جدیدترین مطالب

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

Loading

أحدث المقالات

وزارت بهداشت غزه: گذرگاه‌های ادعایی اسرائیل، «گذرگاه مرگ» است

وزارت بهداشت نوار غزه در واکنش به ادعای ارتش رژیم اسرائیل مبنی بر ایجاد گذرگاه به اصلاح انسانی برای انتقال غیرنظامیان از شمال غزه به جنوب این منطقه گفت که این گذرگاه‌های امنی ادعایی تل‌آویو، گذرگاه مرگ است.

پرواز‌های فرودگاه تل‌آویو لغو شدند

وب‌سایت Secret Flights که پرواز‌ها را ردیابی می‌کند، نشان داد که از زمان آغاز جنگ به‌طور متوسط ۸۰ درصد در فرودگاه بین‌المللی بن گوریون در تل‌آویو اسرائیل کاهش یافته است.

آمریکا تعهداتش در معاهده نیروهای مسلح متعارف در اروپا را تعلیق کرد

آمریکا در پی خروج روسیه از معاهده «نیروهای مسلح متعارف در اروپا» (CFE) در نیمه شب ۷ نوامبر (۱۶ آبان) و بی اعتبار خواندن این سند، اعلام کرد که تمام تعهداتش تحت این معاهده را با همه اعضای دیگر آن به حالت تعلیق در خواهد آورد.

حمله موشکی گردان‌های قسام به اشدود

گردان‌های قسام اعلام کرد که در واکنش به هدف قرارگرفتن غیرنظامیان فلسطینی از سوی ارتش رژیم صهیونیستی اشدود را موشک‌باران کرده است.

ترور محمود عباس تکذیب شد

یک منبع آگاه به خبرگزاری ریانووستی اعلام کرد که محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در سلامت کامل به سر می‌برد.

Loading

ایدئولوژی روسی پس از کریمه

۱۳۹۴/۰۷/۲۸ | موضوعات

شورا آنلاین – ترجمه: پس از الحاق کریمه به روسیه در مارس 2014، مردم روسیه به طور فزاینده ای ایدئولوژی ملی‌گرایانه و محافظه‌کارانه‌ای را در پیش گرفتند. گذشته از تغییرات کلی در این کشور، طرد این ایدئولوژی زمانی اتفاق می‌افتد که نیاز به تغییر از پایین جامعه با تمایل به تجددگرایی از بالا همراه باشد.

آندره کولسنیکوف در تحلیلی که اندیشکده کارنگی منتشر کرد، نوشت: این ایدئولوژی و قرارداد اجتماعی جدید مستلزم آن است که مردم روسیه آزادی خود را در ازای کریمه و احساس غرور ملی معامله کنند. این امر از تغییراتی بهره می جوید که قبلا در تفکر بسیاری از روس ها به وجود آمده بود. بنابراین، این ایدئولوژی بر بازیافت عمدی شکل‌های کهنه‌ای از آگاهی عمومی استوار است – پدیده ای که می‌توان آن را تقدیس اسارت نامید.

مردم روسیه درحالیکه در قلعه‌ای محصور توسط دشمنان خارجی احاطه شده و با ستون پنجم داخلی مواجه هستند، دچار سندرم استکهلم شده و از فرمانده قلعه یعنی رئیس جمهور پوتین حمایت و پشتیبانی می‌کنند. آنها منطق پوتین را اتخاذ کرده و حتی از منافع وی دفاع می کنند و چنین می پندارند که همه عضو تیم پوتین هستند.

تشدید سیستم ممنوعیت ها و انواع مجازات ها از جمله تعقیب کیفری خواه به صورت آموزشی خواه در شکل بازدارندگی باعث شده که آزادی بیان به طور چشمگیری کاهش یابد و فشار بر رسانه های دموکراتیک نیز فوق العاده افزایش یافته است.

در روسیه ایدئولوژی محصولی دسته جمعی است که به راحتی جذب می شود. ارجاع  پی در پی به گذشته و سنت باشکوه و گاها روایت داستان رویدادهای تاریخی هم به آن مشروعیت می بخشد. هر چند که این ایدئولوژی از بالا سرچشمه می گیرد، اما در پایین جامعه هم تقاضا برای آن وجود دارد.

از برخی لحاظ با اوج‌گیری مشکلات اقتصادی، توان بدنه سیاسی روسیه هم در بسیج توده به تحلیل می‌رود و قرارداد اجتماعی که در دوره اوج قیمت نفت بوجود آمده بود، از تب و تاب می افتد. از این رو، چیزی که روس ها آن را با آزادی معاوضه کرده اند، بدتر شده و گران‌تر می شود. در هر حال، هرچند که قمار کریمه در جلب حمایت عمومی از دولت فوق العاده موثر بود، اما کرملین مجبور است که در آینده نزدیک مردم را با چیز جدیدی تغذیه کند و این تغذیه مردم هم بایستی با تقاضا و نیاز همگام باشد. در نتیجه، نوسازی ایدئولوژی جدید صرفا زمانی اتفاق می افتد که ایده های اصلاحات از بالا تراوش شود و تقاضا برای آنها در پایین وجود داشته باشد.

ایدئولوژی دولتی هیچ تفکر مهمی از آینده در چنته ندارد و بنیاد آن بر شکوه گذشته روسیه استوار است. از همین رو، این ایدئولوژی قطعا عمر کوتاهی خواهد داشت و مشکل استراتژیک دولت عبارتست از اینکه: حالا که از کارت کریمه استفاده شده است، می تواند چه دستاوردی برای مردم روسیه داشته باشد؟

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *