جدیدترین مطالب

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

Loading

أحدث المقالات

مقام ارشد روس: روسیه همه چیزهای لازم برای پیروزی را در اختیار دارد

دیمیتری مدودف، معاون شورای امنیت روسیه در شبکه اجتماعی “وکنتاکته” VKontakte)) اعلام کرد: روسیه همه چیزهای لازم – پتانسیل تکنولوژیکی، تجربه، قدرت و اهداف به خوبی تعیین شده را در اختیار دارد و افزود “پیروزی از آن ما خواهد بود”.

اقتصاد سیاسی ترکیه و خوش بینی بازار به پایان کار اردوغان!

اقتصاد سیاسی ترکیه و خوش بینی بازار به پایان کار اردوغان!

اسلام ذوالقدرپور در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: دولت حزب عدالت و توسعه ترکیه AKP نمونه برجسته سیاسی سازی اقتصاد است که مداخله در اقتصاد را با نیت و هدف تضمیتن و تثبیت بقای حکمرانی خود در سپهر سیاسی و اجتماعی ترکیه در دستورکار حاکمیت بیش از دو دهه‌ای خود داشته است. این حزب به رهبری رجب طیب اردوغان از ابتدا بر اساس تغییر و بهبود اقتصاد ترکیه، رشد اقتصادی، توسعه کشور همراه با افزایش رفاه شهروندان در فضای سیاسی این کشور ظهور کرده است. این حزب نخستین بار در انتخابات ۲۰۰۲ به کسب پیروزی کم نظیری موفق شد که نوار پیروزی آن تاکنون ادامه دارد.
Loading

چالش‌های ریزش آرای اردوغان در آستانه انتخابات زودهنگام ترکیه

۱۳۹۷/۰۲/۰۱ | یادداشت

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها:بحران‌های اقتصادی، حمایت حاکمیت ترکیه از حمله آمریکا به سوریه و سکوت در برابر اشغال جزایر ترکیه توسط یونان به چالش‌های بزرگی در ریزش آرای اردوغان تبدیل شده‌اند.

حمید قدسی آذر *

حزب حاکم «عدالت و توسعه» در دوران اخیر با بحران‌های زیادی رو به رو است. بحران اقتصادی، بیکاری، افزایش پی در پی قیمت بنزین و گازوئیل باعث سرخوردگی مردم ترکیه شده است. حس «بس است دیگر» علیه حاکمیت به شعار افکار عمومی تبدیل شده است. حزب حاکم عدالت و توسعه با توجه به این شرایط تصمیم به برگزاری انتخابات اجباری و تحت فشار در 24 ژوئن (سوم تیر) گرفت.
به بحران اقتصادی ترکیه، بحران «حمایت حاکمیت ترکیه از حمله آمریکا به سوریه» اضافه شد. حمایت حزب عدالت و توسعه از آمریکایی که در حامی اصلی تشکیلات «فتح‌الله گولن» و گروه تروریستی پ.ک.ک است و در کودتای 15 جولای 2016 علیه دولت و مردم ترکیه دست داشت، به یک تناقض برای مردم ترکیه تبدیل شده است.
پس از حمایت اردوغان و دولت ترکیه از آمریکا در حمله به کشورهای مسلمان عراق و لیبی در سال‌های گذشته، حمایت کنونی آن‌ها از حمله آمریکا به سوریه، اردوغان  و حزبش را در میان افکار عمومی تحت فشار قرار داده است.
حاکمیت با اعلام انتخابات زودهنگام تلاش می‌کند تا فشارهای موجود علیه اردوغان را کاهش دهد اما واکنش‌ها علیه اقدامات نادرست اردوغان و دولت ترکیه ادامه دارد. حتی افکار عمومی ترکیه سخنان اردوغان در حمایت از آمریکا در حمله به عراق را بازنشر می‌کنند. اردوغان در حمله سال 2003 آمریکا به عراق گفته بود: «دعا می‌کنم که آن دسته از سربازان قهرمان آمریکایی که در عراق می‌جنگند، در کوتاه‌ترین زمان و با کمترین تلفات، پیروزمندانه به کشور خود بازگردند.»
دلایل و توجیه دولتمردان ترکیه در حمایت از آمریکا در حمله به سوریه برای خودشان هم باورپذیر نیست، آن‌ها هر آنچه اردوغان می‌گوید تکرار می‌کنند. اما سوالاتی که در افکار عمومی ترکیه اینگونه است:
آیا در پشت پرده کودتای نافرجام 15 جولای 2016 علیه دولت و مردم ترکیه، آمریکا قرار نداشت؟
آیا حامی اصلی تشکیلات فتح‌الله گولن، آمریکا نیست؟
آیا ارسال پنج هزار کامیون اسلحه به گروه‌های تروریستی پ.ک.ک و پ.ی.د توسط آمریکا انجام نگرفت؟
آیا عامل اصلی ایجاد بحران اقتصادی ترکیه، آمریکا نیست؟
آیا استفاده‌کننده از دادگاه رضا ضراب برای هدف قرار دادن مقامات ترکیه، آمریکا نبود؟
آیا دروغ آمریکا در مورد وجود سلاح‌های شیمیایی در عراق ثابت نشد؟
چرا باید ادعای ثابت نشده‌ی آمریکا در مورد اتهام سلاح‌های شیمیایی در سوریه بی‌درنگ باور کنید؟
این قبیل سؤالات در نزد افکار عمومی زیاد است اما پاسخی به آن‌ها از طرف حاکمیت ترکیه وجود ندارد.
جالب اینجاست که پس از حمایت ترکیه از آمریکا، کنگره این کشور کمک 300 میلیون دلاری دولت آمریکا برای کمک تسلیحاتی به گروه تروریستی پ.ی.د شاخه سوری پ.ک.ک را تصویب کرد.
از طرف دیگر حمایت‌های اردوغان و دولت ترکیه از مداخلات غربی‌ها در سوریه منجر به بی‌اعتمادی ایران و روسیه به این کشور شده است. این اقدام حاکمیت ترکیه به منزله خودزنی در عرصه میدانی سوریه است.
همه کارشناسان در مورد ریزش آرای اردوغان  و حزب عدالت و توسعه به وسیله حمایت آن‌ها از آمریکا متفق‌القول هستند. با تحقیقاتی که نهادهای دولتی ترکیه در مورد ریزش آرای حزب عدالت و توسعه در انتخابات آتی ترکیه به خاطر حمایت از آمریکا در بمباران سوریه به عنوان یک کشور مسلمان انجام داده‌اند، میزان این ریزش آرا 2 الی 5 درصد تخمین زده شده است.
از دیگر چالش‌های اردوغان در انتخابات می‌توان به مسئله سکوت در برابر اشغالگری یونان اشاره کرد. یونان سال‌هاست که پیمان لوزان را نقض می‌کند. جزایر متعلق به ترکیه را در دریای مدیترانه اشغال کرده است. حتی به اشغال هم اکتفا نکرده و پایگاه نظامی در آن جزایر تأسیس می‌کند. فرمانده نیروهای مسلح یونان به پی در پی به این جزایر سفر می‌کند. اما صدایی از اردوغان و دولتش بلند نمی‌شود. این در حالی است که پرچم یونان در 18 جزیره اشغال‌شده به اهتزاز درآمده است و در حال حاضر 13 هزار واحد نظامی و نزدیک به 5 هزار سرباز یونانی در این جزایر مستقر هستند. سکوت و انزوای اردوغان و دولت در قبال این اشغالگری، بی‌تأثیر در ریزش آرای آن‌ها در انتخابات زودهنگام ترکیه نخواهد بود.

کارشناس مسائل ترکیه*

منبع: تسنیم

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *