جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

زاخارووا: روسیه در هیچ کنفرانسی درباره «فرمول صلح» زلنسکی شرکت نمی‌کند

تهران- ایرنا- ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت که مسکو در کنفرانس صلح اوکراین در سوئیس یا هیچ رویداد دیگری که درباره «فرمول صلح» ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین باشد، شرکت نخواهد کرد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: واشنگتن و سعودی به حصول توافقی که به اعطای تعهدات امنیتی به ریاض منجر خواهد شد «بسیار نزدیک» هستند / معتقدیم راهبرد ادغام اسرائیل در منطقه ایران را در منطقه منزوی خواهد کرد

«متیو میلر»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا امروز پنجشنبه در نشست خبری گفت ایالات متحده و عربستان سعودی به حصول توافقی که به اعطای تعهدات امنیتی به ریاض منجر خواهد شد «بسیار نزدیک» هستند. وی اضافه کرد: «چند جزئیات وجود دارند که لازم است کماکان به حل و فصل آنها ادامه دهیم اما فکر می‌کنیم که می‌توانیم در مدت زمان کوتاه بر سر آن جزئیات هم به توافق برسیم.»

انفجار در دمشق

تهران-ایرنا-رسانه های منطقه دقایقی پیش از شنیده شدن صدای انفجار در حومه دمشق خبر دادند.

اکثر آمریکایی‌ها تیک‌تاک را ابزار نفوذ چین می‌دانند

بر اساس نظرسنجی رویترز/ ایپسوس که همزمان با نزدیک‌تر شدن واشنگتن به ممنوعیت احتمالی اپلیکیشن ویدئویی چینی تیک‌تاک، انجام شد، اکثر آمریکایی‌ها معتقدند که چین از تیک‌تاک برای تاثیرگذاری بر افکار عمومی آمریکا، استفاده می‌کند.

Loading

رویکرد ارتش ترکیه در ادلب پس از توافق آتش‌بس با روسیه

۱۳۹۸/۱۲/۲۹ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک استاد دانشگاه با بیان اینکه هیچ اجماعی بر سر حفظ آتش‌بس بلندمدت در ادلب وجود ندارد، گفت: دیر یا زود این آتش‌بس شکننده در ادلب فرو خواهد پاشید، چراکه ترکیه متوجه شده آقای اسد در سوریه ماندنی است و باید بتوانند برگ برنده‌ای را داشته باشند تا منافعش حفظ شود.

دکتر رضا عابدی گناباد در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به اخبار منتشرشده مبنی بر ورود ستون نظامی جدید ارتش ترکیه به ادلب شامل 70 خودروی نظامی، خاطرنشان کرد: زمانی که توافق میان روسیه و ترکیه شکل گرفت تحلیل‌ها این بود که این آتش‌بس شکننده خواهد بود.

وی توضیح داد: بخشی از علت آن به ماهیت گروه‌های تروریستی برمی‌گردد، چراکه آن‌ها یک دسته، یک گروه و یکپارچه نیستند. بخشی از علل هم به بلندپروازی‌ها و تلاش‌های ترکیه در سوریه برمی‌گردد از طرف دیگر دولت روسیه و سوریه به این نتیجه رسیده‌اند که باید آخرین دژها و پایگاه‌های جریان‌های تروریستی در سوریه که در ادلب قرار گرفته‌اند، فتح شود.

 

هیچ اجماعی بر سر حفظ آتش‌بس بلندمدت در ادلب وجود ندارد

این تحلیلگر تحولات منطقه با اشاره به بیانیه وزارت خارجه روسیه مبنی بر اینکه تروریست‌های حاضر در استان ادلب با استفاده از فرصت آرامش، خود را بار دیگر مسلح کرده و حملاتی را علیه نیروهای نظامی سوریه انجام می‌دهند، گفت: پیش‌بینی می‌شود در شرایط کنونی در دوره آرامشی قرارگرفته‌ایم، اما در ماه‌های آینده قطعاً بحث ادلب دوباره داغ خواهد شد. چراکه ترکیه همچنان در ادلب منافع خود را دنبال می‌کند، بازی گروه‌های تروریستی، منافعی که آمریکایی‌ها دارند و اقداماتی که دنبال می‌کنند و همچنین نوع نگاهی که روسیه و به‌ویژه حکومت بشار اسد دارد نشان می‌دهد هیچ اجماعی بر سر حفظ این وضعیت در بلندمدت وجود ندارد. دیر یا زود این آتش‌بس شکننده در ادلب فرو خواهد پاشید.

 

هیچ‌کدام از شروط ترکیه در توافق با روسیه تحقق نیافت

عابدی گناباد در رابطه با اقداماتی که ارتش ترکیه در شمال سوریه دنبال می‌کند، تصریح کرد: زمانی که بحث پیشروی‌های گسترده در ادلب صورت گرفت آقای اردوغان در اولتیماتومی اعلام کرد اگر عقب‌نشینی صورت نگیرد تا پایان فوریه حمله می‌کنند! اما عملاً اتفاق خاصی نیفتاد و به لحاظ نظامی تلفات سنگینی هم دادند. این ابهت ارتش ترکیه را شکست چراکه آن‌ها همیشه از ارتششان ابهت و قدرتی را در داخل و منطقه ترسیم و آن را با نام ارتش محمد و ارتش اسلام مطرح می‌کنند. بااین‌حال حتی هیچ‌کدام از شروطشان در توافق با روسیه تحقق نیافت و حتی شاهد بودیم پوتین، چگونه اردوغان را تحقیر کرد.

وی با تأکید بر اینکه چندان نمی‌شود بر ثبات وضعیت ادلب در سوریه حساب کرد، اضافه کرد: باید در نظر داشت بین روسیه و ترکیه در بحث لیبی شکاف جدی شکل‌گرفته و حوادث لیبی می‌تواند در بحث ادلب و شمال سوریه هم اثرگذار باشد.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه ترکیه از گذشته به لحاظ تاریخی سلسله ادعاهایی را بر شمال سوریه داشته است، اضافه کرد: این کشور همیشه به دنبال این بوده که نفوذ تاریخی خود را در مناطقی که از امپراتوری عثمانی جدا شد داشته باشد. ترک‌ها این نگرش را بر شمال عراق و حتی بخشی از شمال آفریقا هم دارند. مباحثی که ادامه بحث‌های مربوط به «عمق راهبردی» احمد داوود اوغلو و نوعثمانی گری است.

وی با بیان اینکه آن‌ها از بوسنی تا چین را منطقه نفوذ خود می‌دانند، افزود: ترک‌ها بعد از اتفاقاتی که با بحران سوریه در سال 2011 افتاد تمام تلاششان سرنگونی رژیم بشار اسد در سوریه بود. آن‌ها حمایت‌های گسترده‌ای از معارضین حکومت اسد داشتند، بارها این بحث در داخل ترکیه باعث چالش شد و برخی روزنامه‌نگاران و جریان‌هایی که منتقد مداخله آقای اردوغان در قالب تئوری عثمانی گری بودند بارها افشاگری کردند. فیلم‌ها و اسنادی منتشر کردند که سازمان اطلاعات و امنیت ترکیه و نظامی‌های ترکیه به گروه‌های تروریستی کمک می‌کنند. در این مسئله برخی از روزنامه‌نگاران ترکیه به دادگاه فراخوانده و به خیانت به کشور متهم شدند و احکام سنگین 10 و یا 15 سال زندان گرفتند.

 

ترکیه به دنبال برگ برنده در سوریه

این استاد دانشگاه با بیان اینکه بعد از حضور جدی ایران و روسیه از سال 2015، برنامه‌های ترکیه برای سرنگونی بشار اسد نقش بر آب شد، ادامه داد: بنابراین ترک‌ها به دنبال این هستند که در آینده سوریه امتیاز بگیرند. آن‌ها متوجه شده‌اند آقای بشار اسد و ساختار حکومت علوی در سوریه ماندنی است و باید بتوانند برگ برنده‌ای را در سوریه داشته باشند تا زمانی که مذاکرات تقسیم قدرت و صلح شکل گرفت، منافع ترکیه حفظ شود و بتوانند از طرفین امتیاز سیاسی و اقتصادی بگیرند و دغدغه‌هایشان درباره کردها هم مرتفع شود.

عابدی گناباد همچنین بخشی از علت اقدامات ترکیه را باج خواهی اردوغان از کشورهای غربی و اروپایی دانست و گفت: او تلاش می‌کند خود را مدافع منافع اتحادیه اروپا نشان دهد و درعین‌حال از بحث آوارگان و مهاجرین از اتحادیه اروپا امتیاز بگیرد. ضمن اینکه آن‌ها می‌خواهند از یونانی‌ها و بلغاری‌ها هم امتیازهای سیاسی و اقتصادی بگیرند. برای اتباع خودشان لغو ویزای اروپا را به دست آورند و موقعیت ایران و روسیه را هم در سوریه تحت‌الشعاع قرار دهند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *