جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

نبرد ایران و اسرائیل و جنگ ژئوپولتیک با ماهیت رولت روسی / اعراب می توانند از جنگ تهران و تل آویو جلوگیری کنند؟

برای دولت‌های عربی منطقه که خواستار گفتگو و دیپلماسی جهت خودداری از گسترش جنگ غزه به کل منطقه هستند، یک جنگ تمام عیار بین ایران و اسرائیل آن‌ها را در معرض آتش متقابل طرفین قرار خواهد داد. چنین نتیجه‌ای بدترین سناریوی ممکن خواهد بود که رهبران ۶ کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس سال هاست به دنبال اجتناب از آن هستند.

پنتاگون اعلام کرد پدافند هوایی اردن را تقویت می‌کند

وزارت دفاع آمریکا «پنتاگون» امروز جمعه در بیانیه‌ای اعلام کرد کمیته نظامی مشترک با اردن در جریان نشست خود با حضور مقامات دفاعی دو کشور «اثرات بی‌ثبات‌کننده» درگیری‌های جاری در منطقه و نیز موضوع مقابله با گسترش پهپاد‌ها در منطقه را بررسی کرد.

Loading

سیاست دوگانه امارات در قبال ایران

۱۴۰۰/۱۰/۰۱ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین - گفتگو: یک کارشناس مسائل خاورمیانه درباره تلاش‌های اخیر امارات برای حفظ روابط با واشنگتن و گسترش همزمان مناسبات با تهران و تل‌آویو گفت: «امارات تلاش دارد از ابزار رابطه با ایران در راستای منافعش با رژیم اسرائیل و آمریکا و از ابزار روابط با تل‌آویو و واشنگتن در مقابل ایران استفاده نماید تا به نوعی بتواند همه طرف‌ها را حفظ کند.»

قاسم محبعلی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی اظهار داشت: «امارات به دنبال نوعی از روابط در سیاست خارجی خود است که براساس آن بتواند با همه کشورهای خاورمیانه متناسب با منافع و خواسته‌های خود ارتباط برقرار کند.»

محبعلی با بیان اینکه امارات هم‌پیمان نظامی آمریکا است، گفت که ابوظبی اخیرا روابط خود با تل‌آویو را نیز گسترش داده و وارد پیمان‌های جدی با رژیم صهیونیستی شده است.

این کارشناس با اشاره به اینکه ایران همسایه امارات است، گفت: «در این بین از یک طرف امارات می‌خواهد از ابزار آمریکا و رژیم اسرائیل برای رابطه با ایران استفاده کند و در پی مطالبات و پیشبرد سیاست‌هایش در قبال تهران باشد و یا به اصطلاح خودشان تهدید ایران را رفع کند و از طرف دیگر خواهان استفاده از ظرفیت‌های تجارت با ایران است تا از ابزار تهران در برابر آمریکا و اسرائیل بهره بگیرد تا بتواند با هر دو طرف بازی کند.»

به گفته این کارشناس، سیاست ابوظبی در حال حاضر به این صورت است که از شکاف‌هایی که بین ایران و غرب اتفاق افتاده، حداکثری بهره‌برداری را می‌نماید؛ چرا که احساس می‌کند ایران به رابطه با امارات نیاز دارد و آمریکا و رژیم صهیونیستی هم می‌خواهند از ظرفیت ابوظبی استفاده کنند و با کشورهای جنوب خلیج‌فارس در مقابل ایران یک جبهه متحد تشکیل دهند.

محبعلی در پاسخ به اینکه چه موانعی بر سر راه پیشبرد این سیاست‌های امارات قرار دارد، گفت: «از یک سو امارات یک سری ادعاهای بی‌اساس در مورد جزیره ابوموسی دارد و از سوی دیگر بعد از بهار عربی سیاست‌های منطقه‌ای این کشور در یمن، ‌مصر و لیبی باعث شده با برخی کشورهای منطقه همچون قطر، ترکیه و تاحدودی عربستان در رقابت قرار گیرد.»

وی با بیان این موضوع که یکی از نگرانی‌های امارات همواره مسئله جنبش اخوان المسلمین در جهان عرب بوده گفت: «امارات در این رابطه همواره به اتفاق عربستان در لیبی و مصر با ترکیه و قطر دچار رقابت شده بود. به صورتی که قطر و ترکیه از اخوان حمایت می‌کردند و امارات و عربستان حامی نظامیان در مصر و لیبی بودند.»

به گفته این کارشناس، امارات با وجود همسایگی با ایران اما یک سری ادعاها را در خصوص جزایر سه‌گانه به ویژه ابوموسی مطرح می‌کند و قصد دارد با توسعه رابطه با رژیم صهیونیستی و آمریکا از ایران امتیاز بگیرد و در عین حال به رابطه تجاری با ایران نیز نیاز دارد.

محبعلی تاکید کرد که ایران یکی از طرف‌های تجاری مهم امارات در منطقه است و ابوظبی نمی‌خواهد این فرصت را از دست بدهد.

کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به اینکه داشتن یک منطقه امن در راستای منافع همه کشورهای حوزه خلیج‌فارس به ویژه امارات است، گفت: «این کشورها نه توان آن را دارند که خود به تنهایی وارد درگیری شوند و نه در جهت منافع‌شان است، اما بعضا در برخی موارد مانند حمله عراق به کویت، این کشورها با هدف رفع تهدید تلاش می‌کنند که قدرت‌های بزرگ‌تر را وارد منطقه کنند.»

محبعلی در ادامه در رابطه با نگاه کشورهای حاشیه جنوبی خلیج‌فارس به ویژه امارات در قبال ایران توضیح داد: «این کشورها ضمن اینکه نمی‌خواهند مستقیما مقابل ایران قرار بگیرند، اما درصددند از ابزار آمریکا و رژیم اسرائیل استفاده کنند و آن‌ها را مقابل ایران قرار دهند.»

به گفته این کارشناس، کشورهای عربی بعضا نیز یک بازی دوگانه را ترتیب می‌دهند یعنی در شرایطی که منطقه به سمت بحران می‌رود از یک سو سعی می‌کنند به ایران در باغ سبز نشان دهند و در عین حال رابطه راهبردی‌شان با آمریکا و رژیم اسرائیل را نیز حفظ می‌کنند.

کارشناس مسائل خاورمیانه در خصوص پیشینه سیاست‌های امارات در قبال ایران گفت: «این کشور در بیش از 40 سال بعد از انقلاب اسلامی ایران متناسب با شرایط منطقه یک سیاستی را دنبال کرده‌ که مبتنی بر راهبرد محدود کردن و کنترل ایران و در عین حال داشتن یک رابطه نسبتا کج‌دار و مریز با تهران بوده است.»

وی ادامه داد: «امارات این روابط را متناسب با شرایط تنظیم می‌کند؛ یعنی اگر مناسبات تهران با آمریکا و اروپا بهبود پیدا کند آن‌ها نیز تلاش می‌کنند که از این روند عقب نمانند و زمانی که روابط ایران با کشورهای بزرگ‌تر مانند اروپا و آمریکا دچار مشکل می‌شود آن‌ها نیز سعی می‌کنند ضمن حفظ رابطه با ایران، در کنار قدرت‌های غربی و همراه آن‌ها باشند. این راهبرد امارات در دوره بعد از انقلاب اسلامی ایران همیشه ثابت بوده است.»

محبعلی با اشاره به برخی اقدامات اماراتی‌ها گفت که این تحرکات به نوعی اطمینان‌بخشی کاذب به ایران محسوب می‌شود و نمونه آن سفر اخیر مشاور امنیتی امارات به ایران است.

این کارشناس ادامه داد: «چون ابوظبی برای سفر نخست‌ وزیر رژیم اسرائیل و بستن قراردادهای سطح بالا برنامه‌ریزی کرده‌ بود و از آنجایی که سیاست اعلامی ایران بهبود روابط با کشورهای حاشیه جنوبی خلیج‌فارس است، سعی کردند با این اقدام نشان دهند که در حال بهبود مناسباتشان با تهران هستند.»

وی تاکید کرد درواقع ابوظبی سعی کرد واکنش بعدی تهران را در صورت گسترش مناسبات امارات-رژیم صهیونیستی و کشاندن پای این رژیم به منطقه که می‌تواند یک واکنش همراه با تهدید باشد، تعدیل نماید.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *