جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

ترکیه تجارت با تل آویو را به حال تعلیق درآورد / وزیر خارجه اسرائیل: اردوغان توافقات تجاری را زیر پا می‌گذارد؛ مذاکره فوری برای یافتن جایگزین انجام دادیم

بلومبرگ گزارش داد: ترکیه تجارت با اسرائیل را به حال تعلیق درآورده است.در همین راستا، «یسرائیل کاتس» وزیر خارجه اسرائیل گفت: اردوغان با بستن بنادر به روی واردات و صادرات اسرائیل، توافقات را زیر پا می‌گذارد.

شهادت ۱۴۱ خبرنگار از ابتدای تجاوز اسرائیل به غزه

تهران – ایرنا – مرکز اطلاع رسانی دولتی در غزه در آستانه سوم ماه می (روز جهانی آزادی مطبوعات) اعلام کرد که رژیم اشغالگر از ابتدای تجاوز به نوار غزه در هفتم اکتبر تاکنون، ۱۴۱ خبرنگار را به شهادت رسانده است.

سازمان ملل: ۷۵۰۰ تُن مهمات منفجر نشده در سراسر نوار غزه باقی مانده است

تهران – ایرنا – سازمان ملل متحد اعلام کرد، همزمان با ادامه تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه حدود ۷۵۰۰ تُن مُهمات منفجر نشده در سراسر این باریکه از خاک فلسطین وجود دارد و پاکسازی آن، به حدود ۱۴ سال زمان نیاز دارد.

مأموریت دشوار بلینکن

رویکردهای آمریکا از گذشته تاکنون همواره نشان داده که آنها به‌هیچ‌وجه خواهان آن نیستند که پایان جنگ همراه با پیروزی حماس و مردم فلسطین باشد.

Loading

چالش‌های پیش‌روی امارات و عربستان در دوره بایدن

۱۳۹۹/۱۲/۲۱ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین - گفتگو: یک کارشناس مسائل خاورمیانه و عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در خصوص روابط امارات و عربستان سعودی با آمریکا در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ گفت این کشورها توانستند از فضایی که سیاست خارجی ترامپ در منطقه ایجاد کرده بود استفاده کنند و اهداف و منافع حداکثری خود را پیش ببرند.

دکتر علی‌اکبر اسدی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی در خصوص تفاوت سیاست‌های ترامپ با دولت جو بایدن گفت: «ترامپ و تیم او خیلی نسبت به معادلات و موازنه‌ منطقه‌ای، بسترهای تاریخی و واقعیت‌هایی که بر مناسبات کشورهای منطقه حاکم است آگاهی و شناخت عمیق نداشتند.»

اسدی ادامه داد: «همچنین تیم دونالد ترامپ به دنبال یک سری سوژه‌های ضد ایرانی و حمایت جدی از رژیم اسرائیل و برخی کشورهای عربی چون عربستان و امارات بودند.»

این کارشناس توضیح داد که ترامپ نگاه ویژه‌ای به بحث سیاست خارجی داشت و برای او بحث منافع اقتصادی از جایگاه بسیار بالایی برخوردار بود. مسئله‌ای که در شعار اول آمریکای ترامپ نیز مشخص بود.

اسدی ادامه داد: «درواقع دونالد ترامپ بدون آنکه بخواهد به تبعات بلندمدت و ابعاد سیاست‌های پیچیده‌ خود در منطقه توجه کند، با در نظر گرفتن درآمدها و منابع مالی ریاض و ابوظبی هدف خود را بهره‌برداری مالی و اقتصادی حداکثری از این کشورها قرار داده بود.»

اسدی با بیان اینکه اولین سفر ترامپ به عربستان بود، ادامه داد: «وی خواهان آن بود که بتواند سلاح بیشتری به این کشورها بفروشد و منافع اقتصادی حداکثری کسب کند.»

عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در مقایسه نگاه بایدن و ترامپ به مسائل منطقه و جهان گفت: «دولت بایدن برخلاف دولت ترامپ، سیاست‌های جهانی معطوف به احیای رهبری ایالات‌متحده در سطح نظم لیبرال را دنبال می‌کند.»

وی ادامه داد که ترامپ در چنین فضایی یک فرصت حداکثری را برای عربستان و امارات ایجاد کرد و این کشورها نیز توانستند جنگ یمن را که از قبل آغازشده بود پیش ببرند و سلاح‌های مختلف را از آمریکا تأمین کنند.

به گفته اسدی به دنبال حمایت‌های ترامپ، ریاض و ابوظبی به سیاست‌های تهاجمی خود افزودند و در این راستا تشدید جنگ یمن و محاصره قطر قابل‌ذکر است.

این کارشناس با اشاره به این موضوع که دولت بایدن شناخت عمیق‌تری از معادلات منطقه‌ای و شرایط جهانی دارد گفت: «بایدن در این اندیشه است که چطور می‌تواند رهبری آمریکا و ارزش‌های آمریکایی را در جهان حاکم کند.»

وی ادامه داد: «بایدن در قالب چنین سیاستی‌، رفتارهای تهاجمی عربستان و امارات را نمی‌تواند بپذیرد و معتقد است، این کشورها باید سیاست خارجی خود را اصلاح کنند.»

اسدی تأکید کرد: «لذا آمریکا به دنبال بازگرداندن تعادل به سیاست‌هایش در منطقه است و در همین راستا بایدن فروش سلاح‌های تهاجمی که عربستان در جنگ یمن به کار می‌برد را متوقف کرده و سعودی‌ها و اماراتی‌ها مجبور شدند حتی پیش از به قدرت رسیدن بایدن به محاصره قطر پایان دهند.»

این استاد دانشگاه با بیان اینکه یکسری انگاره درباره سیاست خارجی بایدن در قبال عربستان مطرح است، گفت: «ازجمله این انگاره‌ها، محدود کردن محمد بن سلمان ولیعهد سعودی است اما مشخص نیست که در صورت پیشبرد چنین سیاستی، چه کسی را می‌تواند جایگزین بن سلمان کند.»

او در ادامه توضیح داد که اگر بایدن این سیاست‌های تهاجمی و دفعی را در قبال بن سلمان دنبال کند ممکن است ولیعهد سعودی نیز به اقداماتی متوسل شود که نتایج بدی را برای آمریکایی‌ها در پی داشته باشد.

اسدی در خصوص تلاش‌های بایدن برای پایان دادن به جنگ یمن نیز گفت: «رئیس‌جمهوری دموکرات ایالات‌متحده آمریکا سعی دارد پایان جنگ یمن را به‌عنوان دستاوردی برای خود در منطقه ثبت کند.»

وی تأکید کرد که فشار بر عربستان برای توقف رویکرد تهاجمی‌اش در قبال یمن و همچنین رایزنی با بازیگران مختلف ازجمله تلاش‌های بایدن در این راستا به شمار می‌رود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *