جدیدترین مطالب

حمایت سیاه پوستان آمریکا از اعتراضات ضد صهیونیستی

اعتراضات ضدصهیونیستی سراسری در دانشگاه‌های آمریکا، محدود به ملیت، نژاد یا دین خاصی نیست. تصاویر و گزارش‌های رسانه، از مشارکت و حضور فعال دانشجویان مسلمان، یهودی، مسیحی و سیاهپوست در این اعتراضات حکایت دارد.

Loading

أحدث المقالات

موضع تازه وزیر دفاع آمریکا درباره عملیات تنبیهی ایران علیه اسرائیل

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا روز جمعه در هراس از توان موشکی و پهپادی ایران و با نادیده گرفتن عملیات وعده صادق و حمله به رژیم صهیونیستی مدعی شد که ایران باید سیستم های تسلیحاتی خود را مورد بررسی قرار دهد.

مقام حماس: ما با تهدید اسرائیل برای حمله به رفح هرگز به آنان باج نمی دهیم

تهران-ایرنا- «محمد نزال» عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) جمعه شب تأکید کرد: تهدید رژیم صهیونیستی برای حمله به رفح ما را نخواهد ترساند و موجب نخواهد شد که از حقوق ملت‌مان عقب نشینی کنیم.

Loading

درگیری‌های کرکوک به میانجی‌گری ایران نیاز دارد

۱۳۹۶/۰۷/۲۴ | گفتگو

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها:عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر اینکه شرایط فعلی کردستان عراق و درگیری‌ها در کرکوک به شدت به میانجی‌گری جمهوری اسلامی ایران نیاز دارد، گفت: در حال حاضر درگیری‌ها محدود است اما اگر بیش از این خون ریخته شود دیگر میانجی‌گری هم جوابگو نیست.

حشمت‌الله فلاحت پیشه  با اشاره به درگیری‌ها در کرکوک میان نیروهای دولت مرکزی عراق و پیش‌مرگ‌های کُرد، اظهار داشت: با توجه به آشنایی به عراق و تحولات اقلیم کردستان از چند ماه گذشته نسبت به بروز این درگیری‌ها هشدار دادم که نمونه آن نامه‌ام به بارزانی در ۲۵ تیرماه است.

وی با اشاره به نامه‌اش به بارزانی گفت: در آن نامه به بارزانی هشدار دادم که تنها دشمنان عراق از استقلال کردستان استقبال می کنند. حتی به موضوع کرکوک اشاره کردم با این توضیح که از همه‌پرسی بوی خون به مشام می رسد.

فلاحت پیشه توضیح داد: از آنجا که حفظ شرایط درگیری و بی ثباتی بین قوم‌های مختلف عراق برای بسیاری از کشورها مطلوب است، ایران که همواره دوست ملت عراق و اقلیم کردستان بوده چنین موضوعی را پذیرا نیست لذا باید مانع از چالش و درگیری بین آنها شویم.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به همه‌پرسی اقلیم کردستان عراق اشاره و تصریح کرد: با توجه به برگزاری همه پرسی و پایان جشن‌های بعد از آن زمان آن رسیده که طرف‌های مدافع برگزاری همه‌پرسی هزینه آن را بدهند کمااینکه برخی از نیروهای سیاسی داخل اقلیم که با اکراه با همه‌پرسی همراه شده بودند، حاضر به پرداخت هزینه نیستند و معتقدند بارزانی باید هزینه دهد.

فلاحت پیشه با اشاره به درگیری‌های شب گذشته در کرکوک گفت: همانطور که پیش بینی می کردم اگر دو طرف کوتاه نیایند درگیری به کرکوک می رسد. اتفاقی که رخ داد و از اربیل و سلیمانیه از یک طرف و از دولت مرکزی از طرف دیگر نیرو به کرکوک اعزام شده است تا این منطقه را به صورت کامل در اختیار گیرند. قطعا ادامه این روند چالش را مداوم خواهد کرد. چون از نظر اقتصادی بخش اعظمی از کردستان به کرکوک وابسته است که با بسته شدن گمرکات عملا منابع مالی عاید اقلیم نمی شود.

وی در عین حال گفت: از آنجا که هنوز درگیری ها شدید نشده است، معتقدم باید نیروهای دولت مرکزی براساس اصل حفظ تمامیت ارضی با کردها مذاکره کنند تا نوعی انسجام نهادی رخ دهد. انسجام نهادی به معنای حفظ تمامیت ارضی عراق است.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نقش ایران را در میانجی‌گری بین نیروهای دولت مرکزی عراق و اقلیم کردستان بسیار مهم خواند و توضیح داد: در شرایط فعلی میانجیگری جمهوری اسلامی ایران به شدت احساس می شود چون در طول تاریخ مناسبات ایران با کردهای عراق توام با حسن نیت بوده و می توان از طریق آیت‌الله  سیستانی و یا گروه‌های کرد دیگر همچون اتحادیه میهنی برای رفع این اختلافات و درگیری‌ها تلاش کرد.

فلاحت پیشه سفر سردار سلیمانی به اربیل را در راستای میانجیگری ارزیابی کرد و گفت: در شرایطی که ایران با حسن نیت به دنبال حل اختلافات است برخی رسانه ها تلاش می کنند با متصل کردن رفتارهای حشد الشعبی با سردار قاسم سلیمانی و دولت ایران، مانع از میانجی گری ایران شوند. حال اینکه تحولات به سمتی می روند که باز هم ایران حامی کردها و دولت مرکزی عراق خواهد بود.

وی یادآور شد: ایران پیش از برگزاری همه پرسی با حسن نیت هشدار های لازم را داد که متاسفانه پذیرفته نشد و برعکس آن تحریک‌های کاملا فتنه انگیز رژیم صهیونیستی مورد قبول قرار گرفت. چون به طور طبیعی رژیم صهیونیستی به دنبال بی ثباتی در منطقه است تا کماکان کشورهای اسلامی با یکدیگر درگیر بوده تا بتواند به اهداف خود دست پیدا کند.

فلاحت پیشه در پایان تاکید کرد: ایرانی‌ها همواره با عراق همراه بوده‌اند و با حسن نیت برای حل اختلافات بین گروه های مختلف عراق تلاش می کردند. اکنون نیز در درگیری های جدید می‌خواهد این اختلافات حل شده و تمامیت ارضی این کشور حفظ شود.

منبع: ایسنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *