جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

گورهای جمعی، مکان‌هایی که ابعاد نقض حقوق شهدای غزه را افشا می‌کند

با کشف تعداد بیشتری از گورهای جمعی در نقاط مختلف نوار غزه و بیرون آوردن پیکرهایی بدون سر، دست، پوست و یا با دست و پاهای بسته و نیز اجسادی که هنوز سرم و وسایل پزشکی به آنها وصل هستند، اجساد کودکان و اجسادی که به شدت متلاشی شده‌اند، ابعاد دیگری از جنایات رژیم اشغالگر صهیونیستی در حملاتش به نوار غزه نمایان شده و مسوولان مختلف آغاز تحقیقاتی بین‌المللی و مستقل درباره این گورها را خواستار شده‌اند.

وزیر دارایی نتانیاهو خواستار برکناری وزیر جنگ و رئیس ستاد مشترک رژیم تل آویو شد

تهران-ایرنا- «بزالل اسموتریچ» وزیر دارایی و از اعضای افراطی کابینه بنیامین نتانیاهو که به خاطر اظهارات جنجال برانگیز همواره مورد انتقاد قرار دارد، بامداد جمعه از نخست وزیر این رژیم خواست که وزیر جنگ و رئیس ستاد مشترک ارتش را برکنار کند.

Loading

دستور کار جدید نشست سوچی درباره سوریه

۱۳۹۷/۱۱/۲۴ | یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: موضوع خروج آمریکا از سوریه از یک سو و تحرکات اقلیت‌های کرد ساکن در شمال سوریه از سوی دیگر و افزون بر آن، موضوع ضرورت قلع و قمع گروه‌های تروریستی مستقر در ادلب از موضوعات چندجانبه و بغرنجی هستند که تصمیم‌گیری در مورد آن بر عهده شرکت کنندگان در نشست پنجشنبه آینده «سوچی» است.

جعفر قنادباشی / کارشناس مسائل خاورمیانه

سخنگوی کاخ کرملین اخیراً اعلام کرده که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه با حسن روحانی و رجب طیب اردوغان، رؤسای جمهور ایران و ترکیه، چهاردهم فوریه ۲۰۱۹ (25 بهمن ماه) در شهر « سوچی» واقع در نزدیکی سواحل شرقی دریای سیاه با یکدیگر دیدار خواهند کرد. پوتین ماه گذشته گفته بود که چنین نشستی را برای مذاکره درباره وضعیت سوریه تشکیل خواهد داد؛ چرا که روسیه بر آن است تا با بکارگیری شیوه های دیپلماتیک، دولت ترکیه را از تنش آفرینی در مناطق شمالی سوریه باز دارد.

دیدار پوتین، اردوغان و روحانی در ارتباط با سوریه بسیار با اهمیت تلقی می‌شود. این دیدار در شرایطی انجام می‌گیرد که برنامه خروج نظامیان آمریکایی از سوریه، جهت گیری های تازه ای را در داخل وخارج این کشور باعث شده و مناقشه بر سر چگونگی مقابله با تروریست های مستقر در ادلب نیز  به صورت مسئله ای لاینحل بر مناسبات طرف های شرکت کننده در نشست سوچی و دولت سوریه، سایه انداخته است.

باید توجه داشت که گردهمایی سران ایران، روسیه و ترکیه برای باردیگر،  آن هم در شهر سوچی، اگرچه در ادامه مذاکرات قبلی و از جمله حلقه‌های تکمیلی و نهایی سلسله نشست‌های آستانه محسوب می‌شود، ولیکن با توجه به شرایط جدیدی که از آخرین نشست آنها تاکنون، در منطقه بوجود آمده، به خودی خود نیز دارای اهمیت فراوان است و می‌توان حدس زد که دستور کار اجلاس سوچی افزون بر مسایل و معادلات مربوط به داخل سوریه، موضوعات مهمی را درخصوص شرایط منطقه‌ای دربرمی‌گیرد. البته امتناع دولت ترکیه از اجرای بخش‌ّهای مهمی از توافقات قبلی سه کشور و تحرکات نظامی این کشور در شمال سوریه نیز از جمله موضوعات چالش‌برانگیزی است که بحث و گفتگو در خصوص آن از جمله ضرورت‌های ادامه و استمرار گفتگوهای موسوم به گفتگوهای آستانه بشمار می رود.

با این حال آنچه مسلم است، موضوع خروج احتمالی آمریکا از سوریه و پیامدهای مختلف داخلی و خارجی آن برای مقامات سه کشور ایران، روسیه وترکیه، مشغولیت‌های ذهنی تازه‌ای را فراهم کرده و به عنوان موضوعی مهم که می‌تواند به صورت یک فرصت جدید در اختیار دولت سوریه و همپیمانان این کشورقرار گیرد، بر روند گفتگوهای سوچی تأثیر گذاشته است.

این در حالی است که دولت دمشق مترصد فرصتی است تا با اجرای یک عملیات گسترده به مجموعه تحرکات گروه‌های تروریستی گردآمده در استان ادلب این کشور پایان دهد و اجرای برنامه ها و عملیات نظامی وسیعی را که طی یک سال و نیم گذشته به نتایجی چشمگیر دست یافته و با قلع و قمع گروه‌ّهای تروریستی- تکفیری  به برقراری آرامش در اغلب نقاط سوریه منجر شده،  به پایان رساند.

به این ترتیب است که اجلاس سه جانبه سوچی در مقایسه با نشست‌های قبلی وظایف سنگین‌تر و دشوارتری برعهده دارد. چرا که موضوع خروج آمریکا از سوریه از یک سو و تحرکات اقلیت‌های کرد ساکن در شمال سوریه از سوی دیگر و افزون بر آن، موضوع ضرورت قلع و قمع گروه‌های تروریستی مستقر در ادلب از موضوعات چندجانبه و بغرنجی هستند که تصمیم‌گیری در مورد آن بر عهده شرکت کنندگان در نشست پنجشنبه آینده «سوچی» است؛ موضوعاتی که توافق یا عدم توافق بر سر آن، می‌تواند تبعات و پیامدهای متفاوت و متناقضی را در پی داشته باشد و بر معادلات کنونی در صحنه‌های میدانی و موازنه‌های سیاسی موجود در منطقه، تاثیرات پیش‌بینی‌نشده‌ای برجای گذارد.

در این حال تصمیم گیری در خصوص فرایند تحولات داخلی سوریه و  به عبارت دیگر  مشخص ساختن چگونگی ادامه و استمرار تصمیمات سلسله نشست های آستانه در باره مسایل سیاسی این کشور، رکن دیگر دستورکار نشست آتی سوچی محسوب می شود؛ چنانکه ، موضوع تشکیل و آغاز بکار کمیته قانون اساسی سوریه  نیز از موضوعات کلیدی و بسیار تأثیر گذار در این عرصه  است و از این جهت گفتگو در خصوص آن جایگاه ویژه ای در گفتگوهای سه جانبه سوچی خواهد داشت. در واقع شاید به همین علت هم هست که برخی از مقامات سوری نیز در نشست سوچی شرکت خواهند کرد. البته آنچه مقامات سوریه را به حساسیت بیشتر وامی دارد، به مقاصد غیر قابل قبول آنکارا برای باقی ماندن در مناطق نواحی شمالی بازمیگردد، چراکه دولت اردوغان در صدد است تا درپی خروج  احتمالی نظامیان آمریکایی از سوریه، تقش گسترده ای را در مهار گروه های ساکن در شمال سوریه برعهده گیرد و بدین منظور، در سرتاسر مرز 600 کیلومتری دوکشور، تا عمق 35 کیلومتری خاک سوریه پیشروی کند

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *