جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

پرده تزویر از چهره مدعیان دروغین آزادی بیان برافتاده است

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران با اشاره به اعتراضات دانشجویان یهودی در آمریکا و اعلام بیزاری از جنایات نفرت‌انگیز رژیم صهیونیستی نوشت: پرده تزویر از چهره مدعیان دروغین شعار آزادی بیان و حقوق بشر برافتاده است.

Loading
25 بهمن 1394

رسانه‌ها؛ از ورود به مرحله جدید بحران سوریه تا تحریم تسلیحاتی عربستان

۱۳۹۴/۱۱/۲۵ | رصد

شورا آنلاین: گفتگوی رئیسان جمهور روسیه و آمریکا درباره  سوریه، رفتن اتحادیه اروپا به سوی تحریم تسلیحاتی عربستان، استقرار جنگنده‌های قطری و اماراتی در پایگاه «اینجرلیک» ترکیه و تحلیل صهیونیست ها از تاثیر موشک عماد بر امنیت رژیم صهیونیستی از جمله اخبار راهبردی بود که امروز در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از این خبرها تقدیم شده است.

خبرگزاری رویترز: کاخ کرملین روز یکشنبه با انتشار بیانیه ای اعلام کرد ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و باراک اوباما همتای آمریکایی وی درباره مسائل مربوط به حل و فصل درگیری ها در سوریه گفتگو کردند. این مقامات مذاکرات سوریه را که 11 و 12 فوریه (22 و 23 بهمن ماه) در مونیخ برگزار شد، مثبت ارزیابی و از تلاش ها برای اجرای آتش بس حمایت کردند.

خبرگزاری ایرنا: مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تاکید کرد جامعه جهانی با لحظه سرنوشت سازی درباره سوریه روبروست. فدریکا موگرینی در آستانه آخرین دور از نشست رهبران جهان در کنفرانس امنیتی مونیخ گفت رهبران جهان باید توافق‌شان برای خاتمه درگیری‌ها در سوریه را ظرف یک هفته و به دنبال آن شروع کمک‌های بشر دوستانه به این کشور، تحقق بخشند. اظهارات این مقامات بلندپایه اتحادیه اروپا در حالی عنوان شده که بحران سوریه وارد مرحله تازه ای شده است. بنا به گزارش ها، ترکیه در روز شنبه مواضع نیروهای کرد سوریه را زیر آتش توپخانه گرفت.

روزنامه  گاردین: اتحادیه اروپا در حال تصویب طرحی است که بر اساس آن قرار است فروش سلاح به عربستان سعودی ممنوع شود. کشورهای اروپایی عربستان را به ارتکاب جنایت جنگی در یمن متهم می کنند. بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط اتحادیه اروپا در حال حاضر کشورهای انگلیس، فرانسه، آلمان و اسپانیا به عربستان سلاح می فروشند. سال گذشته انگلیس حدود سه میلیارد پوند سلاح به عربستان فروخت. بان کی مون دبیر کل سازمان ملل نیز از انگلیس و کشورهای اروپایی خواسته است فروش سلاح به عربستان را متوقف کنند.

خبرگزاری فارس: برخی منابع آگاه در گفتگو با وبگاه «الخلیج آنلاین» از استقرار جنگنده‌های قطری و اماراتی در پایگاه «اینجرلیک» واقع در جنوب ترکیه خبر دادند. خالد بن محمد العطیه، وزیر دفاع قطر چند روز پیش از یگان نیروی هوایی قطر در پایگاه هوایی اینجرلیک ترکیه بازدید کرده بود. روزنامه «الشرق الاوسط» چاپ لندن هم اعلام کرد جنگنده‌های اماراتی وارد پایگاه اینجرلیک ترکیه شدند تا در آنچه جنگ هوایی علیه داعش در سوریه خوانده شده، مشارکت کنند. عربستان سعودی هم شنبه از اعزام جنگنده‌هایش به پایگاه اینجرلیک خبر داد. پس از آن بود که «مولود چاووش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه از احتمال اعزام نیروی زمینی عربستان و ترکیه به سوریه خبر داد.

خبرگزاری اسپوتنیک: نخست وزیر روسیه بار دیگر خطر وخیم تر شدن اوضاع در سوریه را در صورت اعزام نیروی زمینی به این کشور گوشزد کرد. دیمیتری مدودف در مصاحبه با شبکه تلویزیونی یورونیوز هشدار داد که عملیات زمینی در سوریه به جنگ طولانی مدت در این کشور منجر خواهد شد. وی تاکید کرد که دلیل حمایت روسیه از بشار اسد آن است که وی تنها قدرت مشروع در سوریه است. هشدار نخست وزیر روسیه در حالی اعلام شد که هفته گذشته وزارت دفاع عربستان سعودی از اعلام آمادگی برای اعزام نیروی زمینی به خاک سوریه به بهانه مبارزه با داعش خبر داد.

اورشلیم پست: تولید موشک هدایت شونده دور برد “عماد” در ایران نمادی از توانمندی و پیشرفت فناوری نظامی ایران است. سامانه های دفاع موشکی و راداری نیروی هوایی اسرائیل دارای قابلیت تهاجمی طبقه بندی شده است که در صورت رسیدن اطلاعاتی مبنی بر پرتاب قریب الوقوع موشک به سمت اسرائیل، می تواند به سمت هدف پرتاب شود. تولید موشک های هدایت شونده دور برد از سوی ایران و امکان انتقال فناوری آن به حزب الله لبنان می تواند تهدید امنیتی جدی برای اسراییل باشد، چون انبار تسلیحات حزب الله لبنان هم اکنون به عنوان بزرگ ترین انبار موشک های سطح به سطح جهان مطرح است و انتقال و افزوده شدن فناوری موشک های هدایت شونده به این گروه می تواند بر قدرت آتش و ضربه زنی حزب الله علیه اسراییل بیفزاید.

خبرگزاری فلسطینی سما: سفر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به مصر که قرار بود روز یکشنبه صورت گیرد، به علت اظهارات یووال اشتاینیتز، وزیر انرژی این رژیم، از سوی قاهره لغو شد. اشتاینیتز به تازگی در اظهاراتی جنجالی گفته بود ارتش مصر به درخواست اسرائیل تونل‌های مقاومت در باریکه غزه را غرق آب می‌کند. لغو این سفر در حالی صورت گرفت که عاموس گلعاد، مشاور امنیت و سیاسی وزیر جنگ اسرائیل مقدمات لازم را برای دیدار نتانیاهو با عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور فراهم کرده بود. مصر از اظهارات اشتاینیتز عصبانی شده و آن را کذب خوانده است. این در حالی است که سپتامبر 2015، نیروهای مصری با دستور السیسی، بخشی از اراضی مرزی مصر با باریکه غزه را با آب دریا غرق کردند تا باقی مانده تونل های زیرزمینی نیز به تدریج از بین برود.

خبرگزاری تسنیم: نخست وزیر فرانسه با پیشنهاد آلمان برای تعیین نظام سهمیه بندی دائم پناهجویان بین کشورهای اتحادیه اروپا مخالفت کرد. مانوئل والس، نخست وزیر فرانسه در جمع خبرنگاران در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ تاکید کرد: پاریس قول داده است تا 30 هزار نفر از 160 پناهجو را در کشورهای اروپایی قبول کند، ولی حاضر به پذیرش تعداد بیشتری از آنها نیست. وی تصریح کرد: فرانسه به آمادگی آلمان برای پذیرش تعداد بیشتری از پناهجویان احترام می گذارد، ولی هرگز به مهاجران نخواهد گفت که به فرانسه بیایید. نخست وزیر فرانسه در خصوص مکانیسم سهمیه بندی دائم پناهجویان نیز گفت: فرانسه این ایده را رد می کند، چرا که پاریس سال گذشته بیش از 80 هزار درخواست پناهندگی دریافت کرده و با معضل بیکاری بالا و افراط گرایی جوانان دست به گریبان است.

خبرگزاری اینترفکس: فرانک والتر اشتاین‌مایر، وزیر امور خارجه آلمان در نشست امنیتی مونیخ اعلام کرد، به دلیل ادامه تنش ها در اوکراین، برقراری ثبات در این کشور به زمان زیادی نیاز دارد. وزیر امور خارجه آلمان با اشاره به اینکه هنوز راه حل موثری برای پایان یافتن تنش ها در اوکراین در نظرگرفته نشده است، اجرای کامل توافقنامه مینسک را پر اهمیت توصیف کرد. اشتاین‌مایر افزود اگر در مسیر اجرای کامل توافقنامه مینسک حرکت نشود، وضعیت بسیار خطرناک خواهد شد. در توافقنامه مینسک که فوریه 2015 با میانجیگری سران روسیه، آلمان و فرانسه به امضا رسید، افزون بر برقراری آتش بس در شرق اوکراین، اصلاح قانون اساسی با هدف به رسمیت شناختن موقعیت ویژه مخالفان شرق اوکراین نیز گنجانده شده است.

خبرگزاری مهر: وزیر امورخارجه آلمان درباره برگزاری همه پرسی برای استقلال کردستان عراق هشدار داد. فرانک‌والتر اشتاین مایر در دیدار با مسعودبارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق گفت: برگزاری هرگونه همه پرسی درباره وضع کردستان عراق خطرناک و زودهنگام است. وی تاکید کرد: چنین اقدامی، منطقه را به سوی بی ثباتی بیشتر و ایجاد درگیری های جدید پیش می برد. پیشتر بارزانی مدعی شده بود که زمان مناسبی برای انجام همه پرسی درباره استقلال اقلیم کردستان فرا رسیده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *