جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

وزارت خارجه چین: آمریکا قدرتمندترین نیروی محرکه در نظامی سازی فضا است

وزارت امور خارجه چین در واکنش به اظهارات پنتاگون در مورد “تسلیحات ضد ماهواره” چین و روسیه اعلام کرد، ایالات متحده قدرتمندترین نیروی محرکه در نظامی سازی فضا و همچنین بزرگترین تهدید برای امنیت فضا است؛ چین از آمریکا می‌خواهد که از ترویج ادعاهای دروغین و همچنین ایجاد سلاح در فضا دست بردارد.

پردیس‌های آمریکا علیه جنگ غزه

تهران- ایرنا- روزنامه «ال پائیس» اسپانیا با اشاره به اینکه برای یافتن جنبش‌های اعتراضی دانشجویان آمریکایی، مشابه آنچه اکنون در این کشور شاهد هستیم، «باید به حدود ۴۰ سال قبل برگردیم» تصریح کرد: فشار دانشجویان آمریکایی، «جو بایدن» را در دوراهی حمایت از اسرائیل یا جلب رضایت بخشی از رای‌دهندگانش قرار داده است.

Loading

همکاری­‌های مقامات ارشد نظامی ایران و ترکیه برای نخستین بار

۱۳۹۶/۰۵/۳۰ | نمای راهبردی

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: کارشناس مسائل ترکیه می گوید ، آنکارا در سیاست­‌های خود در رابطه با تحولات منطقه­‌ای نظیر سوریه، عراق و پ.ک.ک با شکست سنگین مواجه شده است. در نتیجه تلاش می‌کند به روسیه و ایران نزدیک شود.

«علی قائم‌مقامی»، کارشناس مسائل ترکیه در گفت‌وگویی در خصوص توافق افزایش همکاری­‌های نظامی ایران و ترکیه، با اشاره به اینکه همکاری­‌های نظامی طرفین در سطح عالی‌رتبه برای نخستین بار انجام می­‌گیرد، بیان داشت: سفر رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به آنکارا برای اولین بار بعد از انقلاب اسلامی ایران اتفاق افتاد.

وی با توجه به سطح همکاری­های تهران و آنکارا یادآوری کرد: ارتباطات عالی‌رتبه نظامی بین ترکیه و ایران تاکنون در این سطح وجود نداشته است. البته بعضاً عملیات هم‌زمان مشترک علیه پ.ک.ک و گروه‌های تروریستی انجام می‌شد؛ اما در سطح عالی‌رتبه نبوده است. چراکه با مخالفت شدید آمریکا و ناتو روبه­ رو می‌شد.

کارشناس مسائل ترکیه با بیان اینکه ترکیه از دو جهت به آمریکا وابسته است، افزود: نخست در چارچوب ناتو و دیگری در چارچوب مشارکت استراتژیک ترکیه و آمریکا که در سطح نظامی، اطلاعاتی و امنیتی تداوم دارد. آمریکا با ترکیه بیشتر همکاری‌های نظامی دارد. این در حالی است که حجم روابط طرفین از لحاظ اقتصادی حدود 15 میلیارد دلار است.

وی با اشاره به همکاری­‌های گسترده نظامی واشنگتن و آنکارا گفت: تمام سلاح‌های سنگین ترکیه نظیر هواپیما، موشک، زیردریایی و کشتی‌های جنگی یا تولید آمریکا است یا با مجوز آمریکا در ترکیه مونتاژ می‌شود.

قائم‌مقامی با توجه به شکست سیاست­‌های منطقه­‌ای آنکارا تأکید داشت: ترکیه در سیاست­‌های خود در رابطه با تحولات منطقه­‌ای نظیر سوریه  عراق و پ.ک.ک با شکست سنگین مواجه شده است. در نتیجه این کشور تلاش می‌کند به روسیه و ایران نزدیک شود. سفر سرلشکر باقری به ترکیه نیز در همین چارچوب قرار دارد. همچنین بحث در رابطه با رفراندوم اقلیم کردستان عراق نیز محور دیگر گفت‌وگوهای این دیدار قرار داشت.

وی با اشاره به واکنش واشنگتن به سفر سرلشکر باقری به ترکیه مطرح کرد: آمریکا و ناتو به این اقدام ترکیه اعتراض خواهند کرد. رئیس ستاد مشترک روسیه نیز 23 آگوست به ترکیه سفر خواهد کرد. همچنین وزیر دفاع آمریکا در همین تاریخ به ترکیه سفر می­‌کند تا روابط نظامی را که قرار است بین ایران و ترکیه انجام گیرد، مورد بررسی قرار دهد. با این حال ترکیه انجام این سفر را با آمریکا و ناتو هماهنگ کرده است. روسیه نیز در راستای مبارزه با تروریسم منطقه، با ترکیه یکسری هماهنگی­‌ها انجام می‌دهد.

منبع: تسنیم

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *