جدیدترین مطالب

تردید عربستان درباره توافق تجارت آزاد شورای همکاری خلیج فارس با چین

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: دیپلمات پیشین کشورمان درباره تردید عربستان برای تعامل با چین در چارچوب توافق تجارت آزاد چین و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس گفت: این موضوع صرفا دلیل اقتصادی یا سیاسی ندارد، ضمن آنکه دلایل این تعلل و تاخیر با توجه به تحولات منطقه و بین‌الملل به‌طور لحظه‌ای تغییر کرده و قطعا در راستای منافع هر یک از کشورهای طرف توافق است.

تحلیلی بر قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای عضویت کامل فلسطین

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پاره کردن منشور سازمان ملل از سوی نماینده رژیم اسرائیل در واکنش به قطعنامه عضویت کامل فلسطین به‌معنای پذیرش پایان دادن به دولتی به اسم اسرائیل توسط نماینده این رژیم است.

نقش آمریکا در عملیات نظامی رژیم‌ صهیونیستی در رفح

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از ابتدای تأسیس رژیم ‌صهیونیستی تاکنون، آمریکا همواره بخش مهمی از «سیاست‌های جنگ‌طلبانه» این رژیم‌ در منطقه بوده است. جنگ غزه و حمله به رفح نیز از این قاعده مستثنا نیست.

راهبرد تحریمی آمریکا در حوزه هوش مصنوعی و الزامات مقابله با آن

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: مدیرکل نظام فنی، اجرایی و ارزشیابی وزارت نفت گفت: هوش مصنوعی این قابلیت را دارد که فاصله کشورهای کمتر توسعه یافته با کشورهای توسعه یافته را به‌سرعت در حوزه علم و فناوری کاهش دهد، از این ‌رو، آمریکا به‌دنبال اعمال تحریم بر هوش مصنوعی در کشورهای رقیب خود ازجمله ایران است.

Loading

أحدث المقالات

Loading
دکتر امیر هوشنگ میرکوشش در سمینار هویت های نوظهور و امنیت منطقه ای در غرب آسیا بررسی کرد

نقش هویت های نوظهور در امنیت منطقه غرب آسیا: مطالعه موردی عراق و سوریه

۱۳۹۶/۰۹/۱۳ | خبرهای شورا

شورای راهبردی آنلاین: هویت های نوظهور (قومی و مذهبی) در منطقه غرب آسیا با تعریف خود فراتر از زمینه مندی ملت_دولت (مانند؛ خلافت اسلامی و نو عثمانی گری) باز تولید ناامنی و بی ثباتی فزاینده را موجب گردیده اند.

آنچه در پی می آید، چکیده مقاله دکتر امیر هوشنگ میرکوشش و رامتین رضایی است که در کارگروه دوم سمینار هویت های نوظهور و امنیت منطقه ای در غرب آسیا ارائه شد.

پدیده امنیت در منطقه غرب آسیا بیش از آنکه در معنای فیزیکی آن و در زمینه مندی ملت_دولت تعریف و تبیین شود در معنای هویت و زمینه های هستی شناختی آن قابل تحلیل است.این نوشتار بر این باور است که هویت های نوظهور(قومی و مذهبی)در منطقه غرب آسیا با تعریف خود فراتر از زمینه مندی ملت_دولت(مانند؛ خلافت اسلامی و نو عثمانی گری) باز تولید ناامنی و بی ثباتی فزاینده را موجب گردیده اند.

امنیت و هویت دو مفهوم است که عمیقا در بسیاری از سطوح مختلف در هم تنیده شده اند و نمی توان آن ها را از یکدیگر تفکیک نمود. نظریه ادوارد آذر ، منازعات اجتماعی طولانی ، (PSC)، جدایی ناپذیری هویت و امنیت را واکاوی می نماید. منازعات اجتماعی طولانی مدت می تواند به عنوان تعاملات خصمانه بین گروه های اجتماعی تعریف شود که در تناقضات نژادی، قومی، مذهبی و فرهنگی عمیق قرار دارند و در طی مدت طولانی با شیوه های گوناگونی از خشونت ادامه  می یابد. نظریه منازعات اجتماعی طولانی از  چهار جزء ضروری تشکیل شده است که وقوع و ماهیت طولانی مدت منازعات اجتماعی  را بیان می کنند: مشارکت مؤثر، امنیت، هویت متمایز و شناخت اجتماعی هویت .

این مقاله تلاش دارد که با رویکرد روش تحلیل محتوا  و بر اساس نظریه منازعات اجتماعی طولانی مدت به این سئوال پاسخ دهد. هویت های نوظهور چه تاثیری بر امنیت کشور های عراق و سوریه بر جای می گذارد؟

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *