جدیدترین مطالب

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

دلایل و شانس اردوغان برای آشتی با دولت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اخیرا وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای سعودی خود اظهار داشت: «استراتژی ما در حال حاضر گفتگو و صلح است و از ایران و روسیه نیز می‌خواهیم که در این روند نقشی سازنده ایفا کنند.» با توجه به این صحبت‌ها بار دیگر این مسئله مورد توجه قرار گرفته که سیاست ترکیه در قبال پناهجویان سوریه به چه صورت است و تبعات این سیاست چیست؟

Loading

أحدث المقالات

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

تغییر موضع دولت انگلستان در قبال حمایت از نتانیاهو در دادگاه لاهه

حزب کارگر در جریان رقابت‌های انتخابات مجلس (که ماه گذشته در انگلستان برگزار شده بود) و با هدف جلب جمعیت روزافزون رای دهندگان طرفدار فلسطین در این کشور وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات مخالفت دولت قبلی با حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو را پس بگیرد و همچنین کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

Loading

تحلیلی بر نشست گروه 20 در هند و چشم‌‌انداز نشست آتی در برزیل

۱۴۰۲/۰۶/۳۰ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه در نشست گروه 20 در هند، صف بندی جدیدی از قدرت‌های نوظهور و کشورهای درحال توسعه را در مقابل کشورهای اروپایی و آمریکایی شاهد بودیم، گفت: ما در حال گذار نظام بین‌المللی، توزیع و شبکه ای شدن قدرت در عرصه جهانی هستیم و تنها کشورهای اروپایی و آمریکایی تعیین کننده روند تحولات مالی، اقتصادی ، سیاسی و امنیتی جهان نیستند.

مرتضی مکی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی، با بیان اینکه نشست گروه ۲۰ در هند یکی از متفاوت‌ترین نشست‌های این بلوک سیاسی – اقتصادی بود، تصریح کرد: سران شرکت کننده در این نشست در بیانیه پایانی خود، به هیچ توافقی برای محکوم کردن تهاجم روسیه به اوکراین دست نیافتند. در واقع بیانیه پایانی نشست گروه 20، به گونه ای توسط هند تنظیم شده بود که نقطه تفاهم تمامی‌ اعضای شرکت کننده باشد و به همین دلیل، هر کشوری برداشت خاص خود را از این نشست داشت و در نهایت مسکو از نویسندگان آن و هند برای اینکه نامی ‌در بیانیه از روسیه برده نشده بود، تمجید کرد.

وی صدور این بیانیه و مسائل ایجاد شده در نشست‌های حاشیه ای گروه 20 را حاکی از وجود شکاف عمیقی میان رویکرد کشورهای عضو گروه 20 دانست و گفت: به نسبت اجلاس سال گذشته اعضای این گروه در بالی اندونزی، نشست هند، حتی نتوانست آن شدت عمل را در قبال حمله روسیه به اوکراین اتخاذ کند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با یادآوری اینکه با توجه به جایگاه و موقعیت روسیه در معادلات سیاسی و امنیتی جهان، همه کشورها همواره همسویی لازم را با آمریکا و اروپا در محکومیت حمله روسیه به اوکراین نکردند، افزود: قدرت‌های نوظهور و در حال توسعه، در آسیا، آمریکای لاتین و آفریقا و سرآمد آنها، هند، برزیل، آفریقای جنوبی و چین تلاش کردند سیاست متوازنی اتخاذ کنند. به گونه ای که با استفاده حداکثری از همه فرصت‌های ایجاد شده پس از حمله روسیه به اوکراین، خصوصا در بازار انرژی، از تهدیدهایی که می‌توانست از جانب روسیه متوجه آنها شود، دوری کنند.

مکی با بیان اینکه این رویکرد قدرتهای نوظهور، در نشستهای گروه 20 در هند نیز خود را نشان داد، ادامه داد: اروپا و آمریکا برخلاف انتظارشان، حتی نتوانستند همسویی و همراهی کشوری مانند عربستان را در قبال محکومیت حمله روسیه به اوکراین جلب کنند. به همین دلیل در نشست گروه 20 صف بندی جدیدی از قدرتهای نوظهور و کشورهای  درحال توسعه را در مقابل کشورهای اروپایی و آمریکایی شاهد بودیم.

به گفته این تحلیلگر مسائل بین‌الملل؛ قدرتهای نوظهور به دنبال این هستند که از شبکه‌ای‌ شدن قدرت در نظام بین‌الملل و فرصت‌های ایجاد شده پس از جنگ اوکراین، حداکثر استفاده را داشته باشند. عضویت اتحادیه آفریقا در نشست گروه 20، با حمایت کشوری مانند هند بسیار قابل توجه بود و حتی کشورهای آفریقایی که پیش از حمله روسیه به اوکراین، همواره تحت تاثیر و نفوذ استعمارگران سابق، مواضع خود را اتخاذ می‌کردند، در قبال حمله روسیه به اوکراین، کوشیدند کنشگری مستقلی نشان دهند و در مقابل استعمارگران سابق خود مانند فرانسه ایستادند.

وی رونمایی آمریکا از پروژه اتصال هند به اروپا از طریق کشورهای عربی خاورمیانه و اسرائیل را اتفاق مهم اجلاس هند عنوان کرد و افزود: صراحتا اعلام شد این استراتژی در مقابل استراتژی چینی یک کمربند – یک جاده که به دنبال توسعه نفوذ شبکه‌ای چین در قاره‌های جهان بود، قرار دارد. تلاشی که در این جهت، از سوی اروپا و آمریکا، برای تدوین این استراتژی شد، رقابتهای آینده اقتصادی و امنیتی جهان را از هم اکنون تا حدودی آشکار می‌کند.

مکی در خصوص عدم حضور سران چین و روسیه در نشست گروه 20، ضمن تشریح پیامدهای تهاجم ویرانگر حمله روسیه به اوکراین و تاثیر آن در افکار عمومی مردم دنیا، گفت: چین و روسیه تلاش کردند با عدم حضور در سطح سران در این نشست، بعد تبلیغات علیه خود را مدیریت کنند؛ چراکه کشورهای اروپایی و آمریکایی تلاش می‌کردند در بعد تبلیغاتی از این مساله حداکثر استفاده را داشته باشند. ضمن اینکه پوتین از سوی دادگاه بین‌المللی نیز تحت تعقیب است و ممکن بود سفرش به هندوستان، برای کشور میزبان دردسرآفرین شود.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان ایکه چین و روسیه با اعزام نفرات دوم و سوم خود به هندوستان نشان دادند از تمام موقعیت‌های جهانی در جهت پیشبرد اهداف و منافع خود استفاده حداکثری می‌کنند،  در عین حال خاطرنشان کرد: آنها با شرکت نکردن در سطح سران و عدم همسویی با آمریکا و اروپا، مانع از این شدند که غرب، مذاکرات اجلاس گروه 20 را تحت تسلط و کنترل خود بگیرد و در این سیاست نیز تا حدی موفق بودند. نگرفتن عکس یادگاری و عدم صدور بیانیه ای شدید اللحن و قاطع در قبال جنگ اوکراین، نشان می‌دهد روسیه و چین باید جزء برندگان این نشست باشند.

وی به برخی اصلاحات داخلی انجام شده در جریان نشست گروه 20درخصوص صندوق بین‌المللی پول و سازمان تجارت جهانی اشاره کرد و افزود: اگر کشورهای گروه 7 این قدرت را داشتند که همچون ادوار سابق، بحرانهای مالی جهانی را با سیاست‌گذاری‌های خود مدیریت کنند، این کار را می‌کردند. اما در شرایط فعلی نظام جهانی، قدرت اقتصادی و شبکه ای کشورها، به سمت شرق آسیا و غرب آسیا در حال گسترش است و این کشورها خواهان مشارکت فعال‌تری در نهادهای رسمی ‌مالی اقتصادی و سیاسی هستند.

مکی تاکید کرد: ما در حال گذار نظام بین‌المللی، توزیع و شبکه‌ای ‌شدن قدرت در عرصه جهانی هستیم و تنها کشورهای اروپایی و آمریکایی تعیین کننده روند تحولات مالی، اقتصادی ، سیاسی و امنیتی جهان نیستند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به برگزاری نشست سال آینده گروه 20 در برزیل، اظهار داشت: مقایسه میان نشست سال گذشته گروه 20 در اندونزی و نشست امسال هند، به خوبی کاهش موقعیت اروپا و آمریکا در عرصه جهانی را روشن می‌کند. البته به همان اندازه نیز شاهد افزایش اثرگذاری قدرتهای نوظهور و کشورهای درحال توسعه هستیم. قطعا با ادامه همین روند، حتی اگر روسیه ناچار شود از بخشهای زیادی از خاک اوکراین عقب نشینی کند و آنها را برگرداند، به نظر نمی‌رسد دیگر موقعیت و جایگاه کشورهای غربی به قبل از سال 2022 برگردد. این مساله خود را در نشست سال آینده این گروه در برزیل بیشتر نشان خواهد داد.

مکی اضافه کرد: روند تحولات جهانی به سمت و سویی هدایت می‌شود که قطعا اگر آنها بخواهند در عرصه جهانی مشارکت فعالی داشته باشند، بدون همسویی و همراهی کشورهایی مانند چین، روسیه، هند، برزیل، آفریقای جنوبی و قدرتهای منطقه ای، موفق نخواهند بود.

0 Comments