جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

Loading

آیا رهبر کره شمالی جنگ هسته‌ای به راه خواهد انداخت؟

۱۳۹۶/۰۶/۱۴ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: روزنامه رای الیوم بااشاره به تحولات شبه جزیره کره نوشته است آزمایش بمب هیدروژنی کره شمالی به‌معنی به چالش کشیدن آمریکا و ارسال این پیام به آن است که هرگونه اقدام تحریک‌آمیز واشنگتن چه‌بسا با جنگ اتمی پاسخ داده شود.

در پی آزمایش بمب هیدروژنی کره شمالی مهمترین سؤال این است که؛ واکنش آمریکا چه خواهد بود و آیا موشک‌های بالستیک کره به عمق خاک آمریکا خواهد رسید؟

ظاهر رهبر کره شمالی به‌گونه‌ای نیست که تصور کرد این مردی است که اگر کشورش با هرگونه اقدام تحریک‌آمیز آمریکا روبه‌رو شود، در سوق دادن جهان به‌سمت جنگ هسته‌ای تردید نخواهد کرد اما تصاویر تلویزیونی او را مردی با اعتماد به نفس نشان می‌دهد که در به چالش کشیدن آمریکا تردیدی ندارد.

در این میان خطر آزمایش بمب هیدروژنی اخیر کره شمالی در این است که خطر بمب جدید ده‌برابر بمب‌های مشابهی است که آمریکا با آن شهر ناگازاکی ژاپن را در پایان جنگ جهانی دوم هدف قرار داد.

به‌گفته کارشناسان غربی موفقیت آزمایش اخیر کره شمالی خیره‌کننده بود و آنچه آمریکا و همسایگان کره شمالی را بیش از هر زمان دیگری نگران می‌کند، این است که امکان حمل این بمب از طریق موشک‌های بالستیک قاره‌پیما که برد آن به آمریکا می‌رسد، وجود دارد.

واکنش ژاپن به آزمایش تسلیحاتی اخیر کره شمالی

وزیر خارجه ژاپن در واکنش به این آزمایش کره شمالی گفت، این اقدام قابل بخشش نیست و شینزو آبه نخست وزیر این کشور نیز بلافاصله با دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا تماس گرفته و از او درخواست نجات کرد. کره جنوبی نیز واکنش قاطعانه و تشدید تحریم‌های اقتصادی علیه کره شمالی را خواستار شد.

تهدید ترامپ علیه کره شمالی و متحدانش

در این میان ترامپ با بیان اینکه سیاست آرام با کره شمالی حاصلی ندارد، تیم امنیت ملی را به برگزاری نشست فراخواند حال آنکه برخی اخبار حاکی از این است که وی در صدد ارسال ناوهای هواپیمابر به سواحل شبه‌جزیره کره است و در نظر دارد نه‌فقط کره شمالی بلکه کشورهایی را نیز که با آن تعامل دارند تحریم کند.

اگر در نظر داشته باشیم که 90 درصد تجارت کره شمالی با چین انجام می‌گیرد، متوجه می‌شویم که تهدیدات آمریکا به پکن مربوط می‌شود که مهم‌ترین شریک تجاری واشنگتن به شمار می‌آید در نتیجه باید پرسید؛ آیا ترامپ چین را مورد تحریم قرار خواهد داد؟

در پاسخ به این سؤال باید گفت: شکی در این احتمال نیست زیرا حال ترامپ مانند کسی است که به پای خود شلیک می‌کند.

دو گزینه پیشِ‌روی آمریکا در تعامل با کره شمالی

نکته قابل توجه اینکه ترامپ دو گزینه بیشتر ندارد؛ یا در مقابله با کره شمالی به زور متوسل شود که چه‌بسا این اقدام جنگ هسته‌ای را به‌دنبال داشته باشد و متحدان آمریکا در ژاپن و کره جنوبی و نیز نیروهای آمریکایی قربانیان اصلی این جنگ باشند و گزینه دیگر اینکه آمریکا کره شمالی را به‌عنوان یک کشور هسته‌ای به رسمیت شناخته و به‌منظور توافق با آن وارد گفت‌وگو شود.

باج‌خواهی ترامپ از ژاپن و کره جنوبی

نکته قابل توجه اینکه ترامپ به‌عنوان یک تاجر حرفه‌ای و به‌منظور بازارگرمی تسلیحاتی چه‌بسا از این وضعیت برای باج‌خواهی از ژاپن و کره جنوبی سوء استفاده کند و از ترس آنان از قدرت اتمی کره شمالی برای فروش سلاح و سامانه‌های دفاعی موشکی و معاملات تسلیحاتی چند میلیارد دلاری بهره‌برداری کند.

قاطعیت رهبر کره شمالی در به چالش کشیدن تهدیدهای توخالی آمریکا

در این صورت باید گفت چنانچه ترامپ به‌فکر گزینه نظامی در قبال کره شمالی بیفتد، چه‌بسا  چهره آرام و بچه‌گانه رهبر کره شمالی که اراده‌ای آهنین را پشت خود جا داده و در به چالش کشیدن آمریکا و تهدیدهای توخالی آن قاطع است، به چهره‌ای خشمگین تبدیل شود.

به نظر می‌رسد نهاد حاکمیتی آمریکا اجازه نمی‌دهد ترامپ کشور را به‌سمت جنگ هسته‌ای سوق دهد همان‌طور که چین نیز در برابر ترامپ ساکت نخواهد ماند.

به هر حال رهبر کره شمالی تنها کسی است که می‌داند با در پیش گرفتن سیاست لبه پرتگاه چگونه با آمریکا تعامل داشته باشد و در این میان روشن است که صدها میلیون نفر در جهان که از سلطه‌جویی آمریکا رنج می‌برند، از موضع قاطعانه رهبر کره شمالی احساس آرامش می‌کنند.

منبع: تسنیم

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *