جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

امیرعبداللهیان وارد گامبیا شد + فیلم

تهران- ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در راس هیاتی به‌ منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی وارد بانجول پایتخت گامبیا شد.

اهانت دوباره به قرآن کریم در سوئد

تهران- ایرنا- یک زن سوئدی افراطی و ضد اسلام روز جمعه در شهر مالمو در سوئد در اقدامی شنیع یک نسخه از قرآن کریم را به آتش کشید.

ادعای رسانه آمریکایی: اسرائیل یک هفته به حماس فرصت داد

تهران- ایرنا- روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در گزارشی درباره روند مذاکرات آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و حماس، مدعی شد: (رژیم) اسرائیل یک هفته به حماس فرصت داد تا بین گزینه‌های توافق بر سر آتش‌بس یا آغاز حمله زمینی به رفح، یکی را انتخاب کند.

Loading

دلایل و پیامدهای تلاش انگلیس برای تداوم جنگ اوکراین

۱۴۰۱/۰۹/۲۰ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو : یک پژوهشگر مسائل بریتانیا و اروپا با بیان اینکه در نظم امنیتی امروز اروپا، بریتانیا بازیگر فعال‌تری نسبت به یک سال پیش است، گفت: در قالب رقابت ژئوپلیتیکی دو قطب نظام بین‌الملل، شاهد نوعی تقسیم کار ژئواستراتژیک جدید هستیم که در آن بریتانیا چه در حوزه آسیا-پاسیفیک یعنی همان حوزه ژئوپلیتیکی که غربی‌ها هند-آرام می‌شناسند، و چه در حوزه آتلانتیک-اوراسیا نقش جدیدی پذیرفته است.

حسین مفیدی احمدی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی، با اشاره به تلاش‌های انگلیس برای تداوم جنگ در اوکراین و ادعای وزیر دفاع این کشور مبنی بر اینکه به نفع اوکراین است که در طول زمستان فشار بر روسیه را حفظ کند و به جنگ ادامه دهد، درخصوص علل راهبرد لندن برای طولانی شدن جنگ، تصریح کرد: به نظر می‌رسد اگر قائل به این باشیم که سیاست خارجی بریتانیا به ویژه پس از برگزیت، هویت و نقش آتلانتیکی پررنگ‌تری یافته، کنش‌ها و راهبردهای ژئواستراتژیک این کشور نیز در ارتباطی قوی با برنامه‌های جهانی و اوراسیایی واشنگتن معنا می‌یابد.

وی با بیان اینکه در این شرایط، جنگ اوکراین فرصت‌های سلبی و ایجابی قابل توجهی در اختیار ایالات متحده و بریتانیا قرار داد، افزود: در حوزه سلبی جنگ اوکراین به یکی از عوامل فرساینده قدرت روسیه و کاهش نفوذ این کشور در حوزه پیرامونی اش منجر شد و در صورت ادامه وضعیت فرساینده کنونی،  تردید در کنترل نسبی ژئوپلیتیکی روسیه بر این مناطق پر رنگ‌تر خواهد شد.

این کارشناس مسائل بریتانیا و اروپا توضیح داد: در حوزه ایجابی نیز واشنگتن و لندن موفق شدند ضمن ارتقای همگرایی سیاسی و نظامی آتلانتیکی، وابستگی اروپا و اوکراین را به چتر امنیت ساز خود تثبیت کنند؛ گفتمان‌های مرتبط با برون گذاری و تهدید پنداری روسیه را بر کرسی بنشانند و سطحی قابل توجه از همگرایی آتلانتیکی را برای شکل‌دهی به سیاست اوراسیایی مشترک ایجاد کنند.

مفیدی احمدی با یادآوری اینکه رئیس جمهوری اوکراین نخستین مقام خارجی بود که سوناک پس از رسیدن به مقام نخست وزیری با او تماس گرفت، خاطرنشان کرد: رقابت و منازعه بریتانیا با روسیه البته ابعادی ژئوپلیتیک و ژئوکالچر نیز برای این کشور دارد. در حوزه ژئوپلتیک، رقابت یک قدرت دریایی یعنی بریتانیا با یک قدرت قاره‌ای یعنی روسیه نمایان است. به عنوان مثال، منطقه دریای سیاه اکنون به یک سنگر مرکزی برای سیستم دفاع بیرونی بریتانیا، هم در منطقه یورو آتلانتیک و هم برای آسیا-پاسیفیک، بدل شده است.

وی با اشاره به اظهارات نخست وزیر انگلیس مبنی بر اینکه دوران طلایی روابط با چین به پایان رسیده و چالش سیستماتیک پکن علیه منافع و ارزش‌های بریتانیا در حال افزایش است، گفت: در حوزه ژئوکالچر نیز اگر دقت کنیم متوجه این نکته می‌شویم که در اسناد امنیتی بالادستی بریتانیا به مانند آمریکا، یک مؤلفه ایدئولوژیک قوی وجود دارد، که به تهاجم/ضدحمله مداوم علیه چین و روسیه به عنوان رژیم‌های مستبد اشاره می‌کند.

این پژوهشگر مسائل بریتانیا و اروپا، با اشاره به ارتقای جایگاه بریتانیا در ایجاد نظم امنیتی اروپا پس از جنگ اوکراین، اضافه کرد: این مسئله، محصول چند پیشران مهم از جمله ارتقای جایگاه بریتانیا در ناتو و روابط یوروآتلانتیکی و برجسته‌تر شدن موقعیت این کشور در متن ائتلافهای داوطلبانه در حوزه‌های امنیتی، ژئوپلیتیک و ژئوکالچر است. به عنوان مثال امروزه بریتانیا شبکه‌ای امنیتی ایجاد کرده است که از قطب شمال تا دریای سیاه و از جمله منطقه شمال مرتفع و کشورهای بالتیک را در برمی گیرد. در واقع در نظم امنیتی امروز اروپا، بریتانیا بازیگر مهم‌تری نسبت به یک سال پیش است.

مفیدی ضمن اشاره به حجم بالای کمک‌های مالی و تسلیحاتی که انگلیس در ماه‌های پس از وقوع جنگ در اختیار اوکراین گذاشته است و همچنین سفرهای مکرر مقامات این کشور به کی یف، ادامه داد: تمام این نکات، قرینه هایی از این واقعیت هستند که برای آمریکا و بریتانیا، ادامه جنگ اوکراین و تبدیل آن به یک جنگ فرسایشی، با توجه به تضعیف قدرت و نفوذ روسیه و همگراتر کردن اروپا با استراتژی جهانی این دو کشور، فرصت آفرین است.

به گفته این کارشناس مسائل بریتانیا و اروپا، در واقع ما در قالب رقابت ژئوپلیتیکی دو قطب نظام بین‌الملل، شاهد نوعی تقسیم کار ژئواستراتژیک جدید هستیم که در آن بریتانیا چه در حوزه آسیا-پاسیفیک یعنی همان حوزه ژئوپلیتیکی که غربی‌ها هند-آرام می‌شناسند، و چه در حوزه آتلانتیک-اوراسیا نقش جدیدی پذیرفته است.

وی تاکید کرد: در این رابطه هم آمریکا و هم بریتانیا متمایل هستند تا از فرصت استمرار جنگ اوکراین، انگاره گردش غرب متحد به سوی اوراسیا را تثبیت و عملیاتی کنند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *