جدیدترین مطالب

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

Loading

أحدث المقالات

Loading

سایه سنگین جنگ اوکراین بر مناسبات روسیه و رژیم صهیونیستی

۱۴۰۱/۰۵/۱۱ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی بسته شدن دفتر آژانس یهود در روسیه را نقطه عطفی در تنش موجود در روابط رژیم صهیونیستی و روسیه خواند و گفت: حمایت‌های متعدد رژیم صهیونیستی از اوکراین، به مرور رابطه رژیم صهیونیستی با روسیه را دچار چالش کرد و روسیه رفته رفته به این نتیجه رسید که نیاز به بازاندیشی در روابطش با این رژیم دارد.

علی عبدی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به تنش‌ها میان مسکو و تل‌آویو بر سر تعطیلی «آژانس یهود» در روسیه و اظهارات نخست وزیر رژیم صهیونیستی مبنی بر اینکه این اقدامات روسیه «حمله به قلب هویت اسرائیل است»، تصریح کرد: روابط روسیه و رژیم صهیونیستی را باید به دو دوره قبل و بعد از جنگ اوکراین تقسیم کرد. اختلاف‌نظرهایی هم پیش از جنگ اوکراین، میان پوتین و سیاستمداران رژیم صهیونیستی وجود داشت، اما نتانیاهو با استفاده از روابط شخصی خود با پوتین تا حد زیادی توانسته بود این چالش‌ها را کنترل کند.

وی افزود: کناره گیری نتانیاهو و کناررفتن عنصر روابط شخصی در روابط دو طرف و همچنین مواضع رژیم صهیونیستی در قبال جنگ اوکراین، اثرات جدی بر روابط‌شان گذاشته است. در شرایط فعلی حزب لیکود با اعمال فشارهای شدید به لاپید، گناه برهم خوردن مناسبات با روسیه را بر دوش دولت موقت او گذاشته و آن‌ها را مقصر جلوه می‌دهد، در صورتی که مسائل فراتر از این‌هاست.

 

بازاندیشی روسیه در مناسبات با رژیم صهیونیستی

این تحلیلگر مسائل رژیم صهیونیستی با تاکید بر اینکه حتی در صورتی که نتانیاهو در قدرت حضور داشت نیز قطعا این روابط دچار این تنش‌ها و تلاطمات می‌شد، گفت: بعد از جنگ اوکراین، روس‌ها عملا جبهه‌بندی دوستان و دشمنانشان را از نو تدوین و مناسبات امروز و آینده خود را با بازیگران و ائتلاف‌های منطقه‌ای براساس نوع موضع آن‌ها درخصوص جنگ اوکراین تعریف می‌کنند.

عبدی با بیان اینکه بعد از جنگ اوکراین، رژیم صهیونیستی خود را رسما پشت آمریکا تعریف کرد و انواع تلاش‌ها را برای حمایت از اوکراین صورت داد، اضافه کرد: حضور نیروهای ویژه رژیم صهیونیستی در اوکراین و کمک‌های اطلاعاتی که اخیرا افشا شد سرویس‌های مخفی رژیم صهیونیستی در کنار کشورهای غربی، برای شناسایی عناصر اطلاعاتی روس ارائه داده‌اند، به مرور رابطه رژیم صهیونیستی با روسیه را دچار چالش کرد و روسیه رفته رفته به این نتیجه رسید که نیاز به بازاندیشی در روابطش با رژیم صهیونیستی دارد.

وی به موضع‌گیری‌های انتقادی مقامات روسیه علیه رژیم صهیونیستی از جمله اظهارات لاوروف در خصوص جنگ جهانی دوم و همکاری یهودیها با آلمان نازی در کشتار یهودی‌ها اشاره کرد و ادامه داد: تخلیه پایگاه‌های روسی در سوریه و واگذاری آن‌ها به ایران، موضع روسیه در قبال حمله هوایی رژیم صهیونیستی به فرودگاه دمشق و محکومیت آن، مقابله پدافند هوایی روسیه با موشکهای اسرائیلی در حمیمیم سوریه و اعلام رسمی مکان تهاجمات هوایی رژیم صهیونیستی رفتارهایی بود که پیش از این از سوی روس‌ها انجام نمی‌شد.

این کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی گفت: رسانه‌های صهیونیستی اعلام کردند در ماه می گذشته، رژیم صهیونیستی یک بار به سمت جت‌های روسی شلیک کرده است. بعد از سفر پوتین به تهران نیز شاهد افزایش اختلافات بر سر «آژانس یهود» به عنوان نماینده رسمی رژیم صهیونیستی در سراسر جهان برای مهاجرت دادن یهودی‌ها به سرزمین‌های اشغالی هستیم. این آژانس بازوی اجرایی سازمان جهانی صهیونیسم و مقر آن در آمریکا است و یکی از ارکان نفوذ صهیونیست‌ها در جهان تلقی می‌شود. البته روس‌ها بسیار هوشمندانه بازی می‌کنند و با انداختن توپ در زمین دستگاه قضایی شان، اعلام کردند این مسئله‌ای قضایی است و به دولت ارتباطی ندارد.

به گفته عبدی، پوتین به این نتیجه رسیده که با هوشیاری نسبت به تهدیدهای امنیتی رژیم صهیونیستی، از جهاتی در روابط با این رژیم تجدید نظر داشته باشد. اگر روند تحولات به همین شکل ادامه یابد، شکاف میان رژیم صهیونیستی و روسیه افزایش خواهد یافت و شاهد تنش‌های بیشتری نیز خواهیم بود.

وی به برگزاری انتخابات در اراضی اشغالی در ماه نوامبر آینده اشاره کرد و افزود: حتی اگر به احتمال زیاد با این انتخابات، نتانیاهو به قدرت برسد و نخست وزیر شود، همچنان نمی‌تواند اثر قابل توجهی در این روابط بگذارد و پوتین منافع روسیه را قربانی روابط شخصی خود با نتانیاهو نخواهد کرد. با این حال گرچه رژیم صهیونیستی خود را از بلوک غرب خارج نمی‌کند، اما همچنان نباید درباره اقداماتی که روسیه انجام خواهد داد، قضاوت زودهنگامی داشت. با اینکه تنش‌هایی وجود دارد، اما باید روند را زیر نظر گرفت. اینکه این تنش به بحران منجر شود به رفتار صهیونیست‌ها و اصرار آن‌ها به همکاری با ناتو بستگی دارد.

عبدی بسته شدن دفتر آژانس یهود در روسیه را نقطه عطفی در تنش موجود در روابط رژیم صهیونیستی و روسیه به سمت بحران عنوان کرد و گفت: تیرگی روابط مسکو و تل‌آویو، در عرصه منطقه‌ای می‌تواند وضعیت روسیه را در جهت تضعیف موقعیت رژیم صهیونیستی پیش ببرد و عملا صهیونیست‌ها را در حوزه میدانی در سوریه با چالش‌های جدی مواجه کند. روسیه متناسب با سطح همکاری‌های رژیم صهیونیستی با ناتو در اوکراین، به شکل تصاعدی عرصه را بر رژیم صهیونیستی در سوریه به شکل‌های مختلف، خصوصا در حوزه هوایی تنگ خواهد کرد.

این تحلیلگر مسائل رژیم صهیونیستی اضافه کرد: در عرصه داخلی، روسیه با وجود جمعیت قابل توجه روس تبارهای رژیم صهیونیستی می‌تواند از اهرم‌های خود استفاده کند. گرچه طیف گسترده‌ای از آن‌ها ضدپوتین هستند، اما در میان روس تبارهای رژیم صهیونیستی حتی اگر اقلیتی طرفدار پوتین باشند، می‌توانند برای رژیم صهیونیستی مشکل ساز شوند. حتی مافیای روسی ممکن است فضای جرایم سازمان یافته در رژیم صهیونیستی و تنش‌های مافیایی را به راحتی تحت الشعاع قراردهد. علاوه بر آن نقش تضعیف لابی یهودیان روس در روسیه را نیز باید در نظر گرفت.

عبدی تاکید کرد: رژیم صهیونیستی قطعا نمی‌خواهد تنش‌ها با روسیه را افزایش دهد، چرا که با شناخت خوبی که از پوتین دارد متوجه پیامدهای منفی آن هست؛ اما در تنگنای نبرد قدرت‌ها باید انتخاب کند که می‌خواهد در کدام جبهه بایستد. رژیم صهیونیستی انتخاب خود را کرده و نمی‌تواند به آن پشت پا بزند و باید هزینه آن را بپردازد. قطعا تداوم این وضعیت باعث افزایش مشکلات رژیم صهیونیستی خواهد شد و به نفع رژیم صهیونیستی است که جنگ اوکراین زودتر پایان یابد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *