جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

امیرعبداللهیان وارد گامبیا شد + فیلم

تهران- ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در راس هیاتی به‌ منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی وارد بانجول پایتخت گامبیا شد.

اهانت دوباره به قرآن کریم در سوئد

تهران- ایرنا- یک زن سوئدی افراطی و ضد اسلام روز جمعه در شهر مالمو در سوئد در اقدامی شنیع یک نسخه از قرآن کریم را به آتش کشید.

ادعای رسانه آمریکایی: اسرائیل یک هفته به حماس فرصت داد

تهران- ایرنا- روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در گزارشی درباره روند مذاکرات آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و حماس، مدعی شد: (رژیم) اسرائیل یک هفته به حماس فرصت داد تا بین گزینه‌های توافق بر سر آتش‌بس یا آغاز حمله زمینی به رفح، یکی را انتخاب کند.

Loading

واشنگتن عربستان را ستون ثبات لیبرالیسم در منطقه می­‌داند

۱۳۹۶/۰۸/۲۴ | گفتگو

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: به‌اعتقاد کارشناس مسائل غرب آسیا، علی‌رغم اینکه آمریکایی‌ها خواهان ثبات هیچ‌یک از دولت‌های منطقه نیستند، اما در شرایط کنونی محمد بن سلمان را از همه پادشاهان منطقه نسبت به خود مطیع‌تر می­‌دانند.

«سید رضا صدرالحسینی»، کارشناس و تحلیلگر مسائل غرب آسیا در خصوص پیامدهای تشکیل کمیته ضدفساد عربستان برای حذف رقبای قدرتمند محمد بن‌ سلمان، با اشاره به اینکه واشنگتن عربستان را ستون ثبات لیبرالیسم در منطقه می­‌داند، بیان داشت: اخیراً در فرآیند تحولات داخلی عربستان با موضوعاتی برخورد می‌کنیم که علی‌رغم اینکه در گذشته زمینه­‌های اولیه آن وجود داشت، اما سرعت آن­ها بسیار افزایش پیدا کرده است.

وی با توجه به تسویه حساب داخلی بین درباریان و مسئولان عالی‌رتبه عربستان از سوی محمد بن سلمان گفت: نباید فراموش کرد از روزی که محمد بن سلمان به‌شکل کودتاگونه به مسئولیت ولیعهدی و وزارت دفاعی در عربستان منصوب شد، حرکتی را آغاز کرد که تمام ناظران سیاسی و آگاهان کشورهای حوزه خلیج‌فارس و عربستان اعتقاد داشتند این‌گونه حرکات در طول نیم‌قرن گذشته در عربستان و هیچ‌یک از کشورهای عربی سابقه نداشته است. این اقدامات نشان‌دهنده این است که محمد بن سلمان برای پادشاه شدن علاقه­‌ای به طی کردن روند معمولی ندارد.

تحلیلگر مسائل غرب آسیا با تأکید بر اینکه یک کودتای خزنده در اقدامات محمد بن سلمان مشاهده می‌شود، گفت: با تغییراتی که در سال گذشته صورت گرفت، احساس می‌شد که در دریای پرتلاطم عربستان آرامشی ایجاد شده است، اما اقداماتی که در روزهای نه‌‌چندان دور صحنه سیاسی عربستان مشاهده می‌کنیم، نشان می‌دهد که محمد بن سلمان هنوز به بسیاری از اهداف خود نرسیده است. به نظر می‌رسد محمد بن سلمان در طول ولیعهدی با چند چالش بزرگ روبه‌رو شده است که اقدامات اخیر برای رفع این چالش‌ها است.

وی راجع به چالش­‌های پیش روی محمد بن سلمان اظهار کرد: چالش سیاسی، اقتصادی و مذهبی از جمله آن‌ها است. وی برای برداشتن چالش مذهبی حدوداً چند ماه پیش تعدادی از علمایی که تصور می‌کرد در مقابل زیاده‌خواهی‌های او فتواهای دینی صادر کنند کنار گذاشت و اختیارات هیئت علمای کبار عربستان را کاهش داد. اقدام بعدی که هم‌زمان با اقدام سوم شروع شد، برداشتن موانع سیاسی و دستگیری تعدادی از سرمایه‌داران عربستان بود. محمد بن سلمان اموال آن‌ها را نیز بدون رأی محکمه مصادره کرده است؛ بنابراین فضای داخلی عربستان به‌‌شدت متلاطم شده و قطعاً این موضوع پیامدهایی به‌دنبال خواهد داشت.

صدرالحسینی با توجه به پیامدهای اقدامات محمد بن سلمان مطرح کرد: ناظران سیاسی معتقدند ممکن است فروریزی درونی ساخت قدرت در عربستان تسریع شده و این اتفاق در آینده نزدیک روی دهد. آن­ها بر این باور هستند که این فروپاشی با توجه به شرایط موجود و تشدید اختلافات بین خاندان‌های سعودی و دربار سریعاً صورت گیرد و شرایطی به‌نام بی‌ثباتی سیاسی حاکم شود؛ اما تعدادی دیگر از ناظران معتقدند که علی­‌رغم افزایش تلاطم در هیئت حاکمه عربستان، آمریکایی‌ها به ثبات سیاسی در این کشور کاملاً توجه دارند.

وی با بیان اینکه آمریکایی­‌ها به‌دنبال بی‌ثبات‌سازی داخلی در عربستان نیستند، افزود: آن‌ها از محمد بن سلمان که از سنین جوانی در آمریکا تربیت یافته و نخستین سفر ترامپ را در منطقه مدیریت کرد، کاملاً حمایت می‎‌‌کنند و اجازه نخواهند داد شرایطی پدید آید که این ستون ثبات لیبرالیسم در منطقه دچار فروپاشی شود. به نظر می­‌رسد آمریکایی‌ها نسبت به ثبات سیاسی عربستان حساسیت ویژه­‌ای دارند. آن‌ها اجازه نخواهند داد که حکومت مخالفان در عربستان پدید آید؛ بنابراین علی‌رغم اینکه آمریکایی‌ها خواهان ثبات هیچ‌یک از دولت‌های منطقه نیستند، اما در شرایط کنونی محمد بن سلمان را از همه پادشاهان منطقه نسبت به خود مطیع‌تر می­‌دانند و حمایت همه‌جانبه خود را نسبت به او نثار خواهند کرد.

کارشناس مسائل غرب آسیا با این تذکر که نباید تصور داشت بی‌ثباتی داخلی حاکم بر عربستان در شرایط کنونی به بی‌ثباتی حکومت بینجامد، گفت: چراکه آمریکایی‌ها در داخل عربستان به این تحولات کاملاً نظارت دارند. حتی آن­ها بعضی از این تغییرات از جمله تحولات فرهنگی را مدیریت می‌کنند.

وی با توجه به تلاش واشنگتن برای حفظ حکومت سعودی­‌ها مطرح کرد: به نظر می‌رسد اقدامات اخیر محمد بن سلمان در تسویه حساب خانوادگی و قبیله‌ای عربستان به‌منظور افزایش قدرت و رسیدن سریع‌تر او به پادشاهی تجزیه و تحلیل می‌شود. آمریکایی‌ها نیز از شرایط داخلی و خارجی عربستان برای تثبیت نفوذ خود در منطقه حداکثر استفاده را خواهند کرد. علی‌رغم اینکه مخالفت‌ها درون حاکمیت عربستان و خاندان آل سعود زیرپوستی خواهد شد، اما پیش‌بینی براندازی یا فروریختن حاکمیت عربستان در یک دهه آینده کار بسیار دشوار و غیرقابل‌پیش‌بینی است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *