جدیدترین مطالب

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

Loading

أحدث المقالات

نبنزیا: عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل اولین گام برای حل مناقشه در خاورمیانه است

تهران- ایرنا- واسیلی نبنزیا نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در نشست مجمع عمومی روز چهارشنبه (به وقت محلی) این سازمان گفت: عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل به عنوان یک کشور مستقل از شروط اساسی و اولین گام برای حل و فصل مسالمت‌آمیز مناقشه در خاورمیانه است.

تاکید بر اهمیت احترام اروپا به نیروهای مسلح ایران

وزیر امور خارجه با اشاره به نقش سازنده سپاه پاسداران در کمک به امنیت پایدار در منطقه و مبارزه با تروریسم، خواستار توجه اتحادیه اروپا در احترام به نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در چارچوب حقوق بین‌الملل شد.

Loading

بحران جدی در منطقه در صورت شکست مذاکرات با ایران

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورا آنلاین – ترجمه: دعوت جان بینر، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای سخنرانی در جلسه مشترک کنگره کانون توجهات و انتقادات زیادی قرار گرفته است.

ریچارد هاس در تحلیلی که در روزنامه فایننشال تایمز چاپ شد، نوشت: مسئله این نیست که آیا کنگره آمریکا حق دارد در مسئله ای مانند دعوت از یک مقام خارجی به نحوی رئیس جمهور این کشور را دور بزند.

این بدان معنی نیست که تنش بین کنگره و کاخ سفید در خصوص سیاست خارجی موضوع جدیدی است. از زمان اتخاذ موضعی واحد در عرصه سیاست آمریکا در قبال امور خارجی مدت‌ها می گذرد، با این حال حتی در آن زمان نیز واقعیت‌ها همیشه با خواست‌ها کاملا همخوانی نداشت.

جنجال ناشی از دعوت بینر از نخست وزیر اسرائیل به این شکل و در این برهه زمانی، سوالاتی را درباره جدیت و قابل اعتماد بودن آمریکا مطرح می سازد- و سوالات زیادی از این دست در جهان مطرح است.

این حقیقت که چنین موردی می تواند موجب تیره تر شدن روابط ضعیف بین باراک اوباما و کنگره تحت کنترل جمهوری خواهان شود که باید دو سال دیگر با هم سر کنند، فقط وضعیت خطرناک موجود را حادتر می کند.

دو علت برای این نگرانی وجود دارد. یک علت به موضوعی مربوط می شود که در دست بررسی است. اینکه با مذاکرات هسته ای ایران چگونه باید برخورد کرد، یک مسئله جدی است. خاورمیانه در حال تجربه حوادثی است که جنگ خشونت بار طولانی مدت درون مرزی و فرامرزی طی 30 سال اخیر است و عوامل سیاسی و مذهبی به آن دامن می زند. افزوده شدن یک بحران دیگر – از قبیل شکست مذاکرات هسته ای با ایران- می تواند منطقه را در آستانه یک بحران جدی قرار دهد که هزینه های انسانی، اقتصادی و راهبردی فاجعه باری خواهد داشت.

مدیریت این چالش مستلزم دیپلماسی دقیق و خلاقانه بین ایران و آمریکاست. این امر مستلزم هماهنگی نزدیک و دقیق بین کنگره و رئیس جمهور آمریکا خواهد بود. مهم است که این دو قوه با هم درباره نحوه اجتناب از اعمال تحریم های جدید که می تواند مذاکرات را مختل سازد، به توافق برسند. آنها همچنین باید در این خصوص به تفاهم برسند که هر توافقنامه حاصل از مذاکرات با ایران مستلزم چه نوع تایید سیاسی رسمی است.

چالش مدیریت سیاسی پیش روی اسرائیل و آمریکا به همان اندازه دردسرساز است. بدون شک انزجار آشکار و عمیقی بین اوباما و نتانیاهو وجود دارد. گرچه با رسیدن مذاکرات هسته ای ایران به یک مرحله بحرانی و آشوب در منطقه، کاهش بیش از پیش بی اعتمادی برای هیچیک از طرفین قابل تحمل نیست، اما امکان مصالحه و راهی برای برون رفت وجود دارد و آن به تعویق انداختن چند هفته ای نطق نتانیاهو تا پس از انتخابات هفدهم مارس در اسرائیل است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *