جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

شمار شهیدان غزه به ۳۴ هزار و ۵۹۶ نفر رسید

وزارت بهداشت فلسطین در غزه، آمار شهدای حملات رژیم اشغالگر به این منطقه را ۳۴ هزار و ۵۹۶ تن و مجروحان را ۷۷ هزار و ۸۱۶ نفر از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون اعلام کرد.

روایت تکان‌دهنده یونیسف از گورستان‌های کودکان غزه

سخنگوی صندوق کودکان سازمان ملل متحد با هشدار درباره پیامدهای فجیع حمله احتمالی ارتش صهیونیستی به رفح اعلام کرد که وضعیت معیشتی و بهداشتی این منطقه بسیار وحشتناک بوده و در غزه گورستان‌هایی ایجاد شده که مملو از کودکان است.

گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین/توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

تهران- ایرنا- توافق تجارت آزاد که اکوادور به عنوان چهارمین کشور آمریکای لاتین با چین، این غول آسیایی امضا کرده است، از دیروز (چهارشنبه/ یکم مه ۲۰۲۴) لازم‌الاجرا شد و مقام‌های دو کشور، این «نقطه عطف تاریخی» را با برگزاری مراسمی در کیتو، پایتخت اکوادور گرامی داشتند.

Loading

تلاش آمریکا و اسرائیل برای فضاسازی علیه ایران

۱۳۹۷/۰۸/۱۵ | دیدگاه, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: برخی کشورها در تلاش هستند تا افکار عمومی اروپا را نسبت به ایران منفی کرده تا همین افکار عمومی به مقامات اروپایی بگویند چه ضرورتی دارد برای ایرانی که در خاک اروپا حاکمیت ملی ما را زیر پا می‌گذارد هزینه کنیم. این درحالی است که تاکنون غالب افکار عمومی آمریکا را برای خروج از برجام متهم کرده است.

عبدالرضا فرجی‌راد با اشاره به فراخواندن سفیر دانمارک از ایران و احضار سفیر کشورمان در نروژ گفت: پنج کشوری که کشورهای نورویچ خوانده می‌شوند و دانمارک و نروژ هم عضو آن هستند، از یک جنس بوده و سه کشور هم از زبان و فرهنگ مشترک برخوردار هستند؛ پس همیشه در طول چند دهه از هم حمایت کردند و هر اتفاقی که در یک کشور بیفتد باقی کشورها سعی می‌کنند از آن حمایت کنند.

وی ادامه داد: طبیعی است که وقتی در یکی از این کشورها اتفاقی می‌افتد، چهار کشور دیگر حمایت می‌کنند پس نباید این مساله را بزرگ کنیم. مساله مهم برای ما واکنش اتحادیه اروپا است که البته یک محکومیت اولیه را انجام داده اما واکنش قطعی خود را منوط به بررسی بیشتر کرده است.

این کارشناس مسائل بین‌الملل افزود: در این زمان است که اتحادیه اروپا هم معمولا فکر می‌کند آیا واقعا این مساله پیش زمینه عملیاتی از سوی ایران است یا با توجه به نزدیکی به 13 آبان و اینکه اتحادیه اروپا اعلام کرده می‌خواهد ساز و کار خود را عملیاتی کند؛ توطئه‌ای بیش نیست.

وی ادامه داد: تصور من این است که اتحادیه اروپا امروز در شک و شبهه به سر می‌برد. آنچه که مسلم است شواهد امر نشان می‌دهد که دانمارک هنوز سندی رو نکرده است و تا حدودی هم غوغا روی مساله‌ای صورت گرفته که اساسا اتفاق نیفتاده است. تنها گفته شده که یک نفر که اصالت ایرانی دارد از سوی دستگاه اطلاعاتی ایران تحریک به انجام عملیات شده است. ادعا از سوی هر شخص و کشوری می‌تواند مطرح شود.

فرجی‌راد افزود: البته وقوع این اتفاق در این شرایط خاص همه را در شوک فرو برده است. لذا هنوز از موضع‌گیری دانمارک نگذشته است که پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا و نخست وزیر رژیم صهیونیستی این ادعا را تکرا می‌کنند و حتی نتانیاهو مدعی می‌شود که ما این اطلاعات را در اختیار دولت دانمارک قرار داده‌ایم.

این کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: تحلیل بنده این است که برخی کشورها در تلاش هستند تا افکار عمومی اروپا را نسبت به ایران منفی کرده تا همین افکار عمومی به مقامات اروپایی بگویند چه ضرورتی دارد برای ایرانی که در خاک اروپا حاکمیت ملی ما را زیر پا می‌گذارد هزینه کنیم. این درحالی است که تاکنون غالب افکار عمومی آمریکا را برای خروج از برجام متهم کرده است.

وی ادامه داد: برنامه این است که افکار عمومی قانع شود، مدعی هستند با توجه به اقداماتی که ایران در ماه‌های اخیر انجام داده است لازم نیست که ما کاری برای آنها انجام دهیم لذا اینها اهدافی است که به نظر من با هماهنگی اسرائیل و آمریکا و گروه‌های معاند در حال شکل‌گیری است.

فرجی‌راد در پاسخ به این سوال که آیا ایران نباید پیش از اقدام دانمارک سفیر خود را فرا می‌خواند یا سفیر را در پاسخ به عدم همکاری این کشور برای استرداد سران گروه تروریستی “الاحوازیه” اخراج می‌کرد، گفت: البته در زمان وقوع عملیات تروریستی صحبت‌هایی میان دو کشور انجام شد و مقامات کپنهاگ نیز برای این مباحث اعلام آمادگی کردند اما باید این مساله را بصورت مستمر و روزانه دنبال می‌کردیم.

وی ادامه داد: یک عملیات تروریستی آن هم در رژه ارتش اتفاق افتاده و تعداد زیادی هم شهید و زخمی شده‌اند و با دو کلام صحبت مقامات ایرانی و دانمارکی این مساله نباید رها شود و در این دو ماه باید اقدامات جدی‌تری انجام می‌دادیم و می‌توانستیم حتی به دادگاه اروپایی شکایت کنیم چرا که این افراد در رسانه‌ها اعلام کردند که دستشان با داعش در یک کاسه بوده و اعتراف کردند.

فرجی‌راد افزود:  ما اگر از ابتدا این موضوع را پیگیری می‌کردیم الان آنها نمی‌توانستند این بازی را در خصوص کشور ما پیاده کنند. البته ما هنوز هم باید مدعی باشیم و بگوییم چرا دانمارک در حال حمایت و پناه دادن به تروریست‌ها است.

این دیپلمات پیشین گفت: ما در شرایط خاصی قرار داریم و باید بدانیم این اقدام، اولین و آخرین اقدام خصمانه در خصوص جمهوری اسلامی نیست و اینها کارهای خود را ادامه می‌دهند تا به هدف خود که همان تغییر افکار عمومی اروپا علیه ایران است دست پیدا کنند. ما باید بتوانیم در این مقطع ضمن اقدامات تبلیغی با سفر به کشورهای اروپایی و دعوت آنها به ایران ضمن درخواست مدرک، گفت‌و‌گوهای خود را فعال کنیم.

وی گفت: مسئولین ما باید مرتب در این خصوص صحبت کنند چرا که برخی کشورها از جانب جناح‌های داخلی خود نیز برای برخورد با ایران تحت فشار هستند و ما باید اینها را توجیه کنیم و بپرسیم به دنبال چه چیزی هستند.

منبع: ایلنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *