جدیدترین مطالب

Loading

أحدث المقالات

کاخ سفید اعلام کرد که آمریکا سامانه پاتریوت آزاد برای اوکراین ندارد

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی رئیس جمهور آمریکا، اعلام کرد که ایالات متحده سامانه های دفاع هوایی پاتریوت آزاد برای ارسال به اوکراین ندارد و تمامی سامانه های موجود آمریکا در سراسر جهان برای محافظت از نیروهای آمریکایی مستقر هستند.

روایت العربی الجدید از طرح اضطراری مصر درباره تهاجم قریب‌الوقوع به رفح: به همه پزشکان برخی استان‌ها دستور داده شد از مرخصی‌ها بازگردند تا برای شرایط اضطراری آماده باشند

منابع خصوصی مصری فاش کردند که دستورالعمل‌هایی به تعدادی از بخش‌ها در سه استان منطقه کانال سوئز: اسماعیلیه، سوئز و پورت سعید، علاوه بر استان‌های شرقی، شمال و جنوب سینا صادر شده است تا سطح آماده باش را افزایش دهند و با اجرای طرح اضطراری که از سه شنبه آینده آغاز می‌شود، تعطیلات را لغو کنند و این ممکن است نشان دهنده حمله قریب الوقوع رفح باشد.

بلینکن: چین می تواند از طریق نفوذش بر ایران در کاهش تنش‌ها نقش داشته باشد

آنتونی بلینکن وزیر خارجه دولت جو بایدن که به چین سفر کرده است، روز جمعه در پکن با شی جین پینگ، رئیس جمهوری این کشور دیدار و گفتگو کرد و گفت که در خصوص چگونگی نقش سازنده چین در «بازدارندگی حکومت ایران» و گروه‌های وابسته به آن در تشدید تنش‌ها در خاورمیانه (غرب آسیا) گفتگو کرده است. بلینکن تصریح کرد: «من فکر می‌کنم روابطی که چین [با حکومت ایران]دارد می‌تواند در تلاش برای آرام کردن تنش، جلوگیری از تشدید و گسترش آن مثبت باشد و ما توافق کردیم که به طور منظم در باره این موضوع در ارتبط باشیم و مطمئنم که این طور خواهد بود.»

بمب گذار میدان تقسیم استانبول به ۷ بار حبس ابد و هزار و ۸۰۰ سال زندان محکوم شد

 دادستانی استانبول حکم “احلام البشیر” که در سال ۲۰۲۲ با بمبگذاری در میدان تقسیم استانبول باعث کشته شدن ۶ نفر و مجروح شدن ۹۹ نفر دیگر شد را صادر کرد. بر اساس این حکم، البشیر به اتهام “تخریب اتحاد و یکپارچگی حکومت” و “قتل عمد” ۶ نفر به ۷ بار حبس ابد محکوم شد. وی همچنین به اتهام “اقدام به قتل عمد”، “پیدا کردن بدون اجازه مواد خطرناک” در مجموع به ۱۷۹۴ سال زندان و ۲۲ هزار لیره جزای نقدی محکوم شد.

ببینید | کاخ سفید مسجد شد!

نماز جماعت توسط بیش از ۵۰۰۰ نفر از تظاهرات کنندگان حامی فلسطین در قلب آمریکا، واشنگتن دی سی اجرا شد./ مهر

تکرار ادعای کاخ سفید: مدرکی مبنی بر نسل کشی اسرائیل در غزه وجود ندارد

نیویورک  – ایرنا- «جان کربی» هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید برغم کشتار بیش از ۳۴ هزار فلسطینی به رغم اعتراف به کشتار زیاد و مرگ فلسطینیان بر اثر گرسنگی همچون دیگر مقامات آمریکایی همچنان به تبرئه رژیم اسرائیل پرداخت و با تکرار ادعاهای واشنگتن مدعی شد: مدرکی مبنی بر نسل کشی اسرائیل در غزه وجود ندارد.

جنبش دانشجویی آمریکا خواب را از چشم قاتلان کودکان غزه ربوده/ دانشگاه‌های جهان حمایت کنند

تهران- ایرنا- سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در بیانیه‌ای با محکوم کردن برخوردهای پلیس و دولت آمریکا با دانشجویان حامی فلسطینیان در این کشور، خواستار حمایت جهانی دانشجویان، دانشگاه‌ها و مراکز فرهنگی و علمی جهان از این جنبش دانشجویی اصیل شد.

Loading

توافق راهبردی چین- جزایر سلیمان و نگرانی آمریکا

شورای راهبردی آنلاین-گفتگو: کارشناس مسائل آمریکا درباره امضای توافق امنیتی چین با جزایر سلیمان گفت: «توافق امنیتی بین رئیس جزایر سلیمان و رئیس‌جمهور چین که در 30 فروردین سال جاری امضا شد؛ یک توافق‌نامه راهبردی بین چین به عنوان یک قدرت بزرگ با یک کشور کوچک جزایری بود که بدون شک پیامدهای جهانی به دنبال خواهد داشت.»

طهمورث غلامی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی در خصوص نگرانی آمریکا پیرامون این توافق گفت: «امضای این توافق جزء کوچکی از رقابت بزرگ بین ایالات متحده آمریکا و چین است و انتظار می‌رود که هرچه جلوتر می‌رویم این رقابت شدیدتر شود و ابعاد مختلف نظامی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی به خود بگیرد.»

این کارشناس با اشاره به اینکه در رقابت بین پکن و واشنگتن در شرق آسیا مهم‌ترین متحد ایالات متحده دولت استرالیا است، گفت: «استرالیا یک کشور غربی و مسیحی در قاره آسیا است که متحد ناتو نیز به شمار می‌رود؛ لذا ایالات متحده همواره در جنگ‌ها، اتحادها و ائتلاف‌هایی که نیاز داشته روی استرالیا حساب ویژه‌ای باز کرده و استرالیا در کنار آمریکا بوده است».

غلامی اشاره کرد: «اگرچه آمریکا متحدانی چون ژاپن و کره جنوبی را نیز در کنار خود دارد، اما مهم‌ترین متحد واشنگتن در شرق آسیا یا اقیانوس آرام با هدف مقابله با چین، استرالیا است.»

وی ادامه داد: «اشتباه نیست اگر بگوییم نقشی که اکنون استرالیا برای آمریکا در مقابله با چین دارد مشابه نقشی است که انگلستان یا شاید فرانسه و آلمان غربی در رقابت با شوروی برای واشنگتن داشتند.»

کارشناس مسائل آمریکا توضیح داد: «اکنون نیز استرالیا محور سیاست‌های تهاجمی آمریکا علیه چین است.»

غلامی درباره شاخصه اصلی اهمیت استرالیا برای آمریکا به پیمان سه‌جانبه‌ای اشاره کرد که بین انگلستان، آمریکا و استرالیا امضا شد و به پیمان آکوس معروف است.

وی افزود: «طبق این پیمان، دو دولت لندن و واشنگتن متعهد شدند که زیردریایی‌های استرالیا را تبدیل به زیردریایی اتمی کنند. باید توجه داشت که زیردریایی‌های اتمی علاوه بر اینکه قدرت و امکان برد بیشتری دارد می‌توانند تسلیحات نظامی بسیار بیشتری را نیز حمل کنند.»

به گفته این کارشناس طبق این پیمان، ایالات متحده تلاش کرده تا نیروهای زمینی و هوایی استرالیا را به سلاح‌های بیشتری مجهز کند و در ضمن توانسته حزب حاکم استرالیا را تشویق کند تا سطح کیفی و کمی نیروهای نظامی خود را ارتقاء بخشد.

وی تاکید کرد که پیمان آکوس، پیمانی است که به شدت چینی‌ها را نگران کرد. چون مشخص بود که اتمی شدن زیردریایی‌های استرالیا، به طور مشخص اقدامی علیه چین بود که پکن به خوبی متوجه آن شد. ضمن آنکه طرف غربی نیز این موضوع را پنهان نکرد.

غلامی به این موضوع نیز پرداخت که آمریکا تلاش کرده تا در کنار استرالیا، هند را هم وارد ماجرا کند تا همانند حلقه‌ای که برای محاصره شوروی تشکیل داده بودند، اکنون نیز حلقه‌ای برای محاصره چین تشکیل دهند.

کارشناس مسائل آمریکا معتقد است آنچه بیش از همه امضای توافق جزایر سلیمان با چین را سرعت بخشید، توافقی بود که پیش‌تر بین آمریکا، انگلستان و استرالیا امضا شده و کاملا پکن را نگران کرده بود.

وی در ادامه گفت: «ایالات متحده علاوه بر اینکه در ژاپن یا کره جنوبی و دیگر جزایر آن منطقه نیروی نظامی دارد تلاش کرده تا استرالیا را نیز تقویت کند. هدف تقویت این نیروهای نظامی در شرق آسیا نیز چین است.»

غلامی تاکید کرد در چنین شرایطی طبیعی است که چینی‌ها نیز در واکنش تلاش کنند بر جزایر، سرزمین‌ها یا کشورهایی نفوذ کنند که به خاک یکی از متحدان آمریکا نزدیک‌تر است.»

این کارشناس درباره موقعیت سرزمینی جزایر سلیمان توضیح داد: «جزایر سلیمان در شمال شرق استرالیا قرار دارد و این مسئله که چینی‌ها با آنها یک توافق‌نامه امنیتی امضا کرده‌اند به آنها این امکان را می‌دهد تا نیروها یا کشتی‌های نظامی‌شان در آنجا مستقر شده یا عملیات نظامی مشترک داشته باشند.»

وی ادامه داد: «این توافق‌نامه همچنین این امکان را به چین می‌دهد تا بتواند دسترسی نزدیک‌تری به استرالیا داشته باشد و یا می‌تواند امکان کنترل تحرکات دریایی نیروهای نظامی طرف مقابل را به پکن بدهد. در ضمن می‌تواند برای چین به مثابه یک پایگاه باشد تا بتوانند استرالیا را تحت فشار قرار دهند.»

غلامی با بیان اینکه اگر امروز آمریکا تلاش می‌کند تا از طریق تایوان، چین را تحت فشار قرار دهد، گفت: « برای پکن نیز این امکان فراهم آمده تا از طریق جزایری مانند جزایر سلیمان بتواند متحدان آمریکا مانند استرالیا را تحت فشار قرار دهد.»

کارشناس مسائل آمریکا درباره این رقابت شکل‌گرفته بین چین و آمریکا گفت: «اکنون از یک سو ایالات متحده تلاش دارد تا در کشورهایی نفوذ کند که چین را تحت نفوذ و فشار قرار دهد و از سوی دیگر پکن سعی می‌کند در دولت‌هایی نفوذ کند تا اجازه محاصره از سوی آمریکا را ندهند و بتوانند طرف آمریکایی را تحت فشار قرار دهند.»

به گفته غلامی از این رو چین تلاش دارد تا در آسیای مرکزی نفوذ داشته باشد، با پاکستان روابطش را گسترش دهد، به فیلیپین نزدیک شود، با کره شمالی روابطش را حفظ کند و در آخرین اقدام هم ارتباطات نزدیکی با جزایر سلیمان گرفته‌ است.

این کارشناس با بیان این که این رقابت کاملا طبیعی است، گفت: «هم چین و هم آمریکا تلاش‌شان این است که در کشورهای مختلف حضور داشته باشند و حضور چین در جزایر سلیمان نیز صرفا بخش کوچکی از همین رقابت به شمار می‌رود. همچنین ممکن است در آینده خبرهایی از این دست در مورد توافقات چین با کشورهای دیگر را نیز بشنویم.»

به گفته غلامی توافق چین با جزایر سلیمان یک اقدام کاملا راهبردی و استراتژیک برای مقابله با نفوذ ایالات متحده در کشورهای مختلف است که از زمان باراک اوباما آغاز شد. وی در نهایت تاکید کرد: «لذا از آنجایی که این رویکرد آمریکا برای تحت فشار قرار دادن چین بود، اکنون نیز پکن با امضای چنین توافق‌نامه‌هایی می‌خواهد تا در حلقه محاصره واشنگتن نفوذ و حتی این حلقه‌ها را قطع کند، با این هدف که زمانی که رقابت آمریکا و چین شدت بیشتری گرفت این حلقه‌های محاصره برای پکن دردسرساز نشود.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *