جدیدترین مطالب

Loading

أحدث المقالات

اردوغان: رادار ناتو در ترکیه نقشی در رهگیری موشک‌های ایران به‌سوی اسرائیل نداشت

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، استفاده از پایگاه راداری ناتو در کشورش برای رهگیری پهپاد‌ها و موشک‌های شلیک‌شده ایران به سوی اسرائیل را تکذیب کرد.  اردوغان که در یک گردهمایی ابراز همبستگی با فلسطینیان از طریق ویدیو سخن می‌گفت، افزود: «مرکز راداری در کورجیک [استان ملطیه]هیچ ربط، ارتباط، و پیوندی با هیچ کشوری بجز امنیت کشورمان و متحدانمان ندارد و نمی‌تواند داشته باشد.»

وزیرخارجه پاکستان: سفر رئیسی حائز اهمیت است/تحریم‌های آمریکا اهمیتی ندارد

اسلام‌آباد- ایرنا – وزیر امور خارجه پاکستان سفر اخیر رئیس جمهوری اسلامی ایران به آن کشور را حائز اهمیت دانست و تاکید کرد: اسلام‌آباد اهمیتی به تحریم‌های آمریکا نمی‌دهد و هر آنچه که مطابق با منافع ملی باشد انجام خواهد شد.

کاخ سفید اعلام کرد که آمریکا سامانه پاتریوت آزاد برای اوکراین ندارد

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی رئیس جمهور آمریکا، اعلام کرد که ایالات متحده سامانه های دفاع هوایی پاتریوت آزاد برای ارسال به اوکراین ندارد و تمامی سامانه های موجود آمریکا در سراسر جهان برای محافظت از نیروهای آمریکایی مستقر هستند.

روایت العربی الجدید از طرح اضطراری مصر درباره تهاجم قریب‌الوقوع به رفح: به همه پزشکان برخی استان‌ها دستور داده شد از مرخصی‌ها بازگردند تا برای شرایط اضطراری آماده باشند

منابع خصوصی مصری فاش کردند که دستورالعمل‌هایی به تعدادی از بخش‌ها در سه استان منطقه کانال سوئز: اسماعیلیه، سوئز و پورت سعید، علاوه بر استان‌های شرقی، شمال و جنوب سینا صادر شده است تا سطح آماده باش را افزایش دهند و با اجرای طرح اضطراری که از سه شنبه آینده آغاز می‌شود، تعطیلات را لغو کنند و این ممکن است نشان دهنده حمله قریب الوقوع رفح باشد.

بلینکن: چین می تواند از طریق نفوذش بر ایران در کاهش تنش‌ها نقش داشته باشد

آنتونی بلینکن وزیر خارجه دولت جو بایدن که به چین سفر کرده است، روز جمعه در پکن با شی جین پینگ، رئیس جمهوری این کشور دیدار و گفتگو کرد و گفت که در خصوص چگونگی نقش سازنده چین در «بازدارندگی حکومت ایران» و گروه‌های وابسته به آن در تشدید تنش‌ها در خاورمیانه (غرب آسیا) گفتگو کرده است. بلینکن تصریح کرد: «من فکر می‌کنم روابطی که چین [با حکومت ایران]دارد می‌تواند در تلاش برای آرام کردن تنش، جلوگیری از تشدید و گسترش آن مثبت باشد و ما توافق کردیم که به طور منظم در باره این موضوع در ارتبط باشیم و مطمئنم که این طور خواهد بود.»

Loading

واشنگتن عربستان را ستون ثبات لیبرالیسم در منطقه می­‌داند

۱۳۹۶/۰۸/۲۴ | گفتگو

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: به‌اعتقاد کارشناس مسائل غرب آسیا، علی‌رغم اینکه آمریکایی‌ها خواهان ثبات هیچ‌یک از دولت‌های منطقه نیستند، اما در شرایط کنونی محمد بن سلمان را از همه پادشاهان منطقه نسبت به خود مطیع‌تر می­‌دانند.

«سید رضا صدرالحسینی»، کارشناس و تحلیلگر مسائل غرب آسیا در خصوص پیامدهای تشکیل کمیته ضدفساد عربستان برای حذف رقبای قدرتمند محمد بن‌ سلمان، با اشاره به اینکه واشنگتن عربستان را ستون ثبات لیبرالیسم در منطقه می­‌داند، بیان داشت: اخیراً در فرآیند تحولات داخلی عربستان با موضوعاتی برخورد می‌کنیم که علی‌رغم اینکه در گذشته زمینه­‌های اولیه آن وجود داشت، اما سرعت آن­ها بسیار افزایش پیدا کرده است.

وی با توجه به تسویه حساب داخلی بین درباریان و مسئولان عالی‌رتبه عربستان از سوی محمد بن سلمان گفت: نباید فراموش کرد از روزی که محمد بن سلمان به‌شکل کودتاگونه به مسئولیت ولیعهدی و وزارت دفاعی در عربستان منصوب شد، حرکتی را آغاز کرد که تمام ناظران سیاسی و آگاهان کشورهای حوزه خلیج‌فارس و عربستان اعتقاد داشتند این‌گونه حرکات در طول نیم‌قرن گذشته در عربستان و هیچ‌یک از کشورهای عربی سابقه نداشته است. این اقدامات نشان‌دهنده این است که محمد بن سلمان برای پادشاه شدن علاقه­‌ای به طی کردن روند معمولی ندارد.

تحلیلگر مسائل غرب آسیا با تأکید بر اینکه یک کودتای خزنده در اقدامات محمد بن سلمان مشاهده می‌شود، گفت: با تغییراتی که در سال گذشته صورت گرفت، احساس می‌شد که در دریای پرتلاطم عربستان آرامشی ایجاد شده است، اما اقداماتی که در روزهای نه‌‌چندان دور صحنه سیاسی عربستان مشاهده می‌کنیم، نشان می‌دهد که محمد بن سلمان هنوز به بسیاری از اهداف خود نرسیده است. به نظر می‌رسد محمد بن سلمان در طول ولیعهدی با چند چالش بزرگ روبه‌رو شده است که اقدامات اخیر برای رفع این چالش‌ها است.

وی راجع به چالش­‌های پیش روی محمد بن سلمان اظهار کرد: چالش سیاسی، اقتصادی و مذهبی از جمله آن‌ها است. وی برای برداشتن چالش مذهبی حدوداً چند ماه پیش تعدادی از علمایی که تصور می‌کرد در مقابل زیاده‌خواهی‌های او فتواهای دینی صادر کنند کنار گذاشت و اختیارات هیئت علمای کبار عربستان را کاهش داد. اقدام بعدی که هم‌زمان با اقدام سوم شروع شد، برداشتن موانع سیاسی و دستگیری تعدادی از سرمایه‌داران عربستان بود. محمد بن سلمان اموال آن‌ها را نیز بدون رأی محکمه مصادره کرده است؛ بنابراین فضای داخلی عربستان به‌‌شدت متلاطم شده و قطعاً این موضوع پیامدهایی به‌دنبال خواهد داشت.

صدرالحسینی با توجه به پیامدهای اقدامات محمد بن سلمان مطرح کرد: ناظران سیاسی معتقدند ممکن است فروریزی درونی ساخت قدرت در عربستان تسریع شده و این اتفاق در آینده نزدیک روی دهد. آن­ها بر این باور هستند که این فروپاشی با توجه به شرایط موجود و تشدید اختلافات بین خاندان‌های سعودی و دربار سریعاً صورت گیرد و شرایطی به‌نام بی‌ثباتی سیاسی حاکم شود؛ اما تعدادی دیگر از ناظران معتقدند که علی­‌رغم افزایش تلاطم در هیئت حاکمه عربستان، آمریکایی‌ها به ثبات سیاسی در این کشور کاملاً توجه دارند.

وی با بیان اینکه آمریکایی­‌ها به‌دنبال بی‌ثبات‌سازی داخلی در عربستان نیستند، افزود: آن‌ها از محمد بن سلمان که از سنین جوانی در آمریکا تربیت یافته و نخستین سفر ترامپ را در منطقه مدیریت کرد، کاملاً حمایت می‎‌‌کنند و اجازه نخواهند داد شرایطی پدید آید که این ستون ثبات لیبرالیسم در منطقه دچار فروپاشی شود. به نظر می­‌رسد آمریکایی‌ها نسبت به ثبات سیاسی عربستان حساسیت ویژه­‌ای دارند. آن‌ها اجازه نخواهند داد که حکومت مخالفان در عربستان پدید آید؛ بنابراین علی‌رغم اینکه آمریکایی‌ها خواهان ثبات هیچ‌یک از دولت‌های منطقه نیستند، اما در شرایط کنونی محمد بن سلمان را از همه پادشاهان منطقه نسبت به خود مطیع‌تر می­‌دانند و حمایت همه‌جانبه خود را نسبت به او نثار خواهند کرد.

کارشناس مسائل غرب آسیا با این تذکر که نباید تصور داشت بی‌ثباتی داخلی حاکم بر عربستان در شرایط کنونی به بی‌ثباتی حکومت بینجامد، گفت: چراکه آمریکایی‌ها در داخل عربستان به این تحولات کاملاً نظارت دارند. حتی آن­ها بعضی از این تغییرات از جمله تحولات فرهنگی را مدیریت می‌کنند.

وی با توجه به تلاش واشنگتن برای حفظ حکومت سعودی­‌ها مطرح کرد: به نظر می‌رسد اقدامات اخیر محمد بن سلمان در تسویه حساب خانوادگی و قبیله‌ای عربستان به‌منظور افزایش قدرت و رسیدن سریع‌تر او به پادشاهی تجزیه و تحلیل می‌شود. آمریکایی‌ها نیز از شرایط داخلی و خارجی عربستان برای تثبیت نفوذ خود در منطقه حداکثر استفاده را خواهند کرد. علی‌رغم اینکه مخالفت‌ها درون حاکمیت عربستان و خاندان آل سعود زیرپوستی خواهد شد، اما پیش‌بینی براندازی یا فروریختن حاکمیت عربستان در یک دهه آینده کار بسیار دشوار و غیرقابل‌پیش‌بینی است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *