جدیدترین مطالب

تردید عربستان درباره توافق تجارت آزاد شورای همکاری خلیج فارس با چین

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: دیپلمات پیشین کشورمان درباره تردید عربستان برای تعامل با چین در چارچوب توافق تجارت آزاد چین و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس گفت: این موضوع صرفا دلیل اقتصادی یا سیاسی ندارد، ضمن آنکه دلایل این تعلل و تاخیر با توجه به تحولات منطقه و بین‌الملل به‌طور لحظه‌ای تغییر کرده و قطعا در راستای منافع هر یک از کشورهای طرف توافق است.

تحلیلی بر قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای عضویت کامل فلسطین

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پاره کردن منشور سازمان ملل از سوی نماینده رژیم اسرائیل در واکنش به قطعنامه عضویت کامل فلسطین به‌معنای پذیرش پایان دادن به دولتی به اسم اسرائیل توسط نماینده این رژیم است.

نقش آمریکا در عملیات نظامی رژیم‌ صهیونیستی در رفح

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از ابتدای تأسیس رژیم ‌صهیونیستی تاکنون، آمریکا همواره بخش مهمی از «سیاست‌های جنگ‌طلبانه» این رژیم‌ در منطقه بوده است. جنگ غزه و حمله به رفح نیز از این قاعده مستثنا نیست.

راهبرد تحریمی آمریکا در حوزه هوش مصنوعی و الزامات مقابله با آن

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: مدیرکل نظام فنی، اجرایی و ارزشیابی وزارت نفت گفت: هوش مصنوعی این قابلیت را دارد که فاصله کشورهای کمتر توسعه یافته با کشورهای توسعه یافته را به‌سرعت در حوزه علم و فناوری کاهش دهد، از این ‌رو، آمریکا به‌دنبال اعمال تحریم بر هوش مصنوعی در کشورهای رقیب خود ازجمله ایران است.

Loading

أحدث المقالات

Loading

برجام قربانی رویکرد تقابلی واشنگتن با تهران

۱۳۹۶/۰۵/۱۱ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: گزارش‌ها حاکی از آن است که دولت ترامپ می‌خواهد با مطرح کردن موضوع بازرسی از سایت‌های نظامی ایران،‌ این کشور را وادار به خروج از برجام کند اما آژانس چنین درخواست بی‌جایی را نخواهد پذیرفت.

رئیس موسسه بین المللی مطالعات راهبردی آمریکا با تاکید بر اینکه رویکرد تقابلی واشنگتن در قبال تهران می‌تواند توافق هسته‌ای را به نابودی بکشاند، نوشت: گزارش‌ها حاکی از آن است که دولت ترامپ می‌خواهد با مطرح کردن موضوع بازرسی از سایت‌های نظامی ایران،‌ این کشور را وادار به خروج از برجام کند اما آژانس چنین درخواست بی‌جایی را نخواهد پذیرفت.

مارک فیتز پاتریک، رئیس موسسه بین‌المللی مطالعات راهبردی در یادداشتی که در پایگاه اینترنتی این اندیشکده آمریکایی منتشر شده است، خواستار همکاری برای جایگزین کردن فرضیه‌های بی اساس، ادعاهای ساختگی و قضاوت‌های ایدئولوژیک محور شد.

فیتز پاتریک در یادداشت خود آورده است: زمانی که آمریکا 15 سال پیش به عراق حمله کرد شما کجا بودید؟ من در آن زمان معاون موقت وزیر امور خارجه بودم و عمق فرآیندهای تصمیم گیری را شاهد بودم. همکاران من در اداره تحقیقات و اطلاعات این وزارتخانه شواهد مفروض درباره یک برنامه تسلیحات کشتار جمعی عراق را مورد بحث قرار می دادند که بعدها توجیه حمله به این کشور شد، اما خیلی زود مشخص شد که این موضوع به شکل تاسف انگیزی نادرست بوده است.

این حمله یک تصمیم سیاسی بود که براساس اطلاعات دست چین شده برخی مقامات جدا شده از دولت عراق اتخاذ شده بود. هزینه‌های این جنگ، کشته شدن بیش از نیم میلیون عراقی، کشته شدن 5 هزار نیروی رزمی آمریکایی، از دست رفتن بیش از 2 تریلیون پول آمریکا و ایجاد یک منطقه غرق شده در آشوب بود که ایران تنها برنده آن به شمار می‌رود. این یک درس روشن و مهم بود که سیاست باید براساس ارزیابی بیطرفانه از حقایق تعیین شود اما به طرز شگفت‌ آوری به نظر می‌آید که بسیاری از سیاستگذاران و اندیشمندان آن را به یاد نمی‌آورند.

این مقام پیشین آمریکا در ادامه نوشت که به نظر می‎‌آید آمریکا اکنون در حال دنبال کردن سیاست‌ها در قبال ایران است که می‌تواند به بروز یک وضعیت مشابه بینجامد.

فرضیه‌های بی اساس، ‌ادعاهای ساختگی و قضاوت‌های ایدئولوژیک یک محور رویکردی تقابلی را منجر می‌شوند که می‌تواند به خوبی جنگی دیگر را در خاورمیانه و این بار علیه یک رقیب منسجم‌تر در پی داشته باشد. من بارها شاهد ادعاهایی بودم که به عنوان حقیقت مطلق مطرح می‌شوند، مبنی بر اینکه ایران در حال نقض برنامه‌ جامع اقدام مشترک (برجام) است و باید پیش از آنکه به یک کشور مسلح به بمب هسته‌ای تبدیل شود، جلوی آن را گرفت. ادعاهای نقض توافق غلط هستند و من پیش از این نیز گفته‌ام .

وی با پرداختن به سناریوی غرب و آمریکا برای بازرسی از تاسیسات نظامی عراق و در نهایت حمله آمریکا به این کشور بدون داشتن هیچ سندی دال بر ادعاهایشان نوشت: درباره ایران نیز یک تصمیم دیگر از پیش تعیین شده در حال ظهور است که باز هم شامل موضوع بازرسی است.

گفته می‌شود که دولت ترامپ قصد دارد از آژانس بین المللی انرژی اتمی بخواهد که خواستار دسترسی به سایت‌های نظامی ایران شود و از مخالفت ایران به عنوان بهانه‌ای برای اعلام عدم پایبندی ایران به برجام استفاده کند هر چند که حقایق به روشنی ثابت می‌کنند ایران به تعهداتش عمل‌ می‌کند. تلاش برای نابود کردن توافق هسته‌ای علاوه بر این، به تهران دلیل کافی برای بازگرداندن غنی سازی اورانیومش را می‌دهد و می‌تواند بحرانی را دوباره ایجاد کند که به جنگ منجر شود. متحدان آمریکا با دیدن این حقایق باید دلیل کمی برای پیوستن به دولت ترامپ داشته باشند.

فیتز پاتریک در ادامه یادداشت خود تصریح کرد: در صورتی که آمریکا یا هر کشور دیگری اطلاعاتی مبنی بر تخلفات ایران در یک سایت نظامی داشته باشند، باید برای اقدامات راستی آزمایی مستقیم آن را به آژانس ارائه دهند. اگر این اتهامات از طریق روش‌های دیگر قابل رسیدگی نباشد، آژانس دلایل مناسب برای درخواست بازرسی در اختیار خواهد داشت.

از طرف دیگر، درخواست بازرسی که صرفا برای وادار کردن ایران به مخالفت طراحی شده باشد، چنین فرآیندی را زیر سوال می‌برد. آژانس بین المللی انرژی اتمی هرگز با این درخواست بیجا موافقت نخواهد کرد.

منبع: ایسنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *