جدیدترین مطالب

تردید عربستان درباره توافق تجارت آزاد شورای همکاری خلیج فارس با چین

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: دیپلمات پیشین کشورمان درباره تردید عربستان برای تعامل با چین در چارچوب توافق تجارت آزاد چین و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس گفت: این موضوع صرفا دلیل اقتصادی یا سیاسی ندارد، ضمن آنکه دلایل این تعلل و تاخیر با توجه به تحولات منطقه و بین‌الملل به‌طور لحظه‌ای تغییر کرده و قطعا در راستای منافع هر یک از کشورهای طرف توافق است.

تحلیلی بر قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای عضویت کامل فلسطین

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پاره کردن منشور سازمان ملل از سوی نماینده رژیم اسرائیل در واکنش به قطعنامه عضویت کامل فلسطین به‌معنای پذیرش پایان دادن به دولتی به اسم اسرائیل توسط نماینده این رژیم است.

نقش آمریکا در عملیات نظامی رژیم‌ صهیونیستی در رفح

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از ابتدای تأسیس رژیم ‌صهیونیستی تاکنون، آمریکا همواره بخش مهمی از «سیاست‌های جنگ‌طلبانه» این رژیم‌ در منطقه بوده است. جنگ غزه و حمله به رفح نیز از این قاعده مستثنا نیست.

راهبرد تحریمی آمریکا در حوزه هوش مصنوعی و الزامات مقابله با آن

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: مدیرکل نظام فنی، اجرایی و ارزشیابی وزارت نفت گفت: هوش مصنوعی این قابلیت را دارد که فاصله کشورهای کمتر توسعه یافته با کشورهای توسعه یافته را به‌سرعت در حوزه علم و فناوری کاهش دهد، از این ‌رو، آمریکا به‌دنبال اعمال تحریم بر هوش مصنوعی در کشورهای رقیب خود ازجمله ایران است.

Loading

أحدث المقالات

Loading

چشم انداز روشن سوریه در سال 2018

۱۳۹۶/۱۰/۱۶ | گفتگو

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: نوذر شفیعی ، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی اظهارداشت : به نظر می‌رسد که بحران عراق در سال 2018 به اتمام برسد و برای حل بحران سوریه نیز می‌توان چشم‌انداز روشنی را متصور بود.

این نماینده پیشین مجلس در پاسخ به این سوال که به نظر وی چه بحران‌هایی در سال 2017 وجود داشته‌اند و پرونده آنها به سال 2018 نیز منتقل شده است، تصریح کرد: واقعیت این است که بسیاری از بحران‌هایی که در سال 2017 جامعه بین‌الملل با آن روبرو بود، بحران‌هایی نبود که در این سال به وجود آمده باشد بلکه بحران‌هایی بود که از سال‌های قبل ایجاد شده بود و در سال 2017 نیز ادامه داشت.

وی ادامه داد: بحرانی مثل بحران کره شمالی، بحران یمن و یا بحرین از سال‌های قبل آغاز شده بود. در سال 2017 نیز جامعه جهانی به چشم‌انداز مثبتی برای حل آن دست پیدا نکرد و در سال 2018 نیز این بحران‌ها ادامه خواهند داشت.

این استاد دانشگاه به دو بحران مهم خاورمیانه یعنی بحران عراق و سوریه نیز اشاره کرد و گفت: برخی از بحران‌ها در منطقه که از چندین سال قبل آغاز شده بودند در سال 2017 به سمت کاهش حرکت کردند و به نظر می‌رسد که در سال 2018 حل این بحران‌ها به نتایج خوبی دست پیدا کنند. مثلا در بحث عراق مشاهده کردیم که در سال 2017 موضوع داعش در این کشور به اتمام رسید گرچه هنوز ناامنی‌هایی در عراق دیده می‌شود ولی با توجه به مسائل پیش‌رو می‌توان گفت چشم‌انداز مناسبی برای حل این بحران در سال 2018 وجود دارد. از دیگر سو در مورد بحران سوریه نیز به نظر می‌رسد که وضعیت حل این بحران در سال جاری میلادی که به تازگی آغاز شده بهتر از سال قبل خواهد بود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا در مورد حل بحران‌های یمن، بحرین و یا شبه جزیره کره چشم‌انداز مثبتی برای سال 2018 وجود ندارد، خاطرنشان کرد: اینها بحران‌های پیچیده‌ای هستند و باید زمینه و شرایط برای حل آنها فراهم شود.

شفیعی همچنین در پاسخ به این سوال که برخی از تحلیلگران غربی در سخنان خود این احتمال را داده‌اند که در سال 2018 آمریکا و رژیم صهیونیستی به همراه برخی از هم‌پیمانان منطقه‌ای‌شان برنامه موشکی ایران را تبدیل به بحرانی برای تهران کنند و آیا چنین احتمالی وجود دارد؟ بیان کرد: همانطور که خود شما نیز اشاره کردید اینها همه احتمال است و ممکن است این احتمالات به وقوع بپیوندد و یا شرایط به نحو دیگری پیش برود.

وی ادامه داد: تمرکز آمریکا،‌ رژیم صهیونیستی و برخی از کشورهای اروپایی بر روی ایران و تحولات آن جدی است از جمله در مورد فعالیت‌های موشکی صلح‌آمیز کشورمان. برخی از این کشورها بی‌تمایل نیستند که این موضوع را تبدیل به چالش کنند به نحوی که تنش در روابط ایران و آمریکا و حتی تنش در روابط ایران و اروپا ایجاد شود چرا که اروپایی‌ها اگر در موضوع برجام به صورت جدی از ایران حمایت می‌کنند ولی در خصوص فعالیت‌های موشکی ایران و نفوذ تهران در منطقه دارای دیدگاه‌های تقریبا مشترکی با واشنگتن هستند.

منبع: ایسنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *