جدیدترین مطالب

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

Loading

أحدث المقالات

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

امیرعبداللهیان وارد گامبیا شد + فیلم

تهران- ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در راس هیاتی به‌ منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی وارد بانجول پایتخت گامبیا شد.

اهانت دوباره به قرآن کریم در سوئد

تهران- ایرنا- یک زن سوئدی افراطی و ضد اسلام روز جمعه در شهر مالمو در سوئد در اقدامی شنیع یک نسخه از قرآن کریم را به آتش کشید.

Loading

اهداف و عوامل تاثیرگذار بر تحرکات نظامی ترکیه در سوریه

شورای راهبردی آنلاین - گفتگو: یک کارشناس مسائل ترکیه گفت: اقداماتی که ترکیه اکنون در سوریه انجام می‌دهد، تداوم همان سیاست‌های قبلی است و این کشور دست به اقدام جدیدی در سوریه نخواهد زد.

علی سعادت‌آذر، مدیر گروه ترکیه شناسی دانشنامه اسلام معاصر در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به گزارشی که اخیراً درباره احداث پایگاه نظامی جدید ترکیه در منطقه «جبل الاکراد» در نزدیکی شهر لاذقیه واقع در شمال شرق سوریه منتشر شده، گفت: «ازآنجایی‌که مسئله سوریه بعد از کشته شدن ابوبکر البغدادی برای ترکیه کمرنگ‌تر شده است و یک فضای بن‌بستی در این کشور برای ترکیه به وجود آمده، لذا اکنون آنکارا به سمت سناریو‌های دیگری همچون آنچه در قفقاز مشاهده می‌کنیم، حرکت کرده است.»

این کارشناس ادامه داد: «اکنون ترکیه هزینه‌ای بیش از آنکه برای نابودی گروه‌هایی که خود در لیست تروریست‌ها قرار داده در سوریه صرف نخواهد کرد و آن‌هم صرفاً با هدف ایجاد یک حریم امنیتی برای خود است.»

به گفته سعادت‌آذر در این بین اگر ترکیه اقدام جدیدی انجام دهد بازیگر مقابلش روسیه خواهد بود تا بتواند از این کشور در مناطق دیگر امتیاز بگیرد و درواقع در سوریه هدف راهبردی جدیدی از سوی آنکارا ترسیم نشده است.

این کارشناس تأکید کرد: «همچنین با توجه به اینکه ترکیه طی 10 سال گذشته هزینه زیادی در سوریه متقبل شده،‌ ورود به یک بازی فرسایشی جدید آن‌هم در منطقه‌ای که بارها امتحان شده در سیاست خارجی عمل‌گرای ترکیه منطقی نخواهد بود.»

وی با اشاره به اینکه ممکن است بخشی از سیاست‌های تأسیس پایگاه ترکیه واکنشی به روی کار آمدن دولت جدید در آمریکا و رویکردهای جدید سیاست خارجی جو بایدن باشد، ادامه داد: «بایدن اعلام کرده که کردها متحدان و دوستان خوب ما در سوریه بوده و هستند و این رویکرد آمریکا، تا حدودی ترکیه را نگران کرده است.»

این کارشناس با واکاوی رویکرد آنکارا به مسئله مهاجران ادامه داد: «در دوره احمد داود اوغلو در این رابطه امتیازات خوبی از اروپا گرفته شد اما بعدها این مسئله به فراموشی سپرده شد؛ زیرا رجب طیب اردوغان خیلی مایل نیست که از مسئله آوارگان برای امتیاز گیری در مقابل اروپا استفاده کند و موجب رنجش این اتحادیه شود. درواقع اردوغان نسبت به این مسئله کمی‌ محافظه‌کارانه‌تر می‌نگرد. موضع وی در سوریه بیشتر متمرکز بر مبارزه با گروه‌های تروریستی معرفی‌شده توسط آنکارا است که اغلب جریان‌های کرد را شامل می‌شود.»

به گفته سعادت‌آذر با توجه به تحرکات جدیدی که ترکیه در قفقاز شروع کرده به نظر می‌رسد که درگیری‌‌ عمده‌اش با روس‌ها خواهد بود و اقداماتش در دیگر نقاط مانند لیبی و سوریه فقط در حد یک ابزار چانه‌زنی در قفقاز است.

وی تأکید کرد: «درواقع ترکیه می‌خواهد از کارت بازی‌اش در لیبی و سوریه برای هدفی مهم‌تر یعنی اقداماتش در قفقاز بهره ببرد.»

مدیر گروه ترکیه شناسی اسلام معاصر با تأکید بر اینکه اساساً سیاست خارجی ترکیه، سیاست خارجی توسعه‌گرا و عمل‌گرا است، ادامه داد: «در سیاست خارجی توسعه‌گرا، نگاه به توسعه با رویکرد بده بستان‌های بین‌المللی در جریان است؛ یعنی هم اعتقاد به توسعه و هم عمل‌گرایی، این کشور را وادار می‌کند تا به بده بستان روی بیاورد. در این مدل از سیاست خارجی عموماً بازی‌های چندبعدی از شرق به غرب و بالعکس انجام می‌گیرد.»

سعادت آذر با بیان اینکه هدف از تأسیس پایگاه ترکیه در سوریه ممکن است بخشی از معامله بزرگی باشد که ترکیه با روسیه در قفقاز دارند، تأکید کرد: «ترکیه ناخوانده وارد قفقاز شد؛ یعنی قرار بود فقط نیروهای روسی حافظ صلح در مناطق آزادشده قره‌باغ باشند اما ترک‌ها در قراردادی که سه، چهار روز بعد از آتش‌بس با روس‌ها بسته شد خودشان را تحمیل ‌کردند. این در حالی است که مختصات همکاری مسکو و آنکارا در قره‌باغ هنوز مشخص نیست.»

وی تأکید کرد: «این اقدامات مجموعه نقش‌آفرینی‌های پراکنده‌ای است که اردوغان به‌خوبی بلد است در دنیا انجام دهد و از موقعیت‌های ژئوپلیتیکی کشورش به‌خوبی استفاده می‌‌کند. درواقع وی به‌خوبی می‌داند چگونه باید فرصت‌سازی کند.»

این کارشناس با اشاره به اینکه باید منتظر اتفاقات آینده باشیم، ادامه داد: «ارزش راهبردی سوریه بعد از بن‌بست‌هایی که بر سر صدور اخوانیسم در منطقه رخ داد برای ترکیه کاهش‌یافته و اهداف جدیدی از سوی آنکارا برای این کشور تعریف‌نشده است.»

سعادت آذر درباره عوامل تأثیرگذار بر سیاست‌ها و مواضع ترکیه نیز گفت: «انتخابات آمریکا و روی کار آمدن جو بایدن، رویکرد اتحادیه اروپا به ترکیه و بمباران‌های متعدد اسرائیل در سوریه، همه و همه در شکل گرفتن شطرنج آینده سیاست خارجی آنکارا تأثیرگذار هستند.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *