جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

در دیدار نتانیاهو با ترامپ چه گذشت؟

دونالد ترامپ روز جمعه با بنیامین نتانیاهو دیدار کرد و این اولین دیدار آنها از زمان خروج ترامپ از کاخ سفید در بیش از سه سال پیش بود و جزئیاتی تازه از این نشست و گفت‌وگوها منتشر شده است.

واکنش لاوروف به اعلام آمادگی اوکراین برای مذاکره

وزیر خارجه روسیه به اشاره به جنگ اوکراین و اینکه که مسکو تسلیم نمی‌شود، افزود: «فکر نمی‌کنم همتای اوکراینی من یا ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور این کشور درباره صلح با روسیه جدی باشند، چون با اینکه درباره آمادگی خود برای مذاکرات صحبت می‌کنند اما به یکباره تغییر عقیده می‌دهند.»

Loading

ادامه حمایت اروپا از اوکراین با توجیه دفاع از منافع خود

۱۴۰۲/۱۲/۲۷ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین الملل گفت: اتحادیه اروپا نه برای دفاع از اوکراین بلکه برای دفاع از امنیت خود در برابر روسیه به این کشور کمک می‌کند، ازاین‌رو، کمک‌های مالی آنها به اوکراین ادامه خواهد یافت.

حسن بهشتی‌پور در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی، درباره سیاست اتحادیه اروپا برای ادامه حمایت‌های مالی و نظامی از اوکراین در جنگ با روسیه اظهار داشت: آلمان، فرانسه و ایتالیا در استمرار سیاست حمایت سیاسی و مالی اروپا از اوکراین تعیین کننده هستند، چراکه سایر کشورهای اروپایی از آنها پیروی می‌کنند. درعین‌حال، برخی دولت‌های اروپایی سعی دارند از شرایط موجود به نفع منافع ملی خود استفاده کنند و بعضا مخالفت‌هایی را از سوی برخی کشورها شاهد هستیم، اما با وجود این مخالفت‌ها، کمک 50 میلیارد دلاری اروپا به اوکراین به تصویب رسید.

وی با تاکید بر اینکه اروپا نه به‌خاطر دشمنی با روسیه یا حمایت از اوکراین، بلکه برای حمایت از امنیت خود از این کشور حمایت می‌کند، اظهار داشت: تجاوز نظامی روسیه به خاک اوکراین، در خطر قرار گرفتن امنیت غذایی، هسته‌ای و نظامی اتحادیه اروپا تلقی می‌شود و آنها بر این باورند که اگر در رابطه با حمایت از اوکراین، کوتاه بیایند، در آینده کشورهایی همچون لیتوانی، استونی و فنلاند هم امنیت نخواهند نداشت. آنها با فرض اینکه روسیه به تصاحب اوکراین قانع نمی‌شود از مقابله نظامی اوکراین با روسیه حمایت کردند.

بهشتی‌پور با اشاره به مشکلات اقتصادی اتحادیه اروپا و نیز مهاجرت شش میلیون اوکراینی به اروپا، گفت: اگرچه از آغاز جنگ اوکراین، مشکلات زیادی برای اروپا ایجاد شده است، ولی آنها در سیاست حمایتی خود از اوکراین تجدیدنظر نکردند، لذا همچنان شاهد ادامه جنگ در اوکراین هستیم. درحالیکه رهبران اروپا، به برخی از رفتارها و مواضع زلنسکی انتقاد دارند، اما پذیرفته‌اند که از مقاومت اوکراین حمایت کنند، چراکه در غیر این صورت بعضا باید در پایتخت‌های خود با روسیه مقابله کنند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل ادامه داد: به احتمال زیاد، کمک‌های اتحادیه اروپا به اوکراین ادامه پیدا کند، اما بعید است نوع این کمک‌ها از شکل مالی و نظامی به سمت اعزام نیرو به اوکراین تغییر کند. درعمل اگر این کمک‌ها نباشد، اوکراین تسلیم روسیه خواهد شد، از این جهت، با وجود برخی مواضع منفی از سوی کشورهای اروپایی، این کمک‌ها ادامه خواهد یافت. درواقع، اروپایی‌ها وارد جنگ نظامی مستقیم با روسیه نمی‌شوند، بویژه آنکه مقامات روسیه ازجمله پوتین اخیرا این موضوع را به روشنی اعلام کردند که اگر نیروی خارجی به اوکراین ارسال شود جنگ جهانی سوم به راه می‌افتد و روسیه ممکن است از سلاح هسته‌ای استفاده کند، ازاین‌رو اتحادیه اروپا به جنگ نیابتی ادامه می دهد تا به راه‌حل میانه ای با روسیه دست یابد.

وی تاکید کرد که آمریکا به پایان جنگ روسیه و اوکراین راضی نمی‌شود، چرا که سعی دارد با تحریم‌هایی که علیه روسیه اعمال کرده است به قدری روسیه را ضعیف ‌کند که این روند درنهایت به نفع آمریکا تمام شود.

0 Comments