جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

«جنگ ترکیبی و فعالیت‌های خصمانه‌ روسیه در سراسر اروپا»؛ ناتو زنگ خطر را به صدا درآورد

ائتلاف نظامی غرب تحت رهبری ایالات متحده نسبت به آنچه «فعالیت هیبریدی» مسکو در جمهوری چک، استونی، آلمان، لتونی، لیتوانی، لهستان و بریتانیا خواند، به شدت ابراز نگرانی کرد. سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو ضمن طرح این نگرانی در خصوص «فعالیت‌های خصمانه» روسیه در سراسر اروپا هشدار داده است.‌

افراد مبتلا به ایدز،هپاتیت و سرطان اکنون برای خدمت در ارتش اوکراین آماده محسوب می شوند

وزارت دفاع اوکراین دستور حاوی فهرستی از بیماری هایی منتشر کرد که افراد مشمول خدمت سربازی حتی در صورت ابتلا به آنها برای خدمت در ارتش اوکراین آماده محسوب می شوند – در میان این بیماری ها اشکال خاصی از عقب ماندگی ذهنی و بیماری روانی وجود دارد.

Loading
مدیر برنامه خلع سلاح و منع اشاعه بنیاد سیپری در گفتگو با شوراآنلاین مطرح کرد

وظیفه شورای امنیت برای برخورد با ناقضان برجام

۱۳۹۵/۰۷/۲۴ | نمای راهبردی

شوراآنلاین – گفتگو: مدیر برنامه خلع سلاح و منع اشاعه بنیاد سیپری معتقد است: هرگونه مداخله ای برای اجرا نشدن برجام، نقض قطعنامه 2231 محسوب می شود و شورای امنیت موظف به برخورد با خاطیان است.

هر چند که توافق هسته ای یا برجام میان ایران و گروه موسوم به 1+5  توانست فصل جدیدی را در دیپلماسی هسته ای ایران ایجاد کند، اما بدعهدی غرب در اجرای تعهدات خود به ویژه در زمینه رفع تحریم ها از یک سو و احتمال تغییر رویکرد دولت آینده آمریکا به اجرای برجام از سوی دیگر، گمانه زنی ها را درباره چشم انداز اجرای این توافق شدت بخشیده است.

در همین راستا سایت شورای راهبردی روابط خارجی گفتگویی با طارق رئوف، رییس سابق بخش راستی آزمایی آژانس بین المللی انرژی اتمی و مدیر برنامه خلع سلاح و منع اشاعه بنیاد تحقیقات صلح بین‌المللی استکهلم (SIPRI) انجام داده که مشروح آن را در زیر می‌خوانید.

پرسش: با توجه به سالنامه اندیشکده تان که به تازگی منتشر شد و فصل مربوط به ایران در این سالنامه، نگاه شما به کارکرد تحریم ها چیست؟ چرا تحریم هیچگاه نتوانسته برنامه های راهبردی کشورها را متوقف کند، اما تحریم کنندگان همچنان اصرار دارند از این ابزار استفاده کنند؟

پاسخ: از دیدگاه من هیچ شواهد تجربی مبنی بر اینکه تحریم ها توانسته باشد جلوی پیشبرد طرح دولت ها در زمینه انرژی هسته ای یا تسلیحات هسته ای را بگیرد، وجود ندارد؛ همچنانکه این تحریم ها در تغییر رفتار اسرائیل، هند، پاکستان و کره شمالی نیز با شکست مواجه شدند. در واقع به کارگیری گزینه تحریم نشان از شکست سیاست ها و سایر گزینه های آن دولت هایی است که تحریم ها را بر دیگران اعمال می کنند.

پرسش: نظر گزارش شما بر امکان فروپاشی برجام به دلیل عمل نکردن غرب به تعهدی همچون رفع کامل تحریم هاست. چه کسانی از فروپاشی برجام منتفع می شوند و چرا چنین روندی علیه برجام پیگیری می شود؟

پاسخ: از نگاه من هیچ کسی از فروپاشی توافق هسته ای منتفع نخواهد شد و شکست آن هیچ سودی عاید دولت ها نخواهد کرد. مضاف بر آنکه فروپاشی برجام می تواند جامعه جهانی، صلح و امنیت منطقه ای را دچار مخاطره نماید.

پرسش: دولت بعدی آمریکا چه دموکرات و چه جمهوری خواه چه رویکردی به برجام خواهند داشت؟ در صورت نقض برجام از سوی آمریکا چه احتمالاتی متصور هستید؟

پاسخ: این احتمال که هیلاری کلینتون در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، سیاست سختگیرانه تری را در قبال ایران اتخاذ نماید، بسیار زیاد است و این در حالی است که در صورت پیروزی ترامپ، وی با وجود سیاست های اعلامی خود درباره برجام که همواره سخت گیرانه و انتقادی بوده است، اما در عمل این اجازه را دهد که برجام به مسیر خود ادامه دهد.

پرسش: دیگر اعضای ۵+1 چه نقش و وظیفه ای در حفظ برجام دارند؟

پاسخ: تمام طرفین برجام اعم از ایران و کشورهای غربی به لحاظ قانونی موظف و ملزم به اجرای آن هستند، چرا که آن را امضا کرده اند و توافقنامه نیز توسط قطعنامه 2231 توسط شورای امنیت تائید شده است. بنابراین هرگونه مداخله ای برای اجرا نشدن برجام، نقض قطعنامه محسوب می شود و شورای امنیت موظف به برخورد با خاطیان است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *