جدیدترین مطالب

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

Loading

أحدث المقالات

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

امیرعبداللهیان وارد گامبیا شد + فیلم

تهران- ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در راس هیاتی به‌ منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی وارد بانجول پایتخت گامبیا شد.

اهانت دوباره به قرآن کریم در سوئد

تهران- ایرنا- یک زن سوئدی افراطی و ضد اسلام روز جمعه در شهر مالمو در سوئد در اقدامی شنیع یک نسخه از قرآن کریم را به آتش کشید.

Loading

بحران انتخابات رژیم صهیونیستی و گزینه‌های پیش رو

۱۳۹۸/۰۶/۳۰ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت امور خارجه با تشریح گزینه‌های پیش روی رژیم صهیونیستی برای خروج از بن بست انتخابات گفت: به نظر می‌رسد با توجه به وضعیتی که وجود دارد دولت تل‌آويو دچار بحران مزمنی شده و بعید است به سادگی این بحران حل و فصل شود.

قاسم محبعلی با بیان اینکه عدم حضور نتانیاهو در قدرت هنوز قطعی نیست، خاطرنشان کرد: نه نتانیاهو و نه رقیب او، «بنی گانتس»، رهبر حزب راست میانه رو «آبی و سفید»، کرسی کافی در پارلمان برای تشکیل یک دولت در اختیار ندارند. آنها حتی اگر ائتلافی هم با دیگران ایجاد کنند، نمی‌توانند از کنست با 120 کرسی بیش از نیمی از آرا را به دست بیاورند.

وی با بیان اینکه چهار گزینه برای خروج از این وضعیت در رژیم صهیونیستی محتمل است، توضیح داد: در حالت اول ممکن است دولت ائتلاف سراسری تشکیل شود؛ یعنی این دو حزبی که کرسی‌های بیشتری به دست آوردند، دولت ائتلافی تشکیل دهند یا سمت نخست وزیری را مدت دار میان خودشان تقسیم کنند و بعد اعضای کابینه را به گونه‌ای که مورد توافق دو طرف باشد، بچینند و بعد احزاب کوچک‌تر موجود در کابینه وارد شوند.

این دیپلمات کشورمان در تشریح گزینه دوم محتمل در انتخاب نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت: این احتمال هم وجود دارد که نتانیاهو با «لیبرمن»، رئیس حزب «اسرائیل خانه ما»، که حدود 10 کرسی به دست آورده، با احزاب کوچکتر ائتلاف کند تا 61 کرسی را از آن خود کنند که البته این کار مشکلی به حساب می‌آید. لیبرمن در کابینه نتانیاهو بود و چون با او اختلاف شخصی پیدا کرد با خروجش عامل سقوط کابینه نتانیاهو در دوره قبلی شد.

وی ادامه داد: حالت سوم این است که لیبرمن و حزب «اسرائیل خانه ما» با «بنی گانتس»، رقیب نتانیاهو، ائتلاف کند و با ائتلاف احزاب کوچک‌تر دولتی نه چندان قوی تشکیل دهند.

این تحلیلگر مسائل بین الملل افزود: حالت چهارمی که می‌توان در نظر گرفت این است که توافقی صورت نگیرد و انتخابات مجددی برگزار شود.

محبعلی اظهارکرد: به نظر می‌رسد با توجه به وضعیتی که وجود دارد، کابینه رژیم صهیونیستی دچار بحران مزمنی شده و بعید است به سادگی این بحران حل و فصل شود.

وی درعین حال گفت: البته یک عامل می‌تواند این بحران را تا اندازه ای کاهش دهد و آن بحران خارجی است که این رژیم خود را در برابر آن می‌بیند. این بحران خارجی کمک می‌کند که دولت ائتلاف سراسری که مدنظر نتانیاهو است، شکل بگیرد تا او را از این بحران خارج کند و این خطر  را که به دلیل پرونده فسادش به زندان برود و جریان محاکمه اش آغاز شود، به تعویق بیندازد.

مدیر کل پیشین خاورمیانه وزارت امور خارجه اضافه کرد: احتمال دیگری هم وجود دارد و آن این است که آمریکایی ها در این قضیه مداخله کنند. به هر صورت آنها شاید در این شرایط منطقه به اسرائیل باثبات نیاز داشته باشند، چرا که قصد دارند ائتلافی با حضور اعراب و اسرائیل علیه ایران تشکیل بدهند. بنابراین ممکن است مداخله دولت ترامپ در این قضیه موثر واقع شود.

محبعلی ادامه داد: بنابراین گزینه ائتلاف سراسری با توجه به شرایط منطقه و نیاز آمریکایی ها و وضعیت نتانیاهو که به دنبال این است که بتواند حداقل خود را برای دوره ای تثبیت کند تا از خطری که شخص خودش را تهدید می‌کند، بگذرد، محتمل‌تر است. این گزینه هم در رژیم صهیونیستی سابقه دارد و پیش‌تر هم اتفاق افتاده که دولت وحدت تشکیل شده و به طور دوره‌ای نخست وزیری بین دو حزبی که اکثریت بیشتری داشتند، چرخیده است.

این تحلیلگر مسائل راهبردی تصریح کرد: بعد از آن گزینه ائتلاف بین حزب «اسرائیل خانه ما» و حزب «آبی و سفید» به رهبری «گانتس» رقیب نتانیاهو احتمال بیشتری دارد. گزینه چهارم، یعنی انتخابات مجدد، با توجه به اینکه دو انتخابات زودرس در اسرائیل برگزار شده، گزینه بسیار سختی است و افکار عمومی چندان این موضوع را نمی پذیرد، اما به هر حال گزینه ممکنی است. بنابراین گزینه ائتلاف نتانیاهو با لیبرمن با توجه به اختلاف شخصی‌شان کمترین احتمال را دارد. باید دید با توجه به شرایط کدام گزینه ها رخ خواهند داد.

وی گفت: اگر به این نتیجه برسند که انتخابات برگزار شود، حداکثر زمانی که باید انتخابات را برگزار کند، می‌تواند تا پایان امسال باشد؛ مگر اینکه بر روی دولت موقت توافق کنند. آنها راه حل‌های قانونی و حقوقی برای ادامه دادن وضعیت دارند. یا اینکه توجه به وضعیت خاورمیانه و شرایط بحرانی و امنیتی بتواند کمک کند، به آنچه که مورد علاقه آمریکایی ها است که تشکیل دولت ائتلافی با حضور دو حزبی که صاحب اکثریت آرا هستند برسند تا یک سال آینده تا ببینند وضعیت انتخابات آمریکا به چه سمت و سویی می‌رود. اگر وضعیت به سمت دموکرات‌ها رفت ممکن است این وضعیت بشکند و در اسرائیل میانه‌روها احساس قدرت بیشتری بکنند و خواستار انتخابات مجدد شوند، اما اگر ترامپ در انتخابات پیروز شود طبیعتا وضعیت نتانیاهو، تندروها و حزب لیکود در رژیم صهیونیستی بهبود پیدا می‌کند.

مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت امور خارجه در خصوص ارتباط بین انتخابات در رژیم صهیونیستی و انتخابات آینده ریاست جمهوری آمریکا گفت: فاصله قابل توجهی تا انتخابات آمریکا باقی مانده و باید در نظر داشته باشیم که در تاریخ روابط آمریکا و رژیم صهیونیستی این حد از نزدیکی در رابطه بین این دو دولت سابقه نداشته است.

محبعلی ادامه داد: البته آنها همیشه رابطه راهبردی و استراتژیک داشتند، اما تقریبا اسرائیل توانست در این دوره خواسته‌های درازمدتش را به پیش ببرد؛ مانند انتقال سفارت آمریکا و شناسایی قدس به عنوان پایتخت اسرائیل توسط آمریکا، انضمام جولان و پذیرش آن از سوی آمریکا و مساله توسعه شهرک سازی ها در کرانه باختری؛ همه اینها پیش‌تر در دولت‌های آمریکا یا پذیرفته نشده بود یا با احتیاط با آن برخورد می‌شد. بنابراین هم ترامپ علاقه مند است که نتانیاهو در قدرت باقی بماند و لابی صهیونیستی حتما تلاش خود را برای آن خواهد کرد و هم بالعکس لابی جامعه یهودیت در داخل آمریکا علاقمند است ترامپ در قدرت باقی بماند.

وی گفت: هر دو این امور گزینه‌های مشکلی هستند. در رژیم صهیونیستی احتمال باقی ماندن نتانیاهو به صورت نخست وزیر قدرتمند تقریبا منتفی است. در آمریکا هم ترامپ اگر چه در شرایط فعلی با توجه به وضعیت نامناسب نامزدهای دموکرات ها در بین افکار عمومی همچنان گزینه اول انتخابات ریاست جمهوری است، اما هنوز برای تحولات فرصت است و تغییرات می‌تواند هم وضعیت داخلی آمریکا را تحت تاثیر قرار دهد و هم اسرائیل را دچار تغییراتی بکند و وضعیت آن را متحول کند.

محبعلی تاکید کرد: حوادث خاورمیانه قابل پیش بینی نیست و تحولات خاورمیانه هم با مسائل داخلی آمریکا و هم مسائل داخلی اسرائیل مرتبط است. بنابراین نباید در قضاوت و پیش بینی داشتن عجله کرد و باید با احتیاط برخورد نمود.

وی گفت: اگر بخواهیم از زاویه منافع ملی ایران نگاه کنیم کنار رفتن افراطی ها در رژیم صهیونیستی شاید بیشتر به نفع فلسطینی ها بوده و شاید هم منافع ما را در بر داشته باشد و این ائتلافی که ممکن بود بین آمریکا و اسرائیل و اعراب شکل بگیرد را تضعیف کند. همه اینها بستگی به شرایط و حوادثی دارد که ممکن است اتفاق بیفتد. به هر حال امنیتی شدن و بحرانی شدن وضعیت خاورمیانه به نفع تندروهای رژیم صهیونیستی و آمریکا است. اگر منطقه به سمت آرامش حرکت کند این دو دچار مشکل می‌شوند و طبیعتا منافع ما هم در این است که منطقه به سمت آرامش حرکت کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *