جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

افشای راز «نفرین توت عنخ آمون» که بیش از ۲۰ نفر را کشت

متون مصر باستان تهدید کرده‌اند که هرکسی که بقایای یک عضو مومیایی‌شده خانواده سلطنتی را بر هم بزند، بر اثر بیماری که هیچ پزشکی توان تشخیص آن را ندارد کشته خواهد شد. با این حال راس فلوز معتقد است که یک دلیل بیولوژیکی پشت این مرگ‌های مرموز وجود داشته است.

وال استریت ژورنال: اسرائیل برای تصمیم‌گیری درباره توافق آتش‌بس یک هفته مهلت داده است

روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از مسئولان مصری گزارش داد تل آویو یک هفته به حماس مهلت داد تا با پیشنهاد ارائه شده درباره آتش بس و تبادل اسرا موافقت کند و در غیر این صورت عملیات رفح را شروع می‌کند.

فعلا تنش ایران و اسرائیل پایان یافته اما دور بعدی معلوم نیست کی باشد

فعلا تنش ایران و اسرائیل پایان یافته اما دور بعدی معلوم نیست کی باشد

پاسخ سنجیده اسرائیل به حمله ۱۹ آوریل ایران، به دو طرف این امکان را داد که موقتا دور کنونی نزاعشان را ببندند. با این حال، کارزار پایدار میان دو طرف بعید است که پایان پذیرد و سابقه ای که مداخلات مستقیم نظامی شان برجای گذاشته، گزینه تازه ای را روی میزِ هماوردی قرار می دهد.
Loading

اهداف راهبردی هند از تقویت روابط با شورای همکاری خلیج‌فارس

۱۴۰۱/۰۷/۱۱ | اقتصادی, خبر تاپ, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین - گفتگو: کارشناس مسائل شبه‌قاره درباره سخنان اخیر وزیر امور خارجه هند مبنی بر امضای یک تفاهم نامه میان دهلی نو و شورای همکاری خلیج‌فارس با موضوع مکانیسم‌های مشورتی گفت: «هدف اصلی هند از روابط با شش کشور شورای همکاری خلیج‌فارس، بویژه امارات متحده عربی این است که ضمن همکاری با امارات و رژیم صهیونیستی در برابر رقیب کوچک خود یعنی پاکستان و رقیب بزرگ خود یعنی چین به نوعی صف‌آرایی کند.»

امین رضایی‌نژاد در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی ادامه داد: «هند دو راهبرد را برای آفریقا و آسیا در نظر گرفته است؛ یکی همکاری با کشورهای آفریقایی حاشیه اقیانوس هند یعنی کشورهایی که در سواحل شرقی اقیانوس قرار دارند و دیگری کشورهای حاشیه خلیج فارس.»

کارشناس مسائل شبه‌قاره با اشاره به اینکه بحث رابطه هند با کشورهای حاشیه خلیج فارس از دو جنبه اهمیت دارد، توضیح داد: «نخست مسئله انرژی و دیگری مهار پاکستان. زیرا کشورهای حاشیه خلیج‌فارس منافع زیادی برای پاکستان دارند. اولا پاکستان یکی از مهمترین تامین‌کننده‌های نیروهای کار در این منطقه است و دیگر اینکه اولین محل دریافت بودجه‌های امدادی و کمک‌های مالی بین‌المللی پاکستان از این منطقه است.»

وی ادامه داد: «لذا هند تلاش می‌کند در توسعه روابطش با کشورهای حاشیه خلیج فارس نگاه کشورها را به پاکستان تعدیل کند.»

به گفته رضایی‌نژاد، در این بین هند، نگاه ویژه‌ای به امارات متحده عربی دارد و در حقیقت خیلی نباید به عبارت پرطمطراق 6 کشور حاشیه خلیج فارس معطوف شد، بلکه باید به این نکته توجه کرد که اصلی‌ترین و شاید تنها هدف هند از همکاری‌های خود با کشورهای حاشیه خلیج‌فارس، امارات متحده عربی است.

این کارشناس با اشاره به اینکه هند تلاش دارد مثلثی شامل هند، رژیم صهیونیستی و امارات متحده عربی شکل دهد، گفت: «این مثلث دقیقا در مقابل مثلث پاکستان، ترکیه و قطر قرار خواهد گرفت.»

وی افزود: «دهلی‌نو قصد دارد با شکل دادن به این سه‌گانه، به موازنه علیه پاکستان در منطقه دست بزند و در نهایت بتواند رفتار چین را به عنوان یک ابرقدرت کنترل کند. همچنین بهترین راهبردی که می‌توان برای هند امروز مطرح کرد، همین است و چشم‌انداز توسعه‌ای بزرگ‌تر از این فعلا متصور نیست.»

رضایی‌نژاد در ادامه توضیح داد: «نگاهی که هند به کشورهای شرق آفریقا دارد نیز در رقابت بزرگ خود با چین است. درواقع هند را در دو رقابت می‌توان دید؛ یکی رقابت کوچک با پاکستان و دیگری رقابت بزرگ با چین.»

وی ادامه داد: «اگر نگاه‌های راهبردی و برنامه‌های عمیق عملیاتی یک کشور را بخواهیم در نظر بگیریم برای هند این رابطه با کشورهای مناطق شرقی آفریقا و کشورهای سواحل اقیانوس هند معنا دارد.»

کارشناس مسائل شبه‌قاره تاکید کرد که برای هند در راهبرد کوچک خود به طور مشخص امارات متحده عربی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. کمااینکه امارات متحده عربی نیز تلاش می‌کند بین همه طرف‌های درگیر در منطقه به گونه‌ای موازنه‌ ایجاد کند که بتواند جایگاه خود را حفظ نماید؛ امری که برای هند نیز بسیار مطلوب است.

وی در این رابطه گفت: «در خصوص ایران نیز با وجودیکه به دنبال تحریم‌های آمریکا خیلی تحت فشار قرار گرفتیم و روابط اقتصادی‌مان با کشورها کاهش پیدا کرد، ولی امارات متحده عربی جزء معدود کشورهایی بود که علیرغم وجود برخی اختلافات و مشکلات، روابط اقتصادی‌اش با ایران را به‌خوبی حفظ کرد.»

به گفته این کارشناس، این سیاست برای هند نیز سیاست مطلوبی است و می‌تواند سرمایه‌گذاری پایداری را روی روابط خود با امارات متحده عربی انجام دهد تا هم موازنه گری را از طریق مثلث مذکور شکل دهد و هم جای پای خود را در منطقه خاورمیانه به عنوان منطقه‌ای که مملو از انرژی هیدروکربنی است، محکم کند. زیرا هند در حال توسعه است و طبقه متوسط آن در حال بزرگ شدن؛ طبقه‌ای که کاربر اصلی انرژی هستند.

رضایی‌نژاد با اشاره به اینکه هند نیاز دارد از نیروگاه‌های زغال‌سنگی خود خلاص شود و به منابع جدیدی مثل گاز و نفت روی بیاورد، افزود: «از این رو دهلی‌نو این منطقه در خلیج‌فارس و خاورمیانه را به عنوان یک هدف راهبردی در نظر گرفته است اما این منطقه به اندازه کشورهای ساحل شرقی آفریقا برای هند اهمیت ندارد.»

این کارشناس درباره ظرفیت امارات برای همراهی با هند نیز توضیح داد: «ابوظبی ظرفیت بالایی برای چنین همکاری‌هایی دارد؛ در حقیقت رویکرد امارات به منطقه شبه‌قاره هند به نسبت سال گذشته میلادی و هماهنگی‌هایی که در سیاست خارجی خود با عربستان سعودی داشت تغییر کرده است.»

وی ادامه داد: «امروز در مسئله افغانستان، امارات متحده عربی دیگر آن کنشگر سابق نیست یا در مسئله پاکستان و در تغییر دولت‌ها رویکرد پیشین را ندارد و نمی‌خواهد به صورت یک‌جانبه روابطش را در منطقه جنوب آسیا یا شبه‌قاره هند به گونه‌ای پیش ببرد که روابطش به سمت روابط صفر و یکی برود. »

رضایی‌نژاد افزود: امارات تلاش دارد تا در روابطش با کشورهای منطقه توازن برقرار کند.

وی در نهایت تاکید کرد که چون امارات از چنین ظرفیتی برخوردار است هند از بین 6 کشور حاشیه خلیج فارس در توسعه روابط خود با امارات متحده عربی موفق‌تر خواهد بود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *