جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

یک توهم بزرگ ضدایرانی

«نخست وزیر صهیونیست ها به تازگی از ضرورت ایجاد یک اتحاد منطقه ای در خاورمیانه علیه ایران سخن گفته است. این در حالی است که نتایج نظرسنجی های مختلف در میان افکار عمومی عربِ منطقه حاکی از این هستند که محبوبیت منطقه ای ایران به شدت افزایش یافته و در جهتی معکوس، صهیونیست ها بیش از هر زمان دیگری به کنشگرانی منفور در منطقه تبدیل شده اند.»

ترامپ: کامالا هریس در سخنرانی نتانیاهو در کنگره شرکت نکرد، زیرا او یهودی‌ها و اسرائیل را دوست ندارد / اگر هریس روی کار بیاید، آن‌ها یک قانون برای سقط جنین خواهند گذاشت تا نوزاد را در رحم در ۸ ماهگی، ۹ ماهگی یا حتی پس از تولد به قتل برسانند

«دونالد ترامپ» با اشاره به عدم حضور «کامالا هریس» در حین سخنرانی نخست‌وزیر اسرائیل در کنگره آمریکا، این نامزد احتمالی حزب دموکرات را به «یهودستیزی» متهم کرد و گفت ایالات متحده «مضحکه عام و خاص» شده است.

مصوبه «کنست» و مسئولیت مقاومت

مصوبه «کنست» و مسئولیت مقاومت

جمیله کدیور در یادداشتی می نویسد: مصوبه کنست نشاندهنده تمایل صهیونیست ها به افزایش تنش و ناامنی و بی ثباتی و توسعه درگیری در منطقه و عدم تمایل آنها به برقراری صلح و آرامش است. رژیم صهیونیستی با علم به اینکه بدون تشکیل کشور مستقل فلسطین، امنیت و صلحی برای اسرائیل و شهروندانش نخواهد بود، تصور می کند با خشونت، تحقیر، اعمال زور، نادیده گرفتن حقوق فلسطینیان و صهیونیزه کردن اراضی فلسطنی می تواند برای خود و شهروندانش امنیت ایجاد کند.
Loading

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

۱۴۰۳/۰۲/۰۵ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیرمحمد ملازهی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی درباره بزرگترین انتخابات سراسری هند که 19 آوریل آغاز و رای گیری آن شش هفته به طول می‌انجامد، گفت: حزب مودی با دو مانع داخلی برای کسب پیروزی مجدد مواجه است؛ اول احزاب سراسری و دیگری احزاب محلی که با حزب بهاراتیا جاناتا رقابت می‌کنند.

وی افزود: در مناطقی از هند، احساسات جدایی‌طلبی رشد پیدا کرده و پیروزی در انتخابات برای ناندرا مودی ساده نخواهد بود. به‌ویژه آنکه در یک سال اخیر، اتفاقات مهمی در رابطه با مسلمانان رخ داده است. ازهمین‌رو، پیش‌بینی‌ می‌شود با توجه به رویکرد حزب حاکم برای تثبیت تسلط هندوها بر این کشور، گرایش مسلمانان به مودی کم شود. براساس آمارهای رسمی، تعداد مسلمانان هند، ۱۲۰ میلیون نفر است، اما آمار غیررسمی بین ۱۸۰ تا ۲۰۰ میلیون مسلمان را تخمین می‌زنند که بعد از اندونزی دومین کشور دارای بیشترین جمعیت مسلمان در دنیاست. مسلمانان هند از اینکه حزب بهاراتیا جاناتا سعی دارد هندو مذهب‌ها را بر هند مسلط کند و به مسلمانان و دیگر اقوام بها نمی‌دهد ناراحت و نگران هستند و این یک مشکل بزرگ برای حزب حاکم است.

این کارشناس مسائل شرق آسیا خاطرنشان کرد: با این حال، ملی‌گرایی هندو در بخش عظیمی از جامعه هند طرفدار دارد و احتمال اینکه حزب حاکم فعلی، برنده انتخابات باشد، زیاد است، البته احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در دوره بعدی در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هندو در انتخابات به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

ملازهی میزان مشارکت در انتخابات هند را قابل توجه دانست و گفت: به احتمال زیاد، ناندرا مودی در انتخابات بعدی پیروز خواهد شد، اما در دولت آینده مشکلات قابل توجهی هم خواهد داشت. به عنوان مثال، او سعی دارد امتیازات قابل توجهی را که در دوره خانم گاندی به کشاورزان اعطا شد و هم‌چنان برقرار است را کاهش دهد که حتما این مساله مشکل ساز خواهد شد. آقای مودی معتقد است که باید سیاست‌های سوسیالیستی و شبه سوسیالیستی کنار گذاشته شود و اقتصاد هند به طور کامل به سمت بازار آزاد حرکت کند. علاوه‌براین، مودی در صورت انتخاب، هم‌چنان با مساله تنش گروه‌های افراطی مذهبی و هندوها با قومیت‌های دیگر دست به گریبان خواهد بود.

وی درباره رویکرد آمریکا، چین و روسیه به انتخابات هند اظهار داشت: آمریکایی‌ها سیاست راهبردی خود را در جنوب آسیا دارند و هند را هم‌چنان به‌عنوان قدرت منطقه‌ای تعریف می‌کنند. هند با توجه به رشد اقتصادی 8 درصدی در سال گذشته، هم‌چنان انتخاب آمریکا در منطقه در مقابل پاکستان است. به نظر می‌رسد آمریکا، هند را برای رهبری ایجاد صلح و ثبات در منطقه انتخاب کرده است.

ملازهی ادامه داد: البته چین با توجه به اختلافات مرزی که با هند دارد تا حدی در برخی مسائل با هند رقابت دارد.

این کارشناس مسائل شرق آسیا اظهار کرد: هند به‌شکل سنتی سعی دارد در نظام بین‌الملل، توازن را برقرار کند، ازاین‌رو، در دولت آینده هم این رویکرد را دنبال خواهد کرد. همچنانکه هند می‌خواهد هم با آمریکا تجارت کند، هم با روسیه و چین. در حال حاضر، هند سلاح‌های پیشرفته‌اش را از آمریکا می‌خرد، اما قبلا به روسیه وابسته بود، البته هم‌چنان تعاملاتی در حوزه تکنولوژی و نظامی با روسیه دارد و سعی داشته است این تعامل حفظ شود.

هندی‌ها هم‌چنین مناسبات خود با رژیم اسرائیل را توسعه داده‌اند، و همزمان سعی دارند توازن را بین رژیم اسرائیل و فلسطین حفظ کنند. به طور کلی، هند سیاست توازن با بلوک‌های قدرت در سطح منطقه و جهان را ادامه خواهد داد.

شایان ذکر است که انتخابات سراسری در هند روز جمعه ۱۹ آوریل آغاز  و برگزاری آن تا  شش هفته طول می‌کشد. ۹۶۹ میلیون نفر نیز در سراسر هند واجد شرایط رای دادن هستند. نارندرا مودی، نخست وزیر هند و حزب او، بهاراتیا جاناتا، در پی کسب سومین دوره متوالی قدرت در این انتخابات هستنند.

هند از زمان آخرین انتخابات سراسری در سال ۲۰۱۹ تا الان به پرجمعیت‌ترین کشور جهان تبدیل شده و جای بریتانیا را در رده پنجمین اقتصاد پرقدرت جهان گرفته است.

0 Comments