جدیدترین مطالب

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

Loading

أحدث المقالات

نماینده پاکستان: عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل برای حل مناقشه کنونی بسیار حائز اهمیت است

اسلام‌آباد- ایرنا- نماینده دائم پاکستان در سازمان ملل مصونیت از مجازات را علت اصلی سرکشی رژیم آپارتاید اسرائیل از اجرای قطعنامه آتش‌بس شورای امنیت در غزه دانست و تاکید کرد: برداشته شدن حق وتو و تصویب عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل برای حل مناقشه کنونی بسیار حائز اهمیت است.

پلیس آمریکا دانش‌آموز مسلح را در محوطه مدرسه کشت

تهران- ایرنا- اداره پلیس شهر مونت هورب در ایالت ویسکانسین آمریکا روز چهارشنبه (به وقت محلی) در بیانیه‌ای اعلام کرد که در جریان یک حادثه تیراندازی در محوطه بیرونی یک دبیرستان در این شهر، یک دانش‌آموز مسلح به دست افسران پلیس کشته شد.

مقام حماس: پایان رژیم صهیونیستی اجتناب ناپذیر است

تهران- ایرنا- عزت الرشق عضو دفتر سیاسی جنبش حماس در واکنش به قطع رابطه دیپلماتیک کلمبیا با رژیم صهیونیستی و اعتراضات گسترده افکار عمومی جهانی در حمایت از غزه گفت که همه این رویدادها متغیرهایی هستند که نشان می‌دهد پایان رژیم صهیونیستی اجتناب ناپذیر است.

ببینید | لحظه اصابت 3 موشک خوشه‌ای اوکراینی به ارتش روسیه

طبق گفته اوکراینی‌ها محل تجمع نیروهای روسی به وسیله موشک‌های دارای کلاهک خوشه‌ای ATACMS مورد اصابت قرار گرفته، باتوجه به ویدئو حداقل سه موشک در حمله استفاده شده است.اگر به لحظات اول ویدئو توجه کنید در ثانیه دوم پیش از رسیدن موج بمب‌های خوشه‌ای یک برخورد بزرگ دیده می‌شود که در واقع حاصل اصابت کلاهک ‌خوشه‌ای خالی شده موشک ATACMS در فاز آخر است./Viral vids

Loading

تلاش تازه آمریکا برای احیای آشوب در عراق

۱۳۹۸/۱۰/۱۲ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک تحلیلگر مسائل غرب آسیا گفت: آمریکا تلاش دارد نخست وزیری که مورد حمایت گروه‌های شیعه در مجلس است، روی کار نیاید.

امیر موسوی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به شرایط داخلی عراق اظهار کرد: تظاهرات و اعتراضات عمومی پس از آنکه معترضان عراقی یک نوجوان را در میدان الوثبه بغداد به شکل فجیعی به قتل رساندند، مقداری تعدیل شد. این مسئله عکس‌العمل بسیار گسترده‌ای داشت؛ زیرا حادثه دلخراش و جنایت بزرگی در حق این نوجوان 17 ساله بود و نشان داد که تظاهرات در این کشور حالت داعشی پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه میدان‌ها که محل تجمع معترضان بود، رفته‌رفته در حال تخلیه است و دو منطقه مهم بغداد تقریبا خالی شده است، افزود: تعداد کمی از معترضان در میدان تحریر و شهرهای دیگر حضور دارند و بیانیه حضرت آیت الله سیستانی مبنی بر تاکید بر ضرورت بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها و درخواست آرامش و انجام اعتراضات به صورت مسالمت‌آمیز بسیار موثر بود.

 

تصویب قانون جدید انتخابات؛ تحولی بزرگ

این تحلیلگر مسائل خاورمیانه تصویب قانون جدید انتخابات در مجلس را تحول بزرگی در عراق دانست و ادامه داد: تقریبا همه احزاب با این قانون موافقت کردند، حتی آن‌ها که مخالفت‌هایی داشتند؛ بالاخره این قانون آنچه را منویات مرجعیت عراق و معترضان بوده، مد نظر قرار داده و می‌تواند تحول مثبتی ایجاد کند.

موسوی با بیان اینکه تا کنون تعدادی از خواسته‌های مردم با تصویب این قانون تحقق پیدا کرده است، خاطرنشان کرد: این مسئله به تنهایی می‌تواند فضای جدیدی را در شرایط فعلی ایجاد کند و نشان می‌دهد اصلاحات به شکل جدی پیش می‌رود. اکثریت عراق در شرایط فعلی جمعیت خاموش هستند. آن‌ها که الان در میدان‌ها هستند، واقعاً در اقلیت هستند و مخصوصا در یک هفته و 10 روز اخیر آمارشان بسیار اندک شده است که نشان می‌دهد تعداد معترضان بسیار کم است.

این تحلیلگر مسائل خاورمیانه در همین حال تاکید کرد: البته طرف‌هایی هستند که تمایل ندارند آرامش در عراق برقرار شود و اصلاحات به صورت قانونمند انجام گیرد؛ بنابراین به دنبال ایجاد آشوب و تخریب و به هم ریختن کشور هستند.

 

تلاش سفارت آمریکا و رسانه‌های عربستان و امارات برای ایجاد آشوب

وی ادامه داد: سفارت آمریکا و رسانه‌های عربستان و امارات خیلی در تلاش هستند که آرامش برقرار نشود. تا امروز آن‌ها همچنان مردم را تحریک و تلاش می‌کنند این آرامشی را که به صورت نسبی در عراق برقرار شده، دوباره به هم بریزند و آشوبی ایجاد کنند؛ اما تحولات نشان می‌دهد امور به صورت مطلوبی در حال پیش رفتن است.

موسوی با بیان اینکه نخست وزیر معرفی شده موقت خواهد بود، اضافه کرد: او حداکثر یک سال و شاید 7 یا 8 ماه این مسئولیت را به عهده داشته باشد. او باید بازنویسی قانون اساسی را بر عهده گیرد و متولی این حرکت باشد. علاوه بر آن، برگزاری همه‌پرسی نظام سیاسی عراق بر اساس قانون اساسی جدید و در آخر برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری و مجلس را هم برعهده دارد. این‌ها نیاز به آرامشی دارد تا سازوکار اجرای این اصلاحات انجام شود.

 

چرایی سفر برهم صالح به نشانه قهر به سلیمانیه

این تحلیلگر مسائل غرب آسیا با اشاره به اخبار منتشر شده مبنی بر اعلام استعفای برهم صالح، رئیس جمهور عراق در پی معرفی «اسعد العیدانی»، استاندار بصره به عنوان نخست وزیر گفت: او اعلام کرده است که آمادگی دارد اگر او را مجبور به تایید نخست وزیری استاندار بصره بکنند، استعفا دهد و به نشانه قهر به سلیمانیه رفته است.

وی توضیح داد: البناء به عنوان فراکسیون اکثریت، «اسعد العیدانی» را در نامه‌ای به رئیس جمهور معرفی کرد. او فردی نسبتا مقبول برای سمت نخست وزیری است و مورد تائید همه گروه‌هاست. این نگرانی وجود داشت که او بین معترضان خارج از مجلس مقبول نیفتد، چرا که معترضان خواهان این هستند که فردی خارج از نظام فعلی حکومتی به عنوان نخست وزیر معرفی شود؛ اما وی بسیار منتقد دولت و نظام سیاسی و فسادهای مالی بود و به همین خاطر از مقبولیت لازم برخوردار است.

 

فشار آمریکا بر برهم صالح برای نپذیرفتن نخست وزیر شیعه

موسوی با اشاره به نامه برهم صالح مبنی بر اینکه به دلیل مخالفت مردم با استاندار بصره، نمی‌تواند العیدانی را به عنوان نخست وزیر اعلام کند، گفت: البته مشخص بود. سفر او به سلیمانیه نشان می‌دهد بر این مسئله اصرار دارد و آمریکایی‌ها به او فشار آورده اند؛ چرا که آمریکا اجازه نمی‌دهد نخست وزیری که مورد حمایت گروه‌های شیعه در مجلس است، روی کار بیاید. العیدانی فردی قوی و مثبت است و فسادی هم ندارد. اگر رئیس جمهور با احزاب متحد شود مرجعیت هم پشتیبانی می‌کند و اکثریت مردم هم او را می‌پذیرند.

 

اقدام غیرقانونی و خلاف منویات مرجعیت

موسوی افزود: اقدام برهم صالح غیرقانونی و برخلاف منویات مرجعیت است که تاکید داشتند هر چه سریع‌تر دولت تشکیل شود. اگر رئیس جمهور نخست وزیر را در زمان قانونی تایید نکند، غیرقانونی است. او باید مذاکره می‌کرد و اینکه از ابتدا نپذیرفته است، غیرقانونی است. باید ببینیم مجلس چه تصمیمی در این باره می‌گیرد. بحث صرفا هم العیدانی نیست و البناء هر کسی را معرفی کند، ظاهرا می‌خواهند رد کنند. آن‌ها می‌خواهند آشوب در عراق ادامه پیدا کند.

 

تلاش آمریکا برای ایجاد تنش امنیتی برای تحقق اهدافش

وی با بیان اینکه در شرایط کنونی آمریکا در حال تحمیل شرایطی به عراق است، اضافه کرد: آن‌ها با تحریک داعش در شمال بغداد و مناطق غرب عراق به دنبال ایجاد تنش امنیتی برای تحقق اهداف خود هستند. تاکنون حشد الشعبی و ارتش عراق توانسته‌اند تحرکات اخیر داعش را خنثی کنند.

موسوی گفت: آمریکایی‌ها به دنبال افرادی بودند که به عنوان نخست وزیر معرفی شوند، اما از سوی اکثریت مردم و هم از سوی مجلس رد شدند. باید دید در روزهای آینده تحولات چگونه پیش می‌رود.

وی در خصوص مواضع جریان صدر در روزهای اخیر در رابطه با معرفی نخست وزیر نیز گفت: این جریان به دنبال برگزاری همه‌پرسی عمومی برای انتخاب نخست وزیر است، اما این اقدام نمی‌تواند عملیاتی شود و اساسا غیرقانونی است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *