جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

نبرد ایران و اسرائیل و جنگ ژئوپولتیک با ماهیت رولت روسی / اعراب می توانند از جنگ تهران و تل آویو جلوگیری کنند؟

برای دولت‌های عربی منطقه که خواستار گفتگو و دیپلماسی جهت خودداری از گسترش جنگ غزه به کل منطقه هستند، یک جنگ تمام عیار بین ایران و اسرائیل آن‌ها را در معرض آتش متقابل طرفین قرار خواهد داد. چنین نتیجه‌ای بدترین سناریوی ممکن خواهد بود که رهبران ۶ کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس سال هاست به دنبال اجتناب از آن هستند.

پنتاگون اعلام کرد پدافند هوایی اردن را تقویت می‌کند

وزارت دفاع آمریکا «پنتاگون» امروز جمعه در بیانیه‌ای اعلام کرد کمیته نظامی مشترک با اردن در جریان نشست خود با حضور مقامات دفاعی دو کشور «اثرات بی‌ثبات‌کننده» درگیری‌های جاری در منطقه و نیز موضوع مقابله با گسترش پهپاد‌ها در منطقه را بررسی کرد.

Loading
25شهریور ماه 1397

رسانه ها؛ تشکیل ائتلاف دریایی علیه کره شمالی و…

۱۳۹۷/۰۶/۲۵ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: تصمیم آمریکا برای تشکیل ائتلاف دریایی علیه کره شمالی، خروج جنگنده های هلندی از ائتلاف ضد داعش ، بروز اختلافات ناتو و ترکیه بر سر خرید اس – ۴۰۰ ،گفتگوی موگرینی و دی میستورا درباره تحولات سوریه ، واکنش روسیه به درخواست آمریکا برای بازرسی از تاسیسات شیمیایی این کشور،رزمایش نظامی ارتش عربستان در شهر بندری «اسکندریه» مصر،حمایت مرکل از تحریم های روسیه ، دیدار نخست وزیر چین با رییس جمهوری ونزوئلا، انتقاد پمپئو از روسیه بخاطرنقض تحریم های کره شمالی، مخالفت ژاپن با پیشنهاد صلح پوتین و کاهش شمار پناهجویان مسیر مدیترانه به اروپا ازمهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

خبرگزاری  مهر:  واشنگتن قرار است برای ممانعت از دور زدن تحریم‌های کره شمالی از راه تبادل کشتی به کشتی، ائتلافی دریایی را با حضور ۷ کشور از جمله انگلیس و فرانسه تشکیل دهد. به گزارش خبرگزاری مهر، وال‌استریت ژورنال در گزارشی از تصمیم آمریکا برای تشکیل ائتلافی خبر داد که هدف از آن مقابله با کشتی‌هایی است که با نقض تحریم‌های سازمان ملل، سوخت مورد نیاز کره شمالی را تامین می‌کنند.این ائتلاف دریایی قرار است علاوه بر آمریکا شامل کشورهای استرالیا، انگلیس، کانادا، نیوزیلند، فرانسه، کره جنوبی و ژاپن باشد.

خبرگزاری صداو سیما: هلند اعلام کرد در ماه دسامبر چهار فروند هواپیمای جنگی اف 16 خود را که در ماموریت های بمباران مواضع گروه وهابی صهیونیستی داعش در سوریه و عراق مورد استفاده قرار می گیرند، به کشور بازخواهد گرداند. دولت هلند در بیانیه ای اعلام کرد “دولت تصمیم گرفته است استقرار هواپیماهای اف 16 را که 31 دسامبر 2018 ماموریت آنها در مبارزه با گروه داعش به پایان می رسد، دیگر تمدید نکند”.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  دبیرکل ناتو اعلام کرد که این ائتلاف از مذاکرات برای حل تصمیم ترکیه به منظور خرید سیستم دفاعی هوایی اس – ۴۰۰ روسیه استقبال می‌کند. به گزارش ایسنا، ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در سخنرانی خود در بنیاد  هریتیج در واشنگتن اعلام کرد: ناتو از مذاکرات برای حل تصمیم ترکیه برای خرید اس – ۴۰۰ روسیه استقبال می‌کند.

خبرگزاری ایرنا: «فدریکا موگرینی» مسئول ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپا در دیدار با «استفان دی میستورا» نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه ؛ درباره آخرین تحولات سوریه و نشست آینده این کشور به میزبانی اتحادیه اروپا مذاکره کرد.اتحادیه اروپا 26 سپتامبر (4 مهر) درحاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک، میزبان نشست سوریه خواهد بود.

خبرگزاری تسنیم: وزارت خارجه روسیه درخواست طرف آمریکایی درباره بازرسی‌های مضاعف از تاسیسات شیمیایی این کشور را غیرقانونی خوانده و از واشنگتن خواست خود بر اجرای تعهداتش در چارچوب کنوانسیون ‌ منع استفاده از سلاح‌های شیمیایی پایبند باشد. به گزارش خبرگزاری تسنیم ، “ماریا زاخارووا” سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرده که مقامات مسکو قصد ندارند بطور یک‌جانبه درخواست غیرقانونی طرف آمریکایی درباره انجام بازرسی‌های مضاعف از تاسیسات شیمیایی روسیه را اجرا کنند.

الکوثرفارسی: رزمایش نظامی نیروهای سعودی تحت عنوان «النجم الساطع۲۰۱۸» در شهر بندری اسکندریه مصر پیگیری می شود.به گزارش پایگاه شبکه الکوثر به نقل از واس، رزمایش نظامی عربستان تحت عنوان «النجم الساطع ۲۰۱۸» در پایگاه «محمد نجیب» در شهر بندری اسکندریه مصر ادامه دارد.

العالم:  صدراعظم آلمان لغو تحریم‌های روسیه را رد کرد و چنین اقدامی را مشروط به اجرای کامل توافق مینسک از جانب این کشور کرد.بنابر گزارش خبرگزاری آلمان، مرکل در جریان سفر به کشورهای حوزه بالتیک در این مورد گفت: «پیش از آنکه اروپا بخواهد تحریم‌ها را لغو کند، مسکو باید در زمینه پایبندی کامل به تعهدات خود تحت توافق صلح در شرق اوکراین گام بردارد.»

رادیو چین:  لی که چیانگ نخست وزیر چین در پکن با نیکلاس مادورو رییس جمهوری ونزوئلا دیدار کرد.لی که چیانگ در این دیدار با اشاره به توسعۀ مطلوب روابط دو کشور اعلام کرد: چین از تلاش ونزوئلا برای برای توسعۀ اقتصادی و بهبود زندگی مردم پشتیبانی کرده و مایل است تا حد توان کمک خود را در اختیار ونزوئلا بگذارد.

ان .اچ.کی ژاپن:  مایک پمپئو، وزیر خارجه امریکا از روسیه بخاطر اقدام به تضعیف قطعنامه های تحریمی شورای امنیت سازمان ملل علیه کره شمالی، انتقاد کرده است.پمپئو گفت به منظوردستیابی به غیر هسته کردن کره شمالی اجرای این قطعنامه ها حیاتی است.

اسپوتنیک روسیه: ژاپن تا زمان حل و فصل مسئله ارضی با روسیه از انعقاد پیمان صلح با مسکو خودداری خواهد ورزید.به گزارش اسپوتنیک، این مطلب را یوشیهیده سوگا، دبیر کل شورای وزیران ژاپن اعلام کرد پیشتر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در نشستی تحت عنوان”خاور دورـ گسترش امکانات” در چارچوب همایش اقتصادی شرقی پیشنهاد انعقاد پیمان صلح بین روسیه و ژاپن را مطرح ساخت.

دویچه وله : شمار پناهجویانی که از ژانویه تا سپتامبر ۲۰۱۸ از طریق دریای مدیترانه خود را به سواحل اروپا رسانده‌اند در مقایسه با دوره مشابه در سال پیش بسیار کمتر است.طبق آمار سازمان ملل متحد، نزدیک به ۷۴ هزار و ۵۰۰ مهاجر و پناهجو از راه دریای مدیترانه خود را به اروپا رسانده‌اند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *