جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

دیوید کامرون: اوکراین اجازه دارد با تسلیحات بریتانیایی به خاک روسیه حمله کند

دیوید کامرون، دیپلمات ارشد بریتانیایی متعهد شد که کشورش سالانه ۳ میلیارد پوند کمک نظامی به اوکراین خواهد داد و خاطرنشان کرد که این کمک‌ها «تا زمانی که جنگ به درازا بینجامد» ادامه خواهد داشت. به طور جداگانه،‌ کرملین اظهارات اخیر امانوئل ماکرون،‌ رئیس جمهوری فرانسه را «خطرناک» توصیف و آن را محکوم کرد.

آمریکا جنگنده‌های خود را به قطر منتقل می‌کند

وال استریت ژورنال امروز جمعه گزارش داد انتظار می‌رود ایالات متحده جت‌های جنگنده، پهپادهای مسلح و سایر هواپیماهایش را به قطر منتقل کند تا ظاهراً امکان تغییر موقعیت نیروهای این کشور فراهم شود.

واکنش کنعانی به زدن برچسب «یهودستیزی» به دانشجویان معترض آمریکایی

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: ‏بخش قابل توجهی از یهودیان، از جمله دانشجویان یهودی، از جنایات نفرت‌انگیز رژیم صهیونیستی و حمایت شرم‌آور دولت آمریکا از آن اعلام بیزاری کرده‌اند.

افشای راز «نفرین توت عنخ آمون» که بیش از ۲۰ نفر را کشت

متون مصر باستان تهدید کرده‌اند که هرکسی که بقایای یک عضو مومیایی‌شده خانواده سلطنتی را بر هم بزند، بر اثر بیماری که هیچ پزشکی توان تشخیص آن را ندارد کشته خواهد شد. با این حال راس فلوز معتقد است که یک دلیل بیولوژیکی پشت این مرگ‌های مرموز وجود داشته است.

وال استریت ژورنال: اسرائیل برای تصمیم‌گیری درباره توافق آتش‌بس یک هفته مهلت داده است

روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از مسئولان مصری گزارش داد تل آویو یک هفته به حماس مهلت داد تا با پیشنهاد ارائه شده درباره آتش بس و تبادل اسرا موافقت کند و در غیر این صورت عملیات رفح را شروع می‌کند.

Loading

آینده مبهم طرح معامله قرن

۱۳۹۸/۰۷/۲۶ | خبر تاپ, رصد, سیاسی

شوراي راهبردي آنلاين – رصد: انتخابات اخیر در اسرائیل نشان می‌دهد که رای‌دهندگان به سمت جناح راست میل کرده‌اند؛ رژیم اسرائیل یک جناح راست‌گرا خواهد بود و هرگونه سازش بین این رژیم و فلسطین دور از دسترس خواهد بود.

زها حسن در یادداشتی که بنیاد کارنگی برای صلح آن را منتشر ساخت، نوشت: از دید فلسطینی‌ها، تشکیل رژیمی متشکل از اتحاد لیکود – آبی و سفید (کاحول لاون) یا ائتلاف راست افراطی لیکود تفاوت چندانی ندارد.

آمریکا پشت هر اقدامی که رژیم اسرائیل انجام می‌دهد خواهد ایستاد و از اقدامات آنها حمایت خواهد کرد. البته آمریکایی‌ها نسبت به راه حل مذاکره‌شده در تناقض هستند، مگر اینکه کنگره آمریکا گام‌هایی را برای امکان حفظ راه حل صلح‌آمیز بردارد. اما کنگره آمریکا بجای انجام این کار، آماده است زمینه‌های طرح آمریکا برای سازش را فراهم کند؛ طرحی که فقط تضمین کننده درگیری و منازعه دائمی خواهد بود.

برای وضعیت 2 میلیون شهروند فلسطینی که بطور مرتب از آنها به عنوان عرب‌های اسرائیلی یاد می‌شود تا از این طریق در اصالت و بومی بودن آنها ابهام و شبهه ایجاد کنند، تغییر چندانی رخ نخواهد داد. علیرغم فتنه‌انگیزی نتانیاهو علیه شهروندان فلسطینی، بنی گانتس وعده نداده‌است که قانون اساسی رژیم یهود را لغو می‌کند که شهروندی درجه 2 برای فلسطینی‌ها را قانونی می‌سازد.

حزب فهرست مشترک قادر نخواهد بود روند اخراج همه جوامع فلسطینی در داخل سرزمین‌های اشغالی مثل روستای العراقیب که ساکنان این روستا باید برای تخریب خانه‌های خودشان پول پرداخت کنند را متوقف سازد.

حدود 5 میلیون فلسطینی در مناطق اشغالی کرانه باختری و نوار غزه احساس امنیت کمی دارند. بنی گانتس که از اتهام‌های جنایات جنگی در لاهه حمایت می‌کند، جنگ‌افروزتر و افراطی‌تر از بنیامین نتانیاهو است و در تبلیغات انتخاباتی گذشته رجزخوانی و لاف‌زنی می‌کرد که نوار غزه را بمباران کرده و آن را به عصر حجر برمی‌گرداند.

سال‌های طولانی احاطه و محاصره نوار غزه ادامه خواهد داشت، مردم فلسطین از حقوق اولیه و اساسی خود محروم هستند و درگیری و خشونت با شدت کم و زیاد به صورت متناوب یا پراکنده بین فلسطینی‌ها (گروه‌های مبارز در کرانه باختری) و رژیم صهیونیستی در جریان خواهد بود. فلسطینی‌ها در کرانه باختری که وسعت آن هر روز با محاصره بیشتر و توسعه شهرک‌های صهیونیستی کمتر می‌شود در محاصره قرار گرفته‌اند. فلسطینی‌های بومی بیت‌المقدس با ادامه و استمرار لغو حقوق اقامتی خود مواجه خواهند شد و تلاش‌های مضاعفی برای بیرون راندن آنها از بیت‌المقدس صورت خواهد گرفت.

یک اختلاف بالقوه بین بنی گانتس و نتانیاهو ممکن است مربوط به منضم ساختن نواحی و مناطق مختلف باشد. اگرچه رژیم صهیونیستی بخش وسیعی از کرانه باختری را به خود منضم ساخته‌است، اما برای اجتناب از پیامدهای بین‌المللی، اشغال و الحاق سرزمینی را بطور رسمی اعلام نکرده‌است. در عوض، رژیم صهیونیستی بتدریج شهرک‌های غیرقانونی را از طریق متصل ساختن سیستم فاضلاب، شبکه‌های جاده‌ای و شبکه برق و نیز از طریق قوانین رژیم صهیونیستی برای شهرک‌سازی یکپارچه می‌کند. بنیامین نتانیاهو در تبلیغات انتخاباتی وعده داده‌است که گام بعدی را برمی‌دارد و مالکیت این رژیم بر شهرک‌ها و دره اردن را گسترش می‌دهد، در حالی که رقیب وی یعنی بنی گانتس اعلام کرد فقط از نگهداری این نواحی حمایت و پشتیبانی می‌کند.

دولت ترامپ و اعضای تیم سازش خاورمیانه برای حمایت از الحاق حقوقی به شیوه‌های بی‌شمار علامت داده‌اند، ازجمله اینکه رژیم صهیونیستی یک رژیم اشغالگر است یا اینکه این رژیم فقط نماینده بخش بسیار کوچکی از کرانه باختری است را رد کرده‌‌اند. همچنین واژه اشغالگر را از گزارش کشوری حقوق بشری وزارت امور خارجه آمریکا و عبارت سرزمین‌های فلسطین را از فهرست کشورها در اداره منطقه‌ای وزارتخانه یادشده حذف کرده‌اند. بعلاوه، دولت ترامپ و تیم یادشده پتک برداشته و خانه‌های فلسطینی‌ها را در بیت‌المقدس شرقی تخریب می‌کنند و بیان می‌دارند که رژیم صهیونیستی حق منضم ساختن بخش‌هایی از کرانه باختری را دارد.

برای مستحکم ساختن این تغییر در سیاست، اعضای دولت ترامپ به تاریخ کتاب مقدس اتکا می‌کنند. دیوید فریدمن، سفیر آمریکا در سرزمین‌های اشغالی در یک سخنرانی قبل از برگزاری کنفرانس سالیانه کمیته امور عمومی آمریکا – اسرائیل گفت که وی و دولت ترامپ نمی‌توانند طرح سازش را به دولت دیگری در آمریکا واگذار کنند تا رژیم صهیونیستی بر کرانه باختری دره اردن تسلط یابد.

دولت ترامپ علاقمند است چیزی را در آستین خود داشته باشد تا قبل از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال 2020، به پایگاه انجیلی خود هدیه بدهد. استمرار مشارکت نزدیک ترامپ با رژیم صهیونیستی برای وی حیاتی و مهم است، چراکه بکارگیری عبارت مشارکت نزدیک وی با رژیم صهیونیستی بیانگر این امر است که ترامپ با بیان اینکه مناسباتش با رژیم صهیونیستی است به آسانی رابطه شخصی نزدیکش را با نتانیاهو کنار می‌گذارد و نه اینکه بطور فزاینده از استمرار غیرمحتمل وضع موجود حمایت و پشتیبانی کند.

در تمامی این مسائل کنگره کجا هست؟ جمهوریخواهان و دمکرات‌های سنا حتی نمی‌توانند در مورد قطعنامه غیرالزام‌آور برای حمایت از مذاکرات مربوط به تشکیل دو دولت توافق کنند. لایحه‌ای در دست است که آرزوها و حاکمیت ملی فلسطینی‌ها را از طریق فشار به سازمان آزادی‌بخش فلسطین برای پایین آوردن سطح وضعیت حقوقی و سیاسی خود در سازمان ملل متحد و در دیوان بین‌المللی کیفری، جایی که فلسطین باید یک دولت باشد تا در پرونده‌های جنایات جنگی شکایت کند غیرمشروع خواهد ساخت. اگرچه هدف اصلی، مجبور ساختن سازمان آزادی‌بخش فلسطین برای نرم ساختن تشکیلات خودگردان فلسطین به منظور بازپرداخت خسارت به قربانیان خشونت سیاسی در جریان انتفاضه دوم می‌باشد که قبلاً رد شده‌است، لایحه یادشده سازمان آزادی‌بخش فلسطین را از درون تهی ساخته و به موجودیت آن پایان خواهد داد. این امر سرانجام به این معنا است که نمایندگی فلسطین برای امضای سازش با رژیم صهیونیستی وجود نخواهد داشت.

برای ایجاد انگیزه در فلسطینی‌ها جهت پذیرش الحاق سرزمینی، کمیته تخصیص سنای آمریکا خواستار تامین مالی برای حمایت از مشارکت بین کسب و کار فلسطینی‌ها و اشغالگران در کرانه باختری شده‌است تا از این طریق زمین و منابع طبیعی از فلسطینی‌ها سلب مالکیت ‌شود. با این قبیل تحرکات و برنامه‌ها، آنچه باقی می‌ماند این است که سیاست آمریکا در قبال خاورمیانه ورق زده شود و با رونمایی طرح آمریکا موسوم به معامله قرن، حاکمیت کامل رژیم صهیونیستی مورد شناسایی قرار گیرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *