جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

مکرون: گزینه اعزام نیرو به اوکراین در صورت پیشروی روسیه و درخواست‌ کی‌یف منتفی نیست

رئیس‌جمهوری فرانسه در مصاحبه با نشریه «اکونومیست» تاکید کرد که اعزام نیرو‌های نظامی کشورش به اوکراین را منتفی نمی‌داند. سخنان امانوئل مکرون با توجه به عضویت فرانسه در پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) حائز اهمیت است. او چند ماه پیش برای اولین بار از گزینه احتمالی اعزام نیرو به اوکراین سخن گفته بود. اظهاراتی که با واکنش تند مسکو روبرو شد.  

آمریکا از چین و روسیه خواست کنترل سلاح‌های هسته‌ای را به «هوش مصنوعی» نسپارند

یک مقام ارشد آمریکایی از چین و روسیه خواست تا مانند ایالات متحده تعهد کنند که تنها انسان‌ها کنترل سلاح‌های هسته‌ای را در اختیار داشته باشند د و هوش مصنوعی از فرآیندهای تصمیم گیری در این مورد حذف شود.

بلومبرگ: «دستیابی قریب‌الوقوع» آمریکا و عربستان به یک توافق امنیتی / این توافق نسخه جدیدی از چارچوبی است که با هدف انزوای ایران تنظیم شده / آمریکا و عربستان قصد دارند به نتانیاهو، پیشنهاد دهند که به عنوان بخشی از توافق عادی‌سازی به این توافق بپیوندد

خبرگزاری بلومبرگ از افزایش سرعت مذاکرات میان آمریکا و عربستان سعودی در دوره اخیر و نزدیک بودن دو کشور به دستیابی به یک «توافق امنیتی» خبر داد. «مقامات مرتبط با مذاکرات» که به نام آن‌ها اشاره نشده، در گفتگو با این رسانه ابراز «خوش‌بینی» کردند که چنین «توافق تاریخی» تا چند هفته آینده بدست آید.

Loading

دلایل چندگانه اروپا برای حفظ برجام

۱۳۹۶/۱۰/۲۲ | گفتگو

شورای راهبردی آنلاین _ رسانه ها: اروپایی‌ها خواستار ادامه اجرای برجام هستند و با چنگ و دندان می‌خواهند توافق هسته‌ای را حفظ کنند، چون برجام موجب حفظ صلح و امنیت بین‌المللی به ویژه حفظ صلح و امنیت آنها می‌شود.

عبدالرضا فرجی‌راد با اشاره به تاکید کشورهای اروپایی در نشست اخیر شورای امنیت سازمان ملل در حفظ و اجرای برجام گفت: ایالات متحده در حالی درخواست تشکیل نشست شورای امنیت را درخصوص اعتراضات ایران را مطرح کرد تا از این موضوع برای تشدید فشارها علیه ایران استفاده کند.

امریکا در جلسه شورای امنیت درصدد ناامن نشان دادن ایران بود

وی ادامه داد: امریکایی‌ها می‌خواستند با مطرح کردن اعتراضات در ایران که طرح آن در نشست شورای امنیت بی‌سابقه است، به جهانیان بگویند که در ایران امنیت وجود ندارد و مردم ایران از حکومت ناراضی هستند تا از این موضوع، هم سرمایه‌گذاری در ایران را ناامن کرده و بگویند ریسک سرمایه‌گذاری در ایران هزینه سنگینی دارد.

اروپایی‌ها در شورای امنیت به امریکا پاتک زدند

این تحلیل‌گر مسائل سیاست خارجی با بیان اینکه برخلاف امریکا، دیگر کشورهای عضو شورای امنیت در این نشست بر حفظ و اجرای توافق هسته‌ای تاکید کردند، اظهار داشت: کشورهای اروپایی از نشست شورای امنیت سازمان ملل در راستای طرح هدف و نظرات خود استفاده کردند و به جهانیان اعلام کردند که برخلاف امریکا، معتقدند که برجام همچنان پابرجا است و مسائل داخلی ایران تاثیری در تداوم اجرای توافق هسته‌ای ندارد و در واقع با این کار به امریکا پاتک زدند.

رایزنی اروپایی‌ها برای تداوم حضور امریکا در برجام همچنان ادامه دارد

فرجی‌راد با اشاره به رایزنی اروپایی‌ها با مقامات مختلف امریکایی برای باقی ماندن امریکا در توافق هسته‌ای تصریح کرد: با توجه به نزدیک شدن به تاریخ تصمیم‌گیری دولت امریکا درباره تمدید تعلیق تحریم‌های هسته‌ای، اروپایی‌ها همانند سه ماه پیش به رایزنی‌های خود برای باقی ماندن و تداوم حضور امریکا در برجام و حفظ آن ادامه می‌دهند.

اروپا با بخشی از حاکمیت امریکا برای حفظ برجام به توافق رسیده است

وی با بیان اینکه اینک به نظر می‌رسد مقامات اروپایی با بخشی از حاکمیت امریکا همانند وزارت امور خارجه و کنگره برای باقی ماندن در برجام به توافق رسیده‌اند، خاطرنشان کرد: با وجود آنکه اروپا و بخشی از حاکمیت امریکا موافق ادامه اجرای برجام با یکدیگر اشتراک نظر دارند اما در روش با یکدیگر اختلافات جدی دارند. اروپایی قائل به گفت‌وگو و مذاکره و در عین حال اعمال فشار درخصوص موضوعات هستند اما امریکایی می‌گویند باید به ایران برای تغییر رفتار اعمال فشار کرد تا ایران هم مجبور به تغییر رفتار و هم راضی به مذاکره برای اصلاح برجام شود.

ترامپ درصدد افزایش فشارها علیه ایران از هر طریق است

این استاد ژئوپولتیک دانشگاه با بیان اینکه دونالد ترامپ درصدد افزایش فشارها علیه ایران از هر طریق است، ابراز داشت: امریکایی‌ها برای دستیابی به اهداف آنقدر فشارها را بر ایران افزایش می‌دهند تا تهران نتواند به انتظاراتی که از برجام دارد، دست یابد و از مزایای اقتصادی برجام بهره‌مند شود. از طرفی، امریکا می‌خواهد با افزایش فشارها به ایران، موجب عصبانی شدن کشورمان شود تا ایران خود از برجام خارج شود و هزینه‌های خروج از برجام بر گردن ایران بیفتد.

اروپا علاقه‌مند به نابود شدن توافق هسته‌ای نیست

فرجی‌راد افزود: با وجود آنکه اروپایی‌ها نیز مانند امریکایی‌ها با برخی سیاست‌های منطقه‌ای و همچنین در مسائل حقوق بشری با ایران هم‌نظر هستند اما علاقه‌مند به انجام رفتارهایی که موجب خروج ایران از برجام یا نابود شدن توافق هسته‌ای شود هم نیستند.

وی در تشریح دلایل حمایت اتحادیه اروپا از برجام نیز بیان کرد: با وجود آنکه اروپا درصدد افزایش مناسبات و گسترش همکاری‌های اقتصادی با ایران است، در این برهه مسائل اقتصادی با ایران برایش اهمیت چندانی ندارد و به عبارت دیگر، مسائل اقتصادی دلیل تاکید و اصرار اروپایی‌ها به حفظ و تداوم اجرای برجام نیست.

حجم مناسبات اقتصادی اروپا با ایران در مقابل امریکا ناچیز است

سفیر اسبق ایران در نروژ و مجارستان اضافه کرد: حجم مناسبات اقتصادی ایران با تمامی کشورهای اروپایی، یک سوم حجم مناسبات اقتصادی ایران با چین است و از طرفی، حجم مناسبات اقتصادی اروپا و امریکا بسیار گسترده است. به عبارتی، حجم مناسبات اقتصادی اروپا با ایران در مقابل حجم مناسبات‌ و مراودات‌شان با امریکا بسیار ناچیز است پس نمی‌توان گفت دلیل حمایت آنها از برجام اقتصادی است.

مسائل سیاسی و امنیتی موجب حمایت اروپایی‌ها از برجام شده است

فرجی‌راد با بیان اینکه اروپا دلش برای اقتصاد ایران نسوخته است که به خاطر آن از برجام حمایت می‌کند، یادآور شد: آنچه که موجب حمایت اروپایی‌ها از برجام شده، مسائل سیاسی و امنیتی است. آنها از این مسئله بیم دارند که از بین رفتن توافق هسته‌ای می‌تواند موجب تشدید تنش‌ها در خاورمیانه و از بین رفتن نظم امنیتی در منطقه شود.

برجام توافق مهمی در نظام عدم اشاعه است

وی ادامه داد: برجام توافق مهمی در نظام عدم اشاعه است و در صورتی که توافق هسته‌ای از بین برود، می‌تواند موجب افزایش رقابت‌های تسلیحاتی میان قدرت‌های منطقه‌ای نظیر عربستان، امارات، قطر، ترکیه، مصر و ایران شود و با توجه به اینکه در کشورهای این منطقه، تروریست‌ها حضور دارند، امکان دستیابی تروریست‌ها به این تسلیحات وجود دارد و این مسئله می‌تواند موجب ناامنی بیشتر اروپا شود.

این تحلیل‌گر مسائل سیاست خارجی با بیان اینکه از بین رفتن برجام می‌تواند موجب برگشت‌پذیری ایران در عرصه هسته‌ای شود، عنوان کرد: با بازگشت‌پذیری هسته‌ای ایران، اروپایی بیم دستیابی ایران به بمب هسته‌ای را دارند زیرا هم می‌تواند درصد غنی‌سازی‌اش را افزایش دهد و هم می‌تواند میزان اورانیوم غنی‌شده‌اش را افزایش دهد که این مسئله با توجه به نزدیکی جغرافیایی اروپا با ایران حساسیت‌برانگیز است و اروپایی‌ها علاقه‌ای به این مسئله ندارند.

اروپایی‌ها با چنگ و دندان می‌خواهند توافق هسته‌ای را حفظ کنند

فرجی‌راد تاکید کرد: اروپایی‌ها خواستار ادامه اجرای برجام هستند و با چنگ و دندان می‌خواهند توافق هسته‌ای را حفظ کنند، چون برجام موجب حفظ صلح و امنیت بین‌المللی به ویژه حفظ صلح و امنیت آنها می‌شود.

منبع:  ایلنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *