است. مارس گذشته در یک مصاحبه‌ تلویزیونی او گفت که شرکت او اکسون موبیل، قطعا فرصت های سرمایه‌گذاری در ایران را بررسی می کند چراکه ایران کشوری با منابع عظیم است. این اظهار نظر او باعث شد تا برخی تحلیلگران انتخاب او، به عنوان وزیر خارجه را یک فرد میانه رو در کابینه‌ ترامپ بدانند.

اگرچه او در جلسه‌ استماع خود در سنا در 11 ژانویه گفت که، دیدگاه او در مورد برجام با دونالد ترامپ در یک راستا است و باید برجام مورد بازبینی کامل قرار گیرد.

اما از طرف دیگر جیمز متیس به دیدگاه های ضد ایرانی مشهور است، توصیه‌های مکرر او برای حمله‌ی هوایی به ایران به دلیل آنچه به ادعای او کشته شدن سربازان آمریکایی در عراق به دست ایران بود باعث شد تا اوباما او را از سمت رئیس مقر فرماندهی ارتش آمریکا کنار بگذارد.

آوریل سال گذشته متیس تاکید کرد که ایران تنها تهدید موجود برای ثبات و صلح در خاورمیانه است. با این حال او در جلسه‌ استماع خود در سنا گفت که حتی با اینکه برجام یک توافق خوب نیست آمریکا همان‌گونه که متعهد شده است باید به تعهدات خود در برجام پایبند بماند.

وی افزود: هم اکنون برای اینکه بگوییم این افراد تا چه میزان کار آمد خواهند بود، بسیار زود است اما من انتظار دارم که پیش از آنکه هرگونه تصمیمی در مورد برجام اتخاذ شود این توافق مورد بازبینی داخلی قرار خواهد گرفت.

پرسش: با توجه به اینکه ترامپ یک تاجر است، آیا او منافع اقتصادی برجام را نادیده می‌گیرد و آن را به خطر می اندازد؟

پاسخ: هم اکنون آمریکا هیچ‌گونه منافع اقتصادی از برجام کسب نمی کند چراکه اغلب بنگاه های اقتصادی آمریکا توسط قانون از انجام هرگونه معاملات اقتصادی با ایران منع شده اند. در سال 2015، خود ترامپ از کسانی بود که از اینکه شرکت های آمریکایی تنها مجموعه‌ای است که از حضور در بازار ایران منع شده است، به شدت انتقاد کرد.

اگرچه از سوی جمعیت تجاری آمریکا نیز هیچ‌گونه تلاشی برای برداشتن این محدودیت‌ها انجام نمی‌شود و تنها معامله‌ تجاری آمریکا با ایران که فروش 80 فروند هواپیما به ایران است با مخالفت های گسترده‌ای روبه رو شده است.

اگر طرحی برای ممنوعیت فروش بویینگ به ایران به تصویب برسد ترامپ باید تصمیم بسیار سختی را در مورد امضا کردن آن اتخاد کند. حتی ممکن است ترامپ چنین طرحی را امضا نکند  و از کنگره بخواهد به کارهای مهم تری برسد.

منبع:ایسنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *